Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2017. április 5. szerda

Ma 10 éves a koos.hu blog és 15 éve van honlapunk

9ev

 

1996

A legelső internetes honlapom az azóta már megszűnt geocities.com oldalon volt geocities.com/koosm név alatt.

1999

Az index.hu égisze alatt indították el az index topikjait, köztük az Építkezés-felújítás nevű fórumot. Hacsak Tamást lehet tekinteni a hazai internetes építészeti tanácsadás ősapjának, ezt a műfajt ő teremtette meg és űzte elég sokáig igen magas színvonalon. Én magam is tőle tanultam, hogyan is kell ezt csinálni.

2000

Ekkor indult el az első igazi, saját kezdeményezésű építészeti honlap az Archilink, amit Varga Illés Levente szerkesztett.

Szintén ekkortájt indult el a Vargha Mihály és Pásztor Erika Katalina alapítású építészfórum

Ebben az évben indul el az archiweb, a Bertelsmann kiadóvállalt magyarországi portálja, Építőipari Adattár benne óriási mennyiségű, kereshető információval, adatbázisokkal

Első nyilvános írásom a weben: Építészek Kamarája címmel.

2001

Elindul az MDS Építésziroda honlapja Fekete-Móró András építész vezetésével.

Saját domain alatt indul el a kooseptar.hu

2002

Az első, fellelhető honlapunk

Erről az évről találtam adatot, amikor az Alaprajz nevű folyóirat és honlap már működött

2003

Elindult az első valódi magyar építészeti blog, a Zeblog, amely tisztán saját tartalommal töltötte meg a posztokat. Fekete-Móró András építész és felesége Fekete-Móró Ágnes lakberendező zebegényi házuk tervezését és felépítését és ottani életük történetét lehetett nyomon követni, sok-sok fotóval.

Ekkor csatlakoztam az index házépítős topikjaihoz, ahol aztán közel 4 évig magam is adtam tanácsokat. Jó iskola volt, hiszen a szakszerű válaszokhoz sokszor magamnak is utána kellett néznem, linkeket, példákat keresni. Iszonyat mennyiségű időm ment rá, de nem bánom, mert nagyon hasznos volt. Megtanított többek között a pontos fogalmazásra, az adatok, információk ellenőrzésének szükségességére, az internetes kommunikációra, a trollok és a rosszakarók kezelésére, hatástalanítására.

2006

elindul az építési jog szakportál dr. Jámbor Attila ügyvéd vezetésével

2007

az index.hu topikjaiban végzett tanácsadás olyan nagy mértékben vette igénybe a szabadidőmet, hogy lépnem kellett, ekkor döntöttem egy saját tanácsadó oldal indításáról, így indult el a mai formájában is ismert kooseptar.hu blog. a legkorábbi ma is fellelhető változat

2009

2010

Mandroid 4 kérdés 4 válasz

2015

kooseptar.hu-2015-2

2017

meglepetéssel készültem a mai napra, egészen november végétől. Nem jött össze, cserbenhagytak, csúnyán. Új emberekkel ismét belefogtam és végigviszem, de ez több hónap … majd ha lesz már info, jelentkezem vele.

 

10 év | 2 263 bejegyzés | 16 940 hozzászólás | 3 558 973 látogató | 7 880 735 oldalletöltés

 

Köszönettel tartozom mindenkinek, aki véleményével, hozzászólásával, írásával hozzájárult az építkezők és a szakma szakszerű tájékoztatásához.

 

Hozzászólások (5): megnézem

  • kritizator

    2017. április 5. szerda 07:39

    #114846

    Happy birthday!!!

  • Kelemen Zsolt

    2017. április 5. szerda 08:43

    #114848

    2016 elején minek volt köszönhető az a látogatottsági rekord?

  • Tóth Róbert

    2017. április 5. szerda 09:36

    #114850

    Nem tudom már hány éve bújom az oldalt (van talán vagy 5), de rengeteget tanultam ezen idő alatt. Eleinte még kíváncsiságból, irigykedve azokra, akik már építkezhetnek, aztán már jótanácsokért, tanulva mások terveiből.

    A mi életünk úgy alakult, hogy egy meglevő családi házat újít(ott)unk fel, így nem került sor arra, hogy a Tervkritika rovatba „kerülhessünk”. (mi a mi átépítésünk/felújításunk egy új ház felhúzásához képest :)) Viszont a tervezés során már sok olyan dologról tudtam az oldal jóvoltából, amit figyelembe is vettünk (pl: helyiségkapcsolatok, ajtók nyitásiránya, gyerekszoba-szülői háló szeparáltsága – persze meglevő házunk adottságait szem előtt tartva).

    Nagyon jó az oldal! Köszönet Miklósnak a fáradozásért, az építész és szakági kollégáinak a javaslatokért, és nem utolsósorban az építettőknek a tervekért, amiket „cincálásra” bocsájtanak.
    Rengeteget tanulunk általa!

    Boldog Születésnapot koos.hu 🙂

  • Tóth Szilveszter

    2017. április 5. szerda 11:01

    #114852

    Isten éltessen soká téged is, Miklós, meg persze a blogot is!

TECH
Ma 9 éves a koos.hu

 9 éves a blog. Jövőre 10 és akkor abbahagyjuk az évfordulózást. A kooseptar.hu ismét átalakulás előtt áll, de most nem a dizájn, hanem a tartalom területén. Ez viszont lényegi változás lesz, hamarosan beszámolunk róla. Köszönet mindenkinek, hogy az oldalnak mind több a hűséges olvasója. Igyekszünk a továbbiakban is olyan cikkeket, híreket, beszámolókat közzétenni, ami érdekli […]

Ma 9 éves a koos.hu
2016. április 5. kedd
TECH
8-ik születésnapján teljesen megújult a koos.hu

A kooseptar.hu 8 éves fennállása alatt többször is lényeges változáson esett át, legutóbb 3 éve. Több menetben készült az új „ruha”, ezen közben pár funkció félkész lett vagy egyáltalán nem is működött az utóbbi időben, amiért utólag is élnézést kérek. Menet közben többször is csapatot kellett váltani. Végül a StarGeckos készítette a programozást, kihegyezve a gördülékeny […]

8-ik születésnapján teljesen megújult a koos.hu
2015. április 7. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább