Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2009. július 23. csütörtök

7. hiba | amit az építész elkövethet 2.rész

külső-belső látványtervek

A múlt héten kezdtük el 7. látja, nem látja, na látja (amikor nem készül 3D vagy látványterv) mini sorozatunkat, bemutatva azt, hogy az oly sokszor emlegetett 3D-s tervezést mi mindenre lehet felhasználni?

Valószerű megjelenés

mindjárt az első két fotót érdemes összevetni, hogy lássuk, jó közelítéssel lehet modellezni a majdani épületet (ami eltérés, az az utólagos, a tervtől eltérő megvalósítás miatt van). Az épület már szerepelt itt a kooseptar.hu-n családi ház Pest megyében cím alatt.

megvalósult állapot fotói

Változatok bemutatása (épülettömeg)

Negatív példaként ez az épület is szerepelt már itt a kooseptar.hu-n  Ön(Terv)kritika 25 | egy megerőszakolt ház címmel, itt a különféle  tetőváltozatok összevetése (kipróbálása) volt a cél, részletesebben a cikkben.

/wp-content/uploads/gallery/2008-249/c/c-1.jpg

/wp-content/uploads/gallery/2008-249/d/d-1.jpg

Tetőszerkezet

Az alábbi fotón látható kellően bonyolult fedélszék modellezésére azért volt szükség, mivel a tetőtér beépítését a meglévő fedélszék megtartása mellett kellett megoldani, néhol látszó faszerkezetekkel. Ez pedig nem ment másképpen, modellezni kellett. Ha egy ilyen térben behúzunk egy falat vagy álmennyezet, pl. egyből kiderül, mi fog kilógni belőlük, mit takarnak és mit nem?

Tetőszerkezet 2

Ennél az épületnél – ahol nem volt 2 párhuzamos szarufa – elengedhetetlenül fontos volt a pontos modellezés, mert csak így volt érthető mindenki számára – beleértve a kivitelezőt is – mi is a fedélszék lényege?

Tetőfedés változatok bemutatása

A végleges homlokzati felületek, tetőfedés kiválasztására mi lenn alkalmasabb, mint egy látványterv, ha valamire, akkor erre találták ki.

Maradjanak velünk, mert ezt a témát még folytatjuk

A sorozat eddig megjelent részei:
1. saját „típusterv”-em van
2. tervezés, aláírás szolga módjára
3. ez az én házam – az öncélú formalizmus
4. csak eng. tervet vállalok
5. nem rajzolja be a bútorozást
6. rossz házat tervez
7. látja, nem látja, na látja (nem készül 3D)
7. látja, nem látja, na látja (nem készül 3D) 2. rész

Maradjanak velünk, mert ezt a témát még folytatjuk
7. látja, nem látja, na látja (nem készül 3D) 3. rész

ha nem akar lemaradni a folytatásról, iratkozzon fel az email értesítőre vagy az RSS csatornánkra.

[poll id=”18″]

Hozzászólások (1): megnézem

.
Búcsú

Kedves weboldal látogatók! Fájó szívvel tudatjuk, hogy a weblap tulajdonosa és szerkesztője, Koós Miklós hosszú betegség után elhunyt. Miklós hosszú éveken keresztül nagy elhivatottsággal szerkesztette a honlapot, válaszolt a blog-ban feltett kérdésekre és üzemeltette a legtöbb látogató által keresett tervkritika panelt. Sok építtető kérte a tanácsát. Gazdag életművet és nagy űrt hagyott maga után. Amennyiben […]

Búcsú
2019. március 5. kedd
SZAKMA
Valaki nagyon hiányzik a magánlakásépítés résztvevői közül

A magánlakásépítés legfontosabb szereplőjének mind a mai napig az építész tervezőt tekintik, hiszen az építtető az ő kezébe teszi le azt a bizalmat, amivel úgy véli a folyamat végén olyan házat, lakást kap, amit eredetileg elképzelt. Általában ő az első, akivel találkozik, akivel szerződik, akinek feltárja családja tervezett életvitelét, az elképzelt környezetet. Az építész – […]

Valaki nagyon hiányzik a magánlakásépítés résztvevői közül
2019. január 15. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább