Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2018. június 10. vasárnap

ÉMI | Építésügyi műszaki irányelv konferencia

Az ÉMI szakmai konferencia-sorozatot indít azzal a céllal, hogy a szakmai közvélemény minél szélesebb körével ismertesse meg az építésügyi műszaki irányelv-tervezeteket és minél többen kifejthessék véleményüket, gondolataikat a témában. Az első konferencia június 13-án, az ÉMI szentendrei Tudásközpontjában kerül megrendezésre.

A hazai építési gyakorlatban – eltekintve az utóbbi három évtizedtől –, jó hagyománya volt a műszaki irányelvek és egyéb segédletek alkalmazásának. Ezek megkönnyítették a munkát és egyben egyfajta minőségbiztosítás alapjai is voltak.

A szakmagyakorlók munkájának segítésére a kormány ismét nevesítette a műszaki irányelvek intézményét, létrehozta az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottságot (ÉMSZB), melynek feladata az építésügyi műszaki irányelvek kidolgozása és elfogadása.

Az ÉMSZB szakmai feladatait az ÉMI Nonprofit Kft. látja el, melynek keretében az ÉMI már több mint negyven építésügyi műszaki irányelvtervezetet készített elő. A jogszabály is megerősíti azt a kormányzati és szakmai szándékot, hogy az építésügyi műszaki irányelvek készítése minél nagyobb szakmai nyilvánosság bevonásával történjen.

Az ÉMI szakmai konferencia sorozatot indít azzal a céllal, hogy a szakmai közvélemény minél szélesebb körével ismertesse meg az építésügyi műszaki irányelvtervezeteket és minél többen kifejthessék véleményüket, gondolataikat.

Az első konferencia 2018. június 13-án kerül megrendezésre az ÉMI szentendrei tudásközpontjában, melyre ezúton hívjuk meg tisztelettel Önt és kollégáit. Kérjük, tiszteljék meg jelenlétükkel és értékes hozzászólásaikkal szakmai rendezvényünket.

A konferencia részletes programját ITT olvashatják.

Az építész kamarai akkreditáció 1,5 pontot ér! Hétfő délig még lehet regisztrálni!

Részletek

résazletek

Hozzászólások (0): megnézem

SZAKMA
Construma 2018 – ÉMI program

(sajtóközlemény) Az idei Construma szakkiállításon is tartalmas és érdekes témákkal várjuk az ÉMI standjára érkezőket. A szakmai és lakossági napokon is hasznos tudnivalókat, aktuális információkat hallhatnak szakembereink és meghívott vendégeink révén. Mindemellett látványos vizsgálati bemutatókat is megtekinthetnek az érdeklődők. Szerdai és csütörtöki szakmai programunkon MÉK-pontot kapnak a résztvevők. Várjuk az ÉMI kiállítói standján: A pavilon – […]

Construma 2018 – ÉMI program
2018. április 10. kedd
SZAKMA
ÉMSz Regionális Szakmai Napok – Pécs, 2015. máj. 28.

A rendezvény két fő témakör köré épül fel: – Korszerűség és megbízhatóság a tervezésben és a kivitelezésben – felelősség a tervezésben és a kivitelezésben A szakmai-elméleti blokkban az ÉMI vezető munkatársai mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértői adnak elő, mellette a kapcsolódó jogi kérdésekről és elvárásokról fogunk előadásokat hallani. Külön figyelemet érdemel az a […]

ÉMSz Regionális Szakmai Napok – Pécs, 2015. máj. 28.
2015. május 25. hétfő

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább