Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2015. október 28. szerda

Patchwork | fekete-fehér ágytakaró

Újabb ágykaró készült! Barátnőmnek varrtam, kerek szülinapjára (ebben a korban már nem dicsekszünk az évek számával). Sejtette, hogy valami készül, mert a kedvenc színeit meg kellett tudnom, hogy megvegyem hozzá az anyagot. Amikor azt mondta, fekete fehér, feladta a leckét. Nem szeretem ezt a két színt, magamon meg el sem tudom képzelni.

20150910-fusziagytakaro-04

Mivel a foltvarrás apró mintákból áll, elgondoltam, ez biztos olyan lesz, mint egy sakk tábla. És az borzasztó! Emlékeztem, hogy egy régi újságban évekkel ezelött láttam egy op-art mintát és lázasan kerestem. Ez lett belőle. A belső fekete négyzetet fehér keret veszi körül, de a többit csontszínnel varrtam, és fekete fehér apró mintással, ami lágyította a kontraszt hatást. A fedlappal 2 hosszú hétvégén végeztem, (nagy volt a minta) ez kellőképpen lendített a munka ütemén. Aztán jött a quill  (3 réteg) összevarrása kézzel. Február végén kezdtem el a takaró varrását és augusztus 20-án fejeztem be. Munka után és hétvégeken varrtam.  Ilyen aprólékos munkám még nem volt.

20150910-fusziagytakaro

Miki megrajzolta és kinyomtatta a mintát, amit átmásoltam skicc pauszra, rágombostűztem az anyagra és a kivarrás után letéptem a papírt. Itt a széle látszik a takarónak. Középen a görög minta kétsoros, ugyan a rajzon itt nem látszik.

20150910-fusziagytakaro-01

Bal kézzel felülről lefelé, jobb kézzel alulról felfelé varrtam. Szeretek kézzel varrni, de ez nagyon aprólékos, hosszú munka volt. Ennek ellenére élveztem, de vártam a végét is. Nem vagyok türelmetlen, de amíg egy munkát nem fejeztem be, nem tudok belekezdeni másba. Sőt, addig itthon semmit mást sem tudok jóformán csinálni, mert hát…. nincs még kész!

20150910-fusziagytakaro-02

Aztán amikor elkészült, persze hogy gyönyörködtem benne. Szeptemberben vittük ki hozzájuk Németországba. Megérkezésünkkor titokban terítettem az ágyukra. Esti beszélgetés után amikor barátném a hálójukba lépett, volt nagy meglepetés!

20150910-fusziagytakaro-03

El kellett ismernem, hogy ez a két szín és persze a jó mintaválasztás nagyon mutatós. Lehet, hogy legközelebb is fogok feketével dolgozni?

20150910-fusziagytakaro-05

Hozzászólások (3): megnézem

  • Rezsnyák Péter

    2015. október 29. csütörtök 07:42

    #108121

    őrült jó lett! és ez igazi ajándék!

  • mrsgrob

    2015. október 29. csütörtök 08:10

    #108122

    Én sem vagyok sem fekete sem fehér rajongó (hanem szürke), de ez eszméletlen jól néz ki. És micsoda munka lehetett, ezt nevezem! Most látom hogy több ilyen munkája is van, a kék csíkos ágytakaró is nagyon menő.

  • Sinka Anett

    2018. szeptember 18. kedd 06:22

    #118616

    Szeretnék érdeklődni, hogy rendelésre készít-e ágytakarót? Köszönöm a válaszát. Anett

PATCHWORK
Patchwork táska különleges technikával

Ezt a táskát a fedőlapja miatt varrtam. A fűzése nem volt egyszerű, és nem is fűztem végig a mintát, mert így jobban tetszett. A fűzési mintát a bélésre kézzel rögzítettem az egyes ferdepántminták alatt. A táska többi részét többszínű cérnával „kukacoltam”. Sajnos a hátsó cippzárja ferde lett, mert a hátlap illesztésnél az egyik sarkát jobban […]

Patchwork táska különleges technikával
2017. november 29. szerda
PATCHWORK
Patchwork táska hímzésszerű mintával

Munka mellett nincsen sok időm varrni bármennyire is szeretném, nekem ez a kikapcsolódás, mondhatnám olyan mint egy terápia.  Most, hogy több napig szabadságon voltam, már régóta szerettem volna ezt szatyrot megvarrni. Szeretek hímezni ís, így most télen készült el a tavaszi hangulatú és vidám színű bevásárló táskám. Alig várom, hogy újra jó idő legyen, és […]

Patchwork táska hímzésszerű mintával
2017. november 25. szombat

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább