Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2016. február 12. péntek

Ugyanarra a BIM szerverre egyszerre kapcsolódhat ArchiCAD 15 és akár 17 is

A címbeli állítás sokaknak nyilvánvaló lehet, nekem nem volt az. Mindeddig egy szervermodul volt feltelepítve a gépemre, de most adódott egy olyan helyzet, hogy akinek kapcsolódnia kellett, annak csak ArchiCAD 15-öse van. Ez persze azt is jelenti, hogy vele csak 15-ös verzióban tudok tervet megosztani, de ez még mindig jobb, mint tervváltozatokat küldözgetni. Ez egy kényszermegoldás, de sokszor jól jöhet. Természetesen az ArchiCAD 15 és 17-en kívül bármelyik BIM szerveres verziót is írhattam volna.

Még 2012-ben írtam a BIM szerver lehetőségeiről és azt kell mondanom, hogy az eltelt közel 4 évben 100%ban bevált, biztonságos, könnyű vele dolgozni, nem lassítja a gépet.

Ha több verzió szervermodulját szeretnénk feltenni a gépre, akkor célszerű először a legmagasabb verziószámút feltenni, mert különben az előző változatot addig kell frissíteni, amíg fel nem tud rá menni a következő verzió. Mindennek ugye azért van jelentősége, mert a BIM szerveren keresztül csak olyan gépek tudnak összedolgozni, amik a BIM szerver verziószámával (hotfix) megegyeznek.

bim-szerver-0

A telepítés során a programkönyvtárban megjelenik a következő modul is, ami természetesen megjelenik a BIM beállítások ablakában is.

bim-szerver-1

Mivel nem új szervert, hanem csak modult teszünk fel, így nem változnak a szerver elérhetőségére vonatkozó beálítások sem, pusztán a verziónak megfelelő portok adódnak hozzá. Nem változik a hozzáférés link sem.

Nem változnak, így közösek maradnak a „Felhasználók”” és a szerverre feltöltött szerverkönyvtárak is.

bim-szerver-5 A szerverkezelőben pedig verziónként csoportosulnak a különféle verzióval készült tervek

bim-szerver-6

A fenteikhez a Graphisoft Terméktámogatása nyújtott segítséget, köszönet érte!

[poll id=”56″]

Hozzászólások (0): megnézem

TECH
Kérdőív a BIM használat elterjedéséről Magyarországon

Kérjük, értékelje az ön személyes, illetve vállalati érdeklődését és elkötelezettségét a BIM eljárások bevezetésével kapcsolatban. A kérdőív célja, hogy minél teljesebb képet adjon az épületinformációs modellezés (BIM) magyarországi alkalmazásának jelenlegi állapotáról, illetve felfedje a kérdéskörhöz tartozó további jellemzőket. A kérdőív kitöltése anonim, a kitöltő személyről semmilyen személyes adatot nem gyűjtünk. Az egyes kérdéseknél megjelenő BIM […]

Kérdőív a BIM használat elterjedéséről Magyarországon
2017. július 18. kedd
TECH
Beszámoló az ArchiCAD 16 bemutatóról

Múlt héten Pécs volt az ArchiCAD 16 bemutató körútjának soronkövetkező állomása, melyet a Zsolnay Negyed Panoráma termében tartottak meg a CAD Studio szervezésében a Graphisoft munkatársai. Igyekszem majd az újdonságokról részletesebben, külön cikkben is szólni, egyelőre vegyük végig a legfontosabbakat. Alakzat eszköz Talán a legrégebben várt eszköz jelent meg az ArchiCAD eszköztárában, amivel tetszőleges, szabadon […]

Beszámoló az ArchiCAD 16 bemutatóról
2012. október 2. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább