Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2016. november 12. szombat

Alapjaiban újult meg az e-epites.hu portál

e-epites-nyitolap

Az e-epites.hu portál eddig is a legfontosabb állami információforrás volt, amit most teljesen újraterveztek és lényegesen hatékonyabbá tettek. A navigációt alapvetően a lehetséges felhasználók szerint strukturálták (lakossági, hatósági, közmű).

Az oldal eddig is számos állami adatbázist tett elérhetővé, ez most majdnem teljessé vált. Lássuk, melyek ezek!

étdr, e-naplo | A különféle alkalmazások, mint pl. az ÉTDR vagy az e-napló csak ügyfélkapus (illetve egyedi kóddal) érhetőek el. Itt elég egyszer azonosítani magunkat az Ügyfélkapuval és minden, ilyet igénylő alkalmazás egyből elérhetővé válik.

e-epites-hu-etdr

e-közműidézet az oldalról: „… Az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis adataiból nyújtott WMS-szolgáltatás igénybevételével információkat kaphatnak a kérdéses földrészlet elhelyezkedéséről, illetve megjeleníthetik az ingatlan határait is. A térképi szolgáltatást felhasználóink 1:2500 és 1:8000 léptékek között, mennyiségi korláttal vehetik igénybe, ez utóbbi mértéke 50 térkép behívás /hó/fő. A HRSZ-kereső használatához segítséget talál az alkalmazás használati útmutatójában!”

e-tanusítás | itt lehet regisztrálni illetve itt találni kézikönyveket a tanusításhoz

eljárások lekérdezése | Konkrét helyrajzi szám alapján le tudunk kérdezni hatósági eljárások főbb adatait.

e-epites-kereses

e-statatisztika | lekérdezhetőek az építéshatóságokon indított ügyek és egyéb adatok statisztikái

kamarai névjegyzék | itt is lekérdezhetőek a kamarai adatok mindkét mérnök kamarától. Mivel láthatóan a kamarai tagság kívülről is lekérdezhetővé vált, itt lenne az ideje, hogy ezt összekössék az ÉTDR-rel is.

e-epites-kamara

feltöltések | idézet az oldalról:

„Jelen felület célja a jogszabályokban meghatározott dokumentumok elektronikus beküldése az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ számára.

A 313/2012. (XI.8) kormányrendelet 4. § szerinti dokumentumok:

4.§ (1) c) szerinti energetikai tanúsítványok (2013.01.01 után készült) feltöltése az e-tanúsítás alkalmazással történik az OÉNY nyilvános felületén, az Alkalmazások fülön. Vissza az OÉNY nyilvános felületére.

4.§ (1) g) szerinti épület feltüntetési vázrajzok feltöltése: Ügyfélkapus azonosítás majd vázrajz feltöltés

hatóságok | lekérdezhető egy adott helyrajzi számhoz az összes szóba jöhető hatóság elérhetősége

e-epites-hatosagok

jogszabályok | továbbra is lekérdezhetőek az építőiparral kapcsolatos összes jogszabály, akár fajták szerint is. A kereső a Nemzeti Jogszabálytárat használja

Dokumentációs Központ | természetesen elérhető innen is a Dokumentációs központ weboldal

A hatóságoknak és a közműveknek szóló tartalmak mellett még két dologra szeretném felhívni a figyelmet:

e-epites-widget

az energetikai tanusitványok on-line lekérdezésére kifejlesztettek egy weboldalba ágyazható widgetet, amivel közvetlenül le lehet olvasni egy adott ingatlan energetikai tanusítványát, természetesen ha egyáltalán készült hozzá (pl. használatbavétel, adásvétel vagy bérbeadás okán).

e-epites-opendata

A másik az Opendata, ami egy térképes adatbázis gyűjtemény, ahol számos érdekes lekérdezést tudunk megtenni, az eredmények térképes formában jelennek meg.

A fentieken kívül még számos adatbázis, tudástárat tudunk elérni az e-epites.hu oldalon.

Hozzászólások (0): megnézem

TECH
Best of 2017 | új online szolgáltatás az e-közmű

az e-közigazgatás fontos állomása volt, az un. e-közmű bevezetése. „… Július 1-től a kérelmezők már csak online indíthatják el a közműegyeztetési folyamatot. A tervezők az e-közmű rendszerből tölthetik le a közművezeték-üzemeltetőktől származó térképi adatokat, valamint az egyesített közműnyilatkozatot. Kizárólag az e-építés portálon elérhető megújult elektronikus közműnyilvántartó rendszeren keresztül, ügyfélkapus bejelentkezést követően indítható el a közműegyeztetési folyamat 2017. július […]

Best of 2017 | új online szolgáltatás az e-közmű
2018. január 12. péntek
TECH
E-közmű | újabb hasznos információk a rendszerről

Július 18-án felkerült a Lechner Tudásközpont oldalára egy újabb rövid tájékoztató – KÉRDEZZ-FELELEK, amely többek között a Kamara által létrehozott konzultációs felületen érkezett kérdésekre ad választ a kollégák számára. forrás: MMK A fentiek kiegészítik a korábban általunk is bemutatottakat   E-közmű | Milyen szolgáltatásokkal és költségekkel számolhatunk?   az e-közmű témában írt eddigi cikkeink  

E-közmű | újabb hasznos információk a rendszerről
2017. július 29. szombat

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább