Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2018. február 18. vasárnap

E-napló | 2 ingatlanon azonos épületek, egy építési engedély, 3 tulajdonos

Kedves Miklós!

Ikerház bővítésének építési folyamatába csöppentem bele és ehhez kell e-naplót nyitni. Két ingatlanon azonos épület, azonos bővítési feladat, egy építési engedély, 3 tulajdonossal. Erre kell e-naplót nyitni. Miután építtetői érdeklődésre Elektronikus Építési Napló Ügyfélszolgálat válaszlevelet küldött a feladat megoldási lehetőségeivel, úgy gondoltam ezt közreadnám rajtad keresztül mindenki hasznára, okosodására.

Üdvözlettel:
Stuksza Attila

Ikerház esetén a készenlétbe helyezés során technikailag több lehetséges mód közül választhat, az alkalmazás ugyanis nem ellenőrzi, hogy egy építési engedély alapján hány db e-építési naplót nyitnak. A technikai lehetőségei:

1. Egy e-építési naplót nyit:

1a). Egy e-építési naplóban vezeti mindkét épület kivitelezési tevékenységét, pl. külön főnaplóban, elkülönülten. A készenlétbe helyezési kérelem előkészítésekor az „Alapadatok ” között a „Megjegyzés” rovatban tudják feltüntetni az építtetőtársakat.
Ezekben az esetekben teljesen elkülönülten tudják dokumentálni a munkaterület átadást és a munkavégzést, és külön – külön le fogják tudni zárni az egyes épülethez tartozó (fő/alnaplókat.

1b). Egy naplóban, elkülönítés nélkül vezetik mindkét épület kivitelezési munkáit. Ebben az esetben csak az ikerház mindkét részének teljes elkészültét követően, valamennyi (al) főnapló lezárása után lesz lehetőség a használatbavételi engedély/tudomásulvétel/hatósági bizonyítvány megkérésére. Az építtetőtársakat itt is a készenlétbe helyezési kérelem előkészítésekor az „Alapadatok ” között a „Megjegyzés” rovatban tudják feltüntetni.

2. Külön – külön e-építési naplót nyit a két (szerkezetileg különálló) épületre, és a készenlétbe helyezési kérelem előkészítésekor az „Alapadatok ” között a „Megjegyzés” rovatban tudják feltüntetni az építtetőtársat.
Az alapterület a kivitelezési tevékenységgel érintett épület/épületrész területe lesz, a lakásszám függvényében s attól függően, hogy melyik napló készenlétbe helyezési megoldást választja.

Mivel a Lechner Tudásközpont az e-építési napló alkalmazás üzemeltetéséért felel, és a Helpdesk feladata az alkalmazással kapcsolatos technikai, informatikai kérdésekben való segítségnyújtás, illetve az esetleges hibabejelentések kezelése, ezért a fentebb leírt megoldásokkal járó esetleges jogkövetkezmények érdekében javasoljuk az illetékes építésfelügyeleti hatóság, vagy más építésügyben jártas szakember megkeresését.

A bejelentésének gördülékenyebb feldolgozása érdekében kérjük, hogy amennyiben ehhez a bejelentéséhez kapcsolódó további információt kíván küldeni, erre az üzenetre válaszoljon!

Üdvözlettel:
Elektronikus Építési Napló Ügyfélszolgálat

Tájékoztatjuk, hogy a válaszlevelünkben részletezettek a Lechner Nonprofit Kft. szakmai álláspontjának minősülnek, kötelező jogi erővel nem bírnak.

Hasznos információk (jogszabályi háttér, gyakori kérdések, kézikönyvek, stb.): https://www.e-epites.hu/e-naplo

Hozzászólások (0): megnézem

HÁZ-TERV
Helyi értékek országos online térképen

Kápolna, harangláb, pincesor és tűzoltószertár is megjelenik a Lechner Tudásközpont által fejlesztett Helyi Művi Értékvédelmi Kataszter elnevezésű interaktív térképén. A nyilvántartás segítségével megismerhetjük a környezetünkben rejlő különböző helyi védettség alatt álló értékeket, legyen az lakóépület, szobor, vagy éppen utcabútor. Könnyen érthető piktogramokkal és egyszerű, letisztult kezelőfelülettel nyit a november 23–án élesedett Helyi Művi Értékvédelmi Kataszter […]

Helyi értékek országos online térképen
2018. december 10. hétfő
SZAKMA
BIM | 7 . A Lechner féle BIM kérdőív eredményei

A Lechner Tudásközpont felmérést végzett a BIM magyarországi alkalmazásának jelenlegi helyzetéről. Az építőipari szereplők részvételével tárták fel a BIM-mel kapcsolatos véleményeket, tapasztalatokat. A felmérést 2017 végén publikálták. A BIM az építőipari folyamatok és módszertanok új megközelítése. Lehetővé teszi az építmények létrehozásában érdekelt szereplők számára a szakági munkarészek kölcsönös figyelembevételével történő koordinált térbeli tervezést és releváns […]

BIM | 7 . A Lechner féle BIM kérdőív eredményei
2018. november 18. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább