Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2018. február 26. hétfő

Eladó az iMac-em

Kicsivel több, mint 8 éve használom ezt a masinát, teljes megelégedéssel. 8 év nagyon hosszú idő a számítástechnikában. Az ezt megelőző gépem, ami egy egyedileg összerakott konfiguráció volt, azt 7 évig gyűrtem, szóval nem vagyok az az állandóan cserélgetős típus. Hosszú távra minőséget kell venni, mert az meghálálja, ha többe is kerül.

Az iMac-em sokszor napi 10 órát is használva tette a dolgát. Mindazt hozta, amit anno vártam tőle. 100%-ig felhasználóbarát, puritán, egyszerű felület, minden a hatékonyságra van kihegyezve. Ne értsen senki sem félre, nem vagyok térítő és 8 év után a legkevésbé sem akarok bárkit is meggyőzni arról, hogy ez miért jobb, mint más op.rendszer, jobb és kész.

Mostanra azonban kissé már lassú lett a számomra és ideje frissítenem. Ezek után nem kétséges, hogy csakis iMac lehet a következő is.

Itt találhatóak a mostani gépem legfontosabb paraméterei:

Menet közben a DVD helyére egy SSD meghajtó került a gyorsabb működés és a gyorsabb indítás érdekében. A gép nagyon jó állapotban van (egyedül a wifit dobja le időnként, mondjuk engem nem érintett, mert LAN-t használok), a legújabb Mac OS fut rajta. Megvan még az eredeti csomagolás és a doboza is.

Már megrendeltem az újat, így ha az megérkezik, ezt eladom. Tudom, sokan megkérdezhetik, hogy ki vesz meg egy 8 éves gépet? Nos azok pl. akik 8-10 éves autót, akik nem akarják kifizetni egy új árát, de szeretnék azt a komfortot élvezni és használni, ami egy ilyen géppel együtt jár.

Aki esetleg kíváncsi a használt iMac-k piacára, itt tájékozódhat az árakról. Ne lepődjenek meg, mert elég jól tartják az árukat. Én azokhoz az árakhoz képest jelentősen olcsóbban adom!

Először itt, a kooseptar.hu-n hirdetem meg, így akit esetleg érdekel, az ne egy hozzászólásban, hanem egy levélben jelezze nekem. Bp-re rendszeresen járok, oda fel tudom vinni, ha máshová kell, el tudom küldeni futárral.

 

Az iMac-kel kapcsolatos írások

 

Hozzászólások (0): megnézem

TECH
5 éve használok iMac-et 1. rész

Öt éve, január közepétől használok Mac-et és ennyi idő már elég ahhoz, hogy eldönthető legyen, megérte-e az átállás windowsról? Amennyire tudom, a váltás iránya legtöbbször egyirányú a Mac irányába, bár biztosan van olyan is, aki a másik irányba vált, de azt hiszem az ritka, mint a fehér holló. Írtam a gépről 10 illetve 13 hónapnyi […]

5 éve használok iMac-et 1. rész
2015. április 8. szerda
TECH
HDD halál

Pénteken délelőtt – persze előzetes értesítés nélkül – lehalt a gépem, a hibajavitási próbálkozásoknál az jött elő, hogy S.M.A.R.T. hiba, ami nem tudom micsoda, de az infók szerint nem jelent jót, magyarul enyhébb esetben újraformázás utáni újratelepítés vagy rosszabb esetben HDD csere. Mint régi motoros, anno Bootcamppel feltettem egy független windows-t is az iMac-re igy […]

HDD halál
2012. február 18. szombat

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább