Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2017. augusztus 20. vasárnap

Tiszafüred | Tisza-tavi kerékpáros centrum

„Funkcióját tekintve mindenképpen előzmények nélküli az épület az országban: biciklis benzinkút, ahol utazás közben fel lehet tankolni – evés, ivás, energiatöltés azaz pihenés. Másrészt intermodális csomópont: átszállás autóról vagy buszról esetleg vonatról kerékpárra és vissza. „ írja Ferdinánd Árpád, az épület tervezője az építészfórumos ismertetőjében.

Visszatérő vendégek vagyunk a Tisza-tavon, egyre jobban kedveljük ezt az eleddig kevésbé felkapott turisztikai „desztinációt.” Öröm volt látni ezt a fejlesztést, mert még hasonlóval sem találkoztam eddig. Bár 20 év kihagyással újra kerekezem, még nem én lennék a célcsoport, hanem pl. azok, akik megkerülik a tavat vagy csak átutazóban járnak itt és szeretnének egy kicsit megpihenni, bringát javíttatni és közben lezuhanyozni, rendbe szedni magukat a folytatáshoz.

Érdekes élmény, hogy az öltözőben kerékpártároló található, így szinte zuhanyozás közben is szemmel tarthatod a bringádat. Mindez ingyen.

Található kávézó is a tetőteraszon, a földszinten pedig egy kerékpáros bolt illetve egy 300 db-os kikölcsönözhető kerékpárállomány (az országúti versenykerékpártól, a sisakkamerán át a kerékpáros utánfutóig szinte minden …)

A centrum honlapja és facebook oldala illetve tisza-tavi bringás videók 

alaprajz forrása: https://epiteszforum.hu/nem-kilato-szep-kilatassal-kerekparos-kozpont-tiszafureden

A végére egy time lapse videó az építésről …

… és egy drónvideó az elkészült épületről

Hozzászólások (1): megnézem

  • Szabóbácsi

    2017. augusztus 21. hétfő 08:53

    #116328

    Az biztos hogy síkvidéken ennél drágábban már nem lehetne kerékpárosoknak büfét, műhelyt rittyenteni. Vagyis, ha jól belegondolunk….lehetne….

HÁZ-TERV
Hazajáró | Tisza-tó 2. rész

Folytatjuk a beszámolót . Mivel a tömegek még nem fedezték fel, elfogadható árakkal találkoztunk mindenütt, elég sok a kiadó apartman, a strand ingyenes, a büfékben remek ételekkel. Rend van és tisztaság, a helyiek szerint a közbiztonság is rendben van. Közel van a Hortobágy, aki még nem járt arra, feltétlenül keresse fel! Érdemes „végigmenni” a gáton, remek […]

Hazajáró | Tisza-tó 2. rész
2017. november 30. csütörtök
HÁZ-TERV
Hazajáró | Tisza-tó 1. rész

Idén nyáron már a második alkalommal jártunk a Tisza-tavon, Tiszafüreden nyaraltunk egy hétig. Idén is annyira jól éreztük magunkat, hogy eldöntöttük, ebből bizony rendszer csinálunk. Megyünk jövőre is. A tó tiszafüredi része abszolút vadregényes, keresztül kasul be lehet járni, leginkább kajakkal és motorcsónakkal. A motorcsónak bérlés kb úgy zajlik, hogy „melyikkel akarnak menni? Ha visszajöttek, […]

Hazajáró | Tisza-tó 1. rész
2017. november 26. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább