Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2017. május 28. vasárnap

Miért jó a házi szennyvíztisztító berendezés?

(x)  A tiszta ivóvíz kincs és úgy is kell bánnunk vele. Magyarország víz nagyhatalom, őseink hagyták ránk. Bölcsen tudták amikor hazát kerestek, hogy az a föld a legértékesebb, ahol sok tiszta víz található. Szerencsére van víztartalékunk, de ez az állapot nem örökké tartó. Mindenképpen ügyelnünk kell a vizeink tisztaságára és arra, hogy csak akkor használjunk vizet, amikor feltétlenül szükséges. A házi szennyvíztisztító berendezések alkalmazásával csökkenthetjük a vizek felhasználását.

A házi szennyvíztisztítás minden olyan esetben ajánlott, amikor nem-, vagy csak nehezen oldható meg a szennyvíz elvezetése. Csatornarendszerrel gyengén ellátott települések, külterületek, tanyák, hétvégi házas övezetek, hegyvidéki területek esetén kifejezetten ajánlott egy-egy ilyen berendezés alkalmazása.
A házi szennyvíztisztító alkalmazásának lényege a szennyvíz megtisztítása, és a víz újrahasznosítása.

A víz a tisztítás után visszaforgatható a házhálózatba, kerti öntözésre is alkalmazható, illetve – hangsúlyozottan a tisztítás után- elszivárogtatható a talajba is.

Milyen előnyei vannak a házi szennyvíztisztításnak?
Egy-egy ilyen berendezés alkalmazásával csökkenthetjük a költségeinket, vízszámlánkat. Kiválhatjuk a szennyvízcsatorna díjat, illetve a talajterhelési díjat is, valamint a szippantási díjjal sem kell számolnunk a továbbiakban.

Melyik berendezést válasszam?
Olyan szennyvíztisztító berendezés választása ajánlott, amely kiszolgálja igényeimet, alkalmazkodik életvitelemhez, megbízhatóan működik és lehetőleg kevés olyan meghibásodási lehetőséget hordozzon magában, amely gondot jelenthet számomra.

Az Envi-Pur cég által gyártott BioCleaner házi szennyvíztisztító berendezések előnyei, hogy folyamatos tisztítást tudnak biztosítani belső, meghibásodásra alkalmas szivattyú rendszerek nélkül. Míg más berendezések szivattyúkkal oldják meg, hogy a szennyvíz az egyik tartályból a másikba kerüljön és a tisztítás különböző szűrőkön keresztül történjen, amelyek eltömődhetnek, addig a BioCleaner házi szennyvíztisztítók esetében ilyenekről nem beszélhetünk, mivel itt maga a tisztítás biológiailag, baktériumok által történik. És fontos előnye, hogy minimális karbantartást igényel, ugyanakkor garantálva van a hosszú élettartam és a megbízható működés

Miért a BioCleanser-t ajánljuk? Felsorolnánk néhány érvet, miért a BioCleanser-t válassza:

  • – Nincs benne olyan szivattyú ami meghibásodhat
  • – Költséghatékony és környezetbarát
  • – Hosszú élettartam és működés
  • – Könnyen telepíthető és házilag is tisztán tartható
  • – A megtisztított vizet újra hasznosíthatjuk
  • – Minimális karbantartást igényel
  • – Kiváló ár/érték arány
  • – Bevizsgált és bevált termék
  • – Tulajdonsági nyilatkozattal rendelkező, engedéllyel rendelkező termék

Bővebb információt a weboldalon találhat:

https://haziszennyviztisztitas.hu/

 

 

Hozzászólások (4): megnézem

  • yoshida

    2017. május 28. vasárnap 20:12

    #115441

    Reklámhoz is lehet hozzászólni? 🙂

    Nem egyszerűbb, ha a fekáliát nem keverjük vízzel, így nem is kell megtisztítani a vizet? 🙂
    Ha cellulózzal tároljuk, és nedvesen tartjuk, akkor szépen komposztálódik, és gazdag humuszt nyerünk… Mindenféle berendezés nélkül.

    Úgy hívják komposzt WC 🙂

    A háztartási többi szürkevizet meg sokkal egyszerűbb ártalmatlanítani.

  • Roland9

    2017. május 29. hétfő 11:45

    #115450

    Korábban gondolkodtam ilyenen. A vízszolgáltatónál azt mondták, hogy ok, lekapcsolódhatok a szennyvíz-hálózatról, de akkor valamilyen környezetterhelési díjat kell fizetni (gyakorlatilag mindenkinek aki nincs a rendszerre kapcsolódva), ami árban kb. ugyanannyi, mint egy átlagos családi ház szennyvízdíja. Mondtam, hogy de én nem csak szikkasztanám, hanem tisztítanám és locsolásra használnám. A válasz az volt, hogy az nem számít.
    Azóta nem próbálkoztam ilyesmivel, pedig jó dolognak tartom.

    • kritizator

      2017. május 30. kedd 06:38

      #115456

      ha jól emlékszem tízszeres vízdíj szorzóval büntetik az ilyen környezettudatos hozzáállást

ZÖLD
A Paksi Atomerőműben jártam

A Baranya Megyei Mérnök Kamara szervezett egy üzemlátogatást, ami a Tolna Megyei Mérnök Kamara programjához kapcsolódott. Meghívtak és mivel nem jártam még az erőműben, örömmel elfogadtam a meghívást. A program Szekszárdon kezdődött egy konferenciával, amin a teljes PAKS2 vezérkar jelen volt, élén a tulajdonosi jogokkal felruházott tárca nélküli miniszterrel Süli Jánossal Az illusztris vendégek száma […]

A Paksi Atomerőműben jártam
2017. december 8. péntek
ZÖLD
Bécsben nyugodtan vehet egy nagy levegőt

Sajtóanyag | Bécs, 2017.01.24. (Eurocomm-PR) – Az osztrák főváros és környékének levegőszennyezettsége 2003 óta a felére csökkent. A város környezetvédelmi intézkedéseinek köszönhetően a szállópor értékét a 2016-os mérések alapján tartósan 40 µg/m3 alatt sikerült tartani, ami azt jelenti, hogy Bécs tavaly immár 5. alkalommal végzett az Európai Unió által meghatározott határérték alatt. A légszennyezettségi mérések […]

Bécsben nyugodtan vehet egy nagy levegőt
2017. január 24. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább