Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2017. július 20. csütörtök

E-építési napló mobilapp iOS-re

Hamarosan iOS-re is elérhető lesz az elektronikus építési napló mobiltelefonos applikációja. A felhasználók, akárcsak az androidos verzióban, napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket vihetnek fel a webes e-építési naplóval szinkronizált alkalmazásba. Az éles verzió bevezetése előtt a Lechner Tudásközpont fejlesztőcsapata július 21-től nyilvános tesztidőszakkal készül az alkalmazás finomhangolására.

Az asztali gépen használható elektronikus építési naplót fejlesztő és üzemeltető Lechner Tudásközpont elkészítette az e-napló mobilapp iPhone készülékeken használható verzióját is. Az androidos telefonokon már bevált és jól működő alkalmazás 2017 harmadik negyedévére tervezett éles indulása előtt a Lechner nyilvános tesztidőszak keretében gyűjti a kísérleti felhasználás tapasztalatait, melyek összegzése után elvégzik a szükséges módosításokat. A reszponzív alkalmazás tesztelésére a https://kerdoiv.lechnerkozpont.hu/enaplo-iosregisztrációs felületen keresztül lehet jelentkezni 2017. július 26-ig. A regisztrált tesztelők visszajelzéseit az apple@lechnerkozpont.hu email-címen várják a fejlesztők 2017. augusztus 25-ig.

 

 

A iOS-en futó applikáció lehetővé teszi, hogy a naplóhasználók, tervezők és kivitelezők akár az építkezés helyszínén is tudjanak napi jelentést, vagy eseti bejegyzést írni, az építtetők pedig nyomon követhetik az építkezés folyamatát úgy, hogy mindez biztonságos és gyorsan hozzáférhető legyen. Új napló megnyitása, a törzsadatok felvétele és a napló struktúra kialakítása továbbra is csak asztali gépen, vagy laptopon az e-napló weboldalán lehetséges. Az iOS 9.1-en, vagy annál újabb operációs rendszeren futó alkalmazás használata nagyon kevés adatforgalmat generál, a leggyakrabban használt és az építési folyamatot végigkísérő funkciók mégis elérhetőek az építési munka, vagy ügyintézés közben is.

Az iPhone készülékekre kifejlesztett naplóverzió csupán az iOS eltérő architektúrája miatt különbözik androidos társától, megjelenésük és a funkciókészletük ettől eltekintve azonos.

A tesztelésre meghívott felhasználók július 21-től érhetik el a mobiltelefonos applikáció próbaverzióját a Test Flight alkalmazásban.

Lechner Tudásközpont

Hozzászólások (0): megnézem

HÁZ-TERV
Helyi értékek országos online térképen

Kápolna, harangláb, pincesor és tűzoltószertár is megjelenik a Lechner Tudásközpont által fejlesztett Helyi Művi Értékvédelmi Kataszter elnevezésű interaktív térképén. A nyilvántartás segítségével megismerhetjük a környezetünkben rejlő különböző helyi védettség alatt álló értékeket, legyen az lakóépület, szobor, vagy éppen utcabútor. Könnyen érthető piktogramokkal és egyszerű, letisztult kezelőfelülettel nyit a november 23–án élesedett Helyi Művi Értékvédelmi Kataszter […]

Helyi értékek országos online térképen
2018. december 10. hétfő
SZAKMA
BIM | 7 . A Lechner féle BIM kérdőív eredményei

A Lechner Tudásközpont felmérést végzett a BIM magyarországi alkalmazásának jelenlegi helyzetéről. Az építőipari szereplők részvételével tárták fel a BIM-mel kapcsolatos véleményeket, tapasztalatokat. A felmérést 2017 végén publikálták. A BIM az építőipari folyamatok és módszertanok új megközelítése. Lehetővé teszi az építmények létrehozásában érdekelt szereplők számára a szakági munkarészek kölcsönös figyelembevételével történő koordinált térbeli tervezést és releváns […]

BIM | 7 . A Lechner féle BIM kérdőív eredményei
2018. november 18. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább