Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2017. szeptember 4. hétfő

E-Tervpálya | Kérdőív egy lehetséges online tervpályázati rendszerhez

Most kaptam ezt a kérdőíves felhívást a Lechner Tudásközpontból. a tervpályázatok online felületre való költöztetése valóban nagyon fontos lenne, elsősorban a publikálás és a nyilvánosság miatt, ami most szinte teljesen elsikkad.

A kérdőív elég részletes és számos tervpályázati anomáliára rákérdez, van benne szabad szavas véleményre is lehetőség. Töltsétek ki minél többen!

***

Arra kérjük Önt, hogy töltsön ki egy a jövőben megvalósuló, online tervpályázati rendszerről szóló kérdőívet 2017. szeptember 18-ig. A kérdőív elérhető EZEN a linken.

Véleménye igen sokat számít, hiszen arra törekszünk, hogy minél jobb pályázati rendszert tudjunk fejleszteni, és az valós igényeket szolgáljon ki. Amennyiben egyetért céljainkkal, nagyon megköszönjük, ha segít abban, hogy ismeretségi köréből minél több tervező kollégát elérjen ez a kérdőív.

Az online tervpályázati rendszer háttere:

Lechner Tudásközpontnak lehetősége van arra, hogy (az Európai Unió Európai Szociális Alapja valamint Magyarország költségvetése által finanszírozott KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00038 projekt keretében) a tervpályázat teljes folyamatát jobbá tegye.

Ezért egy olyan online tervpályázati rendszer fejlesztésébe kezdtünk, melynek felhasználói oldala egy jól alkalmazható, strukturált honlap lesz.

A felület célja kettős:

  • egyrészt képes lesz a tervpályázati folyamat támogatására a kiírás megjelenítésétől az eredmények kihirdetéséig (segítve a pályázatokon induló tervező kollégák munkáját pl. a pályaművek online beküldésében vagy a pályázati dokumentumok beszerzésében),
  • másrészt tervpályázati kataszterként is működni fog (áttekinthetően megjelenítve a rendszerben kiírt összes tervpályázatot).

Az online tervpályázati rendszerhez tartozó kérdőívről:

Szeretnénk megismerni a tervező kollégák véleményét, hiszen a megfelelő tudás begyűjtése nélkül nem lehetséges jól működő rendszert fejleszteni. Az a célunk, hogy az alkalmazással a tervpályázati folyamatok gördülékenyebbé, egyszerűbbé váljanak – ennek első lépése a fentebbi igényfelmérő kérdőív.

A kérdőív kitöltése 15 percet vesz igénybe.

Hozzászólások (0): megnézem

HÁZ-TERV
Helyi értékek országos online térképen

Kápolna, harangláb, pincesor és tűzoltószertár is megjelenik a Lechner Tudásközpont által fejlesztett Helyi Művi Értékvédelmi Kataszter elnevezésű interaktív térképén. A nyilvántartás segítségével megismerhetjük a környezetünkben rejlő különböző helyi védettség alatt álló értékeket, legyen az lakóépület, szobor, vagy éppen utcabútor. Könnyen érthető piktogramokkal és egyszerű, letisztult kezelőfelülettel nyit a november 23–án élesedett Helyi Művi Értékvédelmi Kataszter […]

Helyi értékek országos online térképen
2018. december 10. hétfő
SZAKMA
BIM | 7 . A Lechner féle BIM kérdőív eredményei

A Lechner Tudásközpont felmérést végzett a BIM magyarországi alkalmazásának jelenlegi helyzetéről. Az építőipari szereplők részvételével tárták fel a BIM-mel kapcsolatos véleményeket, tapasztalatokat. A felmérést 2017 végén publikálták. A BIM az építőipari folyamatok és módszertanok új megközelítése. Lehetővé teszi az építmények létrehozásában érdekelt szereplők számára a szakági munkarészek kölcsönös figyelembevételével történő koordinált térbeli tervezést és releváns […]

BIM | 7 . A Lechner féle BIM kérdőív eredményei
2018. november 18. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább