Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2016. január 13. szerda

Új témát indítottam a MÉK fórumán

mek-forum

a fenti képernyőképet a regisztrációkor készítettem 2015. március elején

Bár 2015 márciusában regisztráltam a MÉK fórumában, mostanáig nem nagyon kaptam értesítést bejegyzésekről. A fórum láthatóan nem működik, teljes az érdektelenség. A fejlesztési javaslatok fórumtémába ezért az alábbiakat írtam be:

Kedves Sándor,

ugyan majd egy éve írtad, így elnézést, hogy csak most reflektálok.Még 2008-ban részletesen elemeztem a MÉK honlapját, majd 2011-ben is. Nem ismétlem el újra, de a kritikának része volt a fórum hiánya, Mivel hosszú évekig nem történt semmi, a tagság feladta és keresett magának helyeket. Mára megtalálta ezeket, ahol véleményt cserélhet a többiekkel. A MÉK ezeket a helyeket messze elkerülte.

MÉK fórum ezen része igy nehéz helyzetben lesz/van/volt. Egy funkciója viszont megmaradt és úgy vélem a tagság részére ez sokkal fontosabb lenne.

Képes-e a MÉK vezetősége kommunikálni a tagságával, vagy továbbra is be kell tartanunk a szolgálati utat,miszerint megyei kamara-képviselők-küldöttgyűlés-döntés utat kell választani.

Ha ez utóbbi, akkor a tagság továbbra is passzív marad és a teljes érdektelenségbe fulladó közgyűléseket továbbra is meg lehet hirdetni 30 perccel későbbre, a téma ki lesz pipálva, a jog szintén. Mindenki örülhet.

Vagy a MÉK vezetése felismeri, hogy ő van a tagságért és nem fordítva, ami abban is megnyilvánulna, hogy felnőttként bánik vele. Fel lehet-e tenni közvetlenül is kérdéseket a MÉK vezetőségnek, vagy éppen fordítva, de nem közgyűlésen, hanem szabadon, valódi érdeklődéssel?

Próbaképpen indítok egy fórumtémát a MÉK vezetésnek címezve.

Akar-e a MÉK a tagságával érdemben kommunikálni?

A 2015 év végén meghozott 456/2015 korm. rend. kapcsán a kamara hosszú ideig nem szólalt meg, nem adott támpontokat sem a tagságnak, sem a rendelet dilettáns megalkotóinak. Majd közreadott egy közleményt, ami mindezt megerősítette. E közlemény felemlegette a kamara és kormányzat „stratégiai együttműködését”.

Kérdés 1. Mivel a kormányzat állítólag semmit sem vett figyelembe a kamara álláspontjából, ezért a kamara fenn kívánja-e tartani ezt a strtégiai együttműködést, ami láthatóan nem működött?

Kérdés 2. A kamara közzéteszi-e e együttműködés kamarai álláspontját, hogy azt a tagság is megismerhesse, hogy a saját kamarája milyen módon képviselte az érdekeit?

(Kérdés 3. Mivel szerkeszténél összevissza ugrál a kurzor és elkezdte törölni a már leirtakat az , kérdés, hogy a kamara mikor fog megbízni egy olyn szakembert, aki egy épkézláb fórummotor képes lenne ide adaptálni) Nem tudok hibát javitani, bocs.

(kiegészítés 2016.01.14-én)

Kérdés 4. Mit gondol a MÉK vezetése, ha nem lenne kötelező a kamarai tagság, és nem ez lenne a tervezői jogosultság feltétele, akkor mivel tudná megtartani a tagságát?

Szerző: Koós Miklós | Megtekintések száma: 1 | Saját témára nem lehet feliratkozni.
Létrehozás időpontja: 2016-01-13 18:49:51 | Utolsó módosítás időpontja: 2016-01-13 18:49:51
Koós Miklós írta:

mivel ez a béna fórummotor nem jelzi a főlapon, hogy új témát kezdett valakit, kénytelen vagyok ideirni, hogy legalább a hozzászólás látszódjon

Hozzászólások (6): megnézem

  • Fenyvesi Péter

    2016. január 13. szerda 21:29

    #109012

    Saját kamaránk? Minket képvisel? Már bocsánat…!

  • bánfi zsolt

    2016. január 19. kedd 20:33

    #109052

    ‘a közepébe: a válasz szerintem megérkezett: nem – legalább is ezt lehet kiolvasni a mai napig tett bejegyzésekből.

    „Azzal együtt megpróbáltam. Annyi azért kitellett tőlem, a büdös Istenit, hogy megpróbáltam. Nem igaz?” – mondja Jack Nicholson a „Szál a kakukk fészkére” című filmben, mikor nem sikerül neki a szökés

    egyébként: a két fórum látogatóinak száma: a mek 493 (!) regisztrált taggal bír, ezt eddig 484-en látták…

    sajnos van egy ide – vagy tán inkább a mek fórumába jobban – illő, igaz történetem is:
    Évekkel ezelőtt egy pályázathoz zöldségfeldogozó terveit készítettük, hogy a helyi gazdák – és ezzel a település – számára is kedvezőbb gazdasági környezet alakulhasson ki. Az előkészítő munkákhoz a gazdák bevonására-, illetve véleményük megismerésére is szükség volt, azaz inkább lett volna, mert nemigen mondott senki semmit. Találgattuk miért, hiszen az ötlet jónak látszott (nem a miénk volt), mígnem valaki megkérdezte, mit kell ezen csodálkozni? Mindig ez van. Ha majd már látszik, hogy sikerülni fog, lesz támogató. Ha meg nem, akkor meg majd azt lehet mondani: mi ezt már tudtuk előre, nem érdemes ezzel foglalkozni.
    ‘hogy mi történt azóta? Ez ügyben semmi. Ellenben a település lélekszáma tovább csökkent…

    • Daidalos

      2016. január 24. vasárnap 22:37

      #109096

      Érdekes, Neked a Száll a kakukk fészkére jut, nekem meg a Fal jutott eszembe a kamaráról.;-)

  • Kurucz Attila

    2016. január 21. csütörtök 18:49

    #109077

    Eleve a fórum elég hatékonyan van elrejtve a MEK honlapon, de fellelkesültem, gondoltam én is beregisztrálok, körbenézek, ezért megkerestem hol van.
    A rendszer nem engedte a regisztrációt, mert állítólag nem jó az e-mail címem.
    Leellenőriztem, jó az a cím, publikus is, minden rendben, a technika mégis kibabrál velem…

    • Dulácska Zsolt

      2016. január 30. szombat 21:49

      #109200

      Azzal a címmel kell tudnod beregisztrálni, amit kapcsolattartási e-mail címnek a területi kamarádnak megadtál. Nem nyílt, csak kamarai tagok számára elérhető az a fórum.
      Menüben a „Tagoknak / Szakmai fórum” alatt érhető el. A MÉK nyitó oldalán pedig a „kiemelt tartalmak” között zöld betűkkel szerepel a bejelentkezés/regisztráció.

SZAKMA
MÉK választások 2017 | 5. rész – Mi lehet az új MÉK vezetés programja?

A MÉK-ben 2017-ben választások lesznek, ennek kapcsán a kamara jelölő bizottsága felkérte a tagságot, hogy mondja el, milyen kamarát szeretne. Nem kell új javaslatok után keresgélni, nem kell feltalálni a spasnyolviaszt, ha már egyszer készen van szinte a teljes program: „… Meg kell fordítani a kamarák működésének irányát!… A jelenlegi MÉK > területi kamara (küldöttek) > kamarai tag […]

MÉK választások 2017 | 5. rész – Mi lehet az új MÉK vezetés programja?
2017. július 30. vasárnap
SZAKMA
MÉK választások 2017 | 4. rész – Mit kritizáltak és mit ígértek a MÉK elnökjelöltjei 2013-ban?

A MÉK-ben 2017-ben választások lesznek, ennek kapcsán a kamara jelölő bizottsága felkérte a tagságot, hogy mondja el, milyen kamarát szeretne. Újabb javaslatok helyett úgy vélem 4 év elteltével érdekes olvasni arról, hogy 2013-ben a tisztújításon mit kritizáltak és mit ígértek a MÉK elnökjelöltjei ? ” … Hajnóczi Péter elnökjelölt „belügyekre” és „külügyekre” osztotta a tennivalókat. A belügyek terén szerinte a […]

MÉK választások 2017 | 4. rész – Mit kritizáltak és mit ígértek a MÉK elnökjelöltjei 2013-ban?
2017. július 28. péntek

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább