Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2017. augusztus 15. kedd

Kedves Iparkamara!

Idén februárban regisztráltam Önöknél, mint egyéni vállalkozó és fizettem meg a kötelező tizedet (mármint az építész kamarai tagdij tizedét). Az elmúlt 7 hónapban nem hallottam Önökről, majd egy hete kaptam egy kedves invitáló levelet Önöktől „Pályaorientációs rendezvényükre”.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ingyenes pályaorientációs, szakmaválasztási rendezvényt szervez az érettségivel rendelkező fiatalok számára 2017. augusztus 23-án. Gyere el, ha:

  • már érettségiztél,
  • biztos megélhetésre vágysz és ingyenesen szeretnél szakképesítést / szakképesítéseket szerezni,
  • információra van szükséged, hogyan dönts, mi alapján válassz,
  • még nem iratkoztál be a 2017/2018-as tanévre.

Nos, igazán nagyon kedvesek és roppant örülök az ingyenes konferenciájuknak, de úgy érzem aprócska hiba történt a rendszerükben.

  1. naív módon eddig azt feltételeztem, hogy a ritka megszólalásuknak (hírleveleüknek) az az oka, hogy csak akkor írnak, ha fontos dologról szeretnének beszámolni.
  2. a 6. x-et elhagyva, bár küzdök ellene, de sajnos mégis közelebb vagyok a nyugdíjasok széles táborához, mint a pályakezdő fiatalokhoz.
  3. úgy vélem, hogy az a részletes űrlap, amit regisztrációkor ki kellett töltenem, elegendő információt szolgáltatott a koromról és a vállalkozásomról (pl. azt, hogy jogosultsághoz, mi több egyetemi végzettséghez kötött tevékenységet folytatok)

Sajnálatosan azt kellett megállapítanom, hogy az Önök informatikai rendszere – ha egyáltalán ilyenük van egyáltalán – nem tudja kiválogatni azokat, akiket esetleg már nem érint az Önök igen fontos rendezvénye, részben a koruk, részben a végzettségük okán.

Ha szabad megjegyeznem, KURVÁRA SÉRTŐNEK találom, hogy a befizetett 5 ezer forintomért cserében Önök 7 hónap alatt mindössze egyetlen rendezvény meghívót tudtak kiizzadni magukból, azt is teljesen feleslegesen.

Javaslom, hogy szerezzenek be egy ingyenes Open Office programot, abban a neveket és a születési dátumokat sorba tudnák rakni. Ha ez esetleg nehézséget okozna, kérjenek meg egy elsős gimnazistát, bizonyára fog tudni segíteni Önöknek.

Hozzászólások (1): megnézem

SZAKMA
Interjú a német mérnöki kamara képviselőjével

– Herr Inzsenyőr, mesélne az olvasóinknak a magyar tapasztalatairól? – Ja, sehr gerne, természetes. Én Németország beburst haben, de pár hónap él felesegg-gel hier in Ungarn. Diese Stat nagyon szép, emberek gemütlichkeit…púszta und gulasch…ummm nagyon szeret. – Igen, igen, de mi inkább arra lennénk kíváncsiak, hogy mik a tapasztalatai a szakmáját illetően, pontosabban a kamaráink […]

Interjú a német mérnöki kamara képviselőjével
2017. január 19. csütörtök
SZAKMA
A Magyar Mérnöki Kamara Paksról

A magyarországi villamosenergia-ellátás forrásai között nélkülözhetetlen az atomenergia. A megvalósításban való részvétel nagy lehetőség és nagy kihívás a hazai mérnöktársadalom számára. Az orosz-magyar kormányközi megállapodás a nukleáris energetikai együttműködésről megszünteti a bizonytalanságot a Paksi Atomerőmű termelőkapacitásának hosszú távú fenntartását illetően. A Magyar Mérnöki Kamara üdvözli a paksi nukleáris erőmű-kapacitás fenntartásáról szóló megállapodást …. olvasható a […]

A Magyar Mérnöki Kamara Paksról
2014. január 18. szombat

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább