Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2017. február 9. csütörtök

Konzultáció … ahogy a Mérnök Kamara csinálja

Ma kaptam Laci nevű hűséges olvasónktól:

Tisztelt …. László!

Az elmúlt évben bevezetésre került a lakóépületek építésének egyszerű bejelentéséről szóló kormányrendelet. Milyen változásokat hozott ez az Ön munkájában?

A Magyar Mérnöki Kamara kéri az Ön véleményét és tapasztalatát a lakóépületek építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016-os számú kormányrendelettel kapcsolatban.

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy ennek a kormányrendeletnek az eredményeképpen a gyakorlatban miképpen változott mind az az adminisztráció és tevékenység, ami a korábbi építési engedélyezési eljárásokhoz fűződött.

A hozzászólások alapján egy összefoglalót készítünk arról, hogy a kormányrendelet milyen hatással volt a szakmagyakorlók munkavégzésére.

A HTTP://MMK.HU/KONZULTACIO oldalon található linkre kattintva írja le, hogy mit gondol.

Köszönjük a segítségét!

Üdvözlettel,
Magyar Mérnöki Kamara

A link egy személyes meghívást is tartalmazó oldalra visz:

KÜLDJE EL VÉLEMÉNYÉT ITT:

https://info.mmk.hu/konzultacio/bekuldes

A már beérkezett hozzászólásokat a fenti címen szintén meg tudja tekinteni.A hozzászólások alapján egy összefoglalót készítünk arról, hogy a kormányrendelet milyen hatással volt a szakmagyakorlók munkavégzésére, melyről a tagságot szintén értesíteni fogjuk. Bármilyen kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal az info@mmk.hu címen!

Apró megjegyzés, hogy ez még nem konzultáció, hiszen egyelőre ez még egyoldalú, de még csak most kezdődött el. Ne legyünk türelmetlenek.

Egy biztos, valahol ez lenne a minimum, ahogy egy szervezetnek meg kell szólítania a tagságát (pontosabban, mivel a konzultációra bárki regisztrálhat, bárki beírhat). Még csak ma indult, de már így is elég nagy volt a forgalom.

Képernyőfotó 2017-02-09 - 14.06.26

Hozzászólások (2): megnézem

  • Enyedimre

    2017. február 10. péntek 09:57

    #114391

    Ez korrekt. Végre Videóval.

    Ez megfelel a 2017-es évekbeli elvárásaimnak.

    Ezt az irányvonalat, attitűdöt remélem a MÉK is hamarosan átveszi, kiegészítve egy jóféle „építészmérnöki” támogatással. (Ez lassan már nem tűr halasztást.).

SAJÁT
Az első egyszerű bejelentéses családi házam

2018 közepén mond még valakinek is bármit a 456/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet?  Ez vezette be az un. egyszerű bejelentéses – nem – eljárás módot. Erről szólt egy írásom, mely a megjelenése óta több mint 36.800 olvasásnál tart. 456/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet | Megerőszakolták az építési törvényt Ezt csak azért írom, mert a most bemutatandó […]

Az első egyszerű bejelentéses családi házam
2018. augusztus 3. péntek
SZAKMA
Egyszerű bejelentési eljárás hatásai az épített környezetünkre

Az egyszerű bejelentési eljárás előtti időkben, amikor a helyi építéshatóságok bírálták el az építési engedélyeket és végezték el a szükséges ellenőrzéseket, többnyire minden területnek ’volt gazdája’, azaz egy-egy építéshatósági előadó egy-egy területre ügyelt. Ma, amikor az erősen lecsökkentett létszámú járási építésfelügyeleti hatóságok végzik az építéshez kapcsolódó ellenőrzések többségét csak és kizárólag azt tudják ellenőrizni, ami […]

Egyszerű bejelentési eljárás hatásai az épített környezetünkre
2018. március 25. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább