Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2016. március 12. szombat

Gyorstalpaló építkezőknek 2. | Tanácsok ahhoz, hogy felvehessük a 25 millát

csok

 

Nem hozta el a feleségét? Nem hoztam. Miért, talán nincs felesége? Nincs, miért, az probléma? Nem, attól még építkezhet. Akkor jó. Viszont hogyan akarja felvenni a 25 millióját? Miért, ahhoz kell egy feleség? Hát izé… szóval ahhoz be kellene ígérni legalább 3 gyereket, hogy igénybe tudja venni. Hát ha valamit, akkor ígérni, azt tudok, végül is az nem kerül semmibe. Jó, jó, de csak akkor fogják komolyan venni, ha ehhez van egy feleség is. Nem azt mondta az előbb, hogy nem kell feleség? Hát ahhoz, hogy ígérjen, ahhoz kell egy feleség is. Hát az gond… Miért? Mert nincs feleségem, de ha nagyon muszáj, megpróbálok szerezni valakit. Hallottam, hogy Ukrajnában még fizetnek is ha elveszi egy itteni magyar, pusztán az állampolgárságért. Hát maga tudja. Szóval ha szerzek asszonyt, akkor már oké a dolog? Nézze a 3 gyerek a lényeg, azt kell beígérni. Értem, de 3 gyerek az nagyon sokba van, nulla km-ről számolva öltöztetni, meg minden, aztán a végén még valamelyik hálátlan kölök a fejébe veszi, hogy továbbtanul. Na még az kéne, az tökre taccsra vágna! Fizessem a tandíját meg mindent 30 éves koráig? Ez nagyon nem oké. Mire a 3 gyereket felnevelném, el is buktam a 25 milliómat. Mi ebben nekem a buli?

És mi van, ha pont egy olyat fogok ki, akinek nem lehet? Mit nem lehet? Hát gyereke! Az gond. Ne má, elveszem, meg minden és gyerek meg nuku, az nekem bukta. Ilyenkor nem elég bevinni egy ilyen orvosi papírt vagy mit, hogy izé, próbálkoztak, csomószor ki is maradt neki a herpesze, vagy mi, de mégse lett neki? Mert van ám orvos ismerősöm, azok pár tizesért írnak egy ilyet. Nem jó. Miért nem jó, ezek frankó orvosok,  fehér köpenyben járnak, dr. izével a nevük előtt? Hivatalos állami vizsgálat kell, utána meg be kell iratkozni ilyen, izé programra … várjon … na megvan: „emberi reprodukcióra irányuló eljárásra” és legalább 3x szor próbálkozni. Miiii? Csak nem képzeli, hogy én egy ilyen pohárba, meg minden? Felejtse el! Nézze, ha a 3-ik próbálkozásra sem sikerül, akkor a méhészek elfogadják, hogy az asszony tuti meddő és kiadják az igazolást és nem kell visszafizetni a 25 milliót. Ez komoly? Persze, csak ebben az esetben arra kell nagyon odafigyelni, hogy olyat vegyen el, akinek százas, hogy nem lehet gyereke. De ezt honnan tudnám? Hát kérjen tőle garanciát! Garanciát? Igen, végül is magának fontos nem? Végül is…

Meg az is ott van, hogy mi van, ha az asszony nem szeretne gyereket, csak állampolgárságot? Hát az gond. Hmmm. Akkor ez rizikós. És ha már vannak gyerekei, arra is adnak 25 millát? Persze, csak fel kell mutatni, hogy a magáé. De nekem nincs gyerekem. Az gond…. hát szerezzen. Gyereket? Vegyek gyereket? Nem, adoptálhat is, azt is elfogadják. Huhh, az nagyon rizikós, mert nem tudni mi van a kindertojásban. Hát ja, az tényleg rizikós, de nagyobb baj, hogy sokáig kell intézni és nagyon belemásznak az ember életébe. Na az enyémbe tuti nem fognak, mit képzelnek. És a személyiségi jogaim, meg az alapjogok, az már senkinek sem szent?? Hát akkor így nem lesz gyerek. Más megoldás nincs? De van! Az asszonnyal együtt szerezzen be 3 gyereket. Csomagban, 4 az egyben. Vegyek, de hogyan? Jaj dehogy, hát hirdessen! Hol? Hát pl. egy ukrán női magazinban azzal, hogy „egyedülálló, magyarországi férfi magyar állampolgársággal várja épülő, fantasztikus otthonába asszonyát. Háromgyerekes anyák előnyben, fiatal hajadonok kerüljenek! ‘irányárat kérek’ jeligére a kiadóba!” Gondoljon csak bele, ők mennyit fizetnének, csak hogy átjöhessenek. 3 gyerekkel esélytelenek lennének, tuti megérné magának is. Vegyek el egy öreg, 3 gyerekes ukrán banyát? Miért, lehet hogy szép a nő és bájosak a gyerekei? Ne jópofizzon itt az én kontómra! Szeretné felvenni a 25 milliót vagy sem? Végül is…mond valamit. Na ugye!

De ugye nem kell velük együtt élnem, mert egy banya meg a 3 kölke nagyon idegesítene! Hát amíg épül a ház, addig semmiféleképpen, de utána igen. Ha jó hosszan elhúzza az építkezés idejét, akkor addig se kell együtt laknia velük. Mi ez az együttlakásos marhaság, ez valami büntetés? Nem, ez csak egy feltétel. Tényleg velük kell élnem, vagy elég csak úgy csinálni? Ellenőrzik, ráadásul jó hosszú ideig. De nekem van rokikártyám (szereztem egyet, hehe), azokat is ellenőrzik? Azokat is. Azt a rohadt, szemét bagázsát! Már a rokkantakat is állandóan vegzálják? Nem volt elég, hogy legutóbb is 200-ba volt nekem, hogy megújítsák? Még ez is? Rohadt stricik! Azt hittem simább ügy lesz. Hát sajnos nem.

És akkor még nem is beszéltem arról, hogy mi lesz, ha esetleg elválnak. Mi az hogy „esetleg”, EMBER !! naná, hogy elválok, csak nem képzeli, hogy azért veszem fel a 25 millát, hogy aztán egy tök ismeretlen ukrán nőnek meg a 3 kölkének odaadjam? Hülyének néz? Pedig az gond, mert akkor ugrik a pénz, ha nem jól válik? Miiiiii, még elválni sem hagyják az embert, hát milyen országban élünk? Nézzen csak utána, nem a levegőbe beszélek.

Végül is semmi para, van egy jó ügyvéd haverom, az majd lepattintja a banyát. Az oké, de nem mindegy hol maradnak a gyerekek. Bízza csak ide, a haver nagyon dörzsölt, majd elintézi. De a gyer….. Nyugi, onnantól ez már az én műfajom.

Na jó, nyugodjunk le … szóval, tételezzük fel, hogy már van elfogadott tervem – tényleg legutóbb 4 hónapja mondta azt, hogy tutira meglesz -,  papíron már be tudok mutatni egy feleséget, meg 3 gyereket, akkor már adják is lóvét? Van még egy rakás feltétel, de el sem merem sorolni, mert csak felidegesíti magát! Ezeken kívül kő még valami? Hát szükség volna egy kivitelezői árajánlatra.

No akkor innen folytatjuk.

***

…ha kíváncsi az előzményekre és a következményekre, kit-kat ide!

Hozzászólások (1): megnézem

  • Pató Károly

    2016. március 12. szombat 14:48

    #109551

    Nagyon jó. 65 évesen én is gondolkozom, mert mit lehet tudni…

SZAKMA
15 millióra bővül a CSOK

„…A csok bővítésével a kormány egy a kedvezményes áfánál sokkal rugalmasabb lakáspolitikai eszköz mellett döntött. Az építőipar némi levegőhöz jut, de a kétgyerekesek könnyített hitelfelvétele még nem oldja meg az ágazat problémáit. Gulyás Gergely a mai kormányinfón jelentette be, hogy a kétgyerekesek számára is elérhető lesz az új lakásokra a fixen 3 százalékos kamatozású lakáshitel 10 […]

15 millióra bővül a CSOK
2018. október 25. csütörtök
HÁZ-TERV
Mi lesz veled családi ház?

A 2017-ben tervezett családi házaink nagyobb részét át kellett tervezni. Részben, mert nagyon durván felmentek az árak, másrészt egyre nehezebb kivitelezőt találni. Ez előbbit nem valamiféle drámai építőanyagdrágulás okozta, hanem a lassan monopolhelyzetbe kerülő kivitelezők (vagy un. „ingatlanfejlesztők”) addig emelték, ameddig csak gondolták. Mindez kezdődött a CSOK-kal, amit a kivitelezők elsőként nyeltek be. Emlékezzenek csak, […]

Mi lesz veled családi ház?
2018. július 21. szombat

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább