Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2015. szeptember 3. csütörtök

Menekülők? Menekülök …

20150903-keleti-menekultek-koosmiklos-01

Bármennyire is tudjuk, hogy más ha valamit a TV képernyőjén látunk és az, amit személyesen megtapasztalunk a helyszínen, eléggé megütött, amikor ma vonattal Bp-re mentem és a Keletiből kijöttem ez a kép fogadott. Egészen elképesztő és szürreális a látvány. Több ezren lehetnek, többségük a földön ülve pokrócon, de a többség inkább szétszedett papírdobozokon.

Az ott lévők legalább fele gyerek, így a közszolgálati TV operatőreinek nem lehet könnyű dolguk, ha csak úgy filmezhetik a menekülteket, hogy gyerekeket nem mutathatnak. Még tart a kánikula, így legtöbben árnyékos helyre próbálnak húzódni, van akinek csak a 90 cm magas tömör mellvéd árnyékos oldal jut. Nyugalom és békesség van, rendőrt alig látni. De mi lesz itt novemberben, amikor majd naponta esik és éjszaka 2 fok lesz?

20150903-keleti-menekultek-koosmiklos-02

A nyugati média idetelepült, kb. 15 db parabolaantennás közvetítőkicsit számoltam meg. Irtó sok a szemét, de próbálnak megküzdeni vele részben maguk a menekültek, részben a köztisztaságiak.

Láttam számtalan MigrationAid-es segítőt, akik próbáltak úrrá lenni a káoszon. Éppen nagy papírdobozokból csokoládét osztanak a kisgyerekeknek. Egy középkorú házaspárt láttam – mind a két kezükbe kb.10-10 DM feliratú nylonzacskóval – járják végig a földön ülő családokat magyarázva nekik – hogy mi van a szatyraikban (vélhetően tisztálkodószerek, pelenka…stb)

A magyar állam itt 8 db TOI TOI wc-vel és egy tűzoltócsap kivezetésére kötött 6 db kifolyóval van jelen. Ennyi. Ennyire futja a fővárostól és a magyar államtól. Szégyen, mert az összes nyugati híradásban azt mutatják be, ahogy államilag semmit sem törödnek azokkal, akik nem jószántukból – szó szerint – állomásoznak itt. Ha ez az egész szándékos és valami politikai célt szolgál, akkor gyalázatos, ha csak szervezetlenség, felkészületlenség, akkor felháborító.

Pár dolog jutott még eszembe.

1. ma Mo-on szinte mindenre jut pénz, amire akarnak és legyen az bármekkora hülyeség, vagyis ez alapvetően és nyilvánvalóan nem pénzkérdés. Az un. országimázsra elszórt milliárdokat most 2-3 nap alatt sikerült lenullázni, mert aki ma bekapcsol egy hírtv-t csak egy inkompetens országvezetést láthat.

2. ha 2-3 ezer ember okozta felfordulást képtelen kezelni a főváros, akkor mire fel akarna bárki is bármilyen komoly rendezvényt szervezni, főleg egy olimpiát. Már a gondolattól is halálra röhögöm magamat.

4. Legvégül pedig szerencsés lenne a szinte szitokszóként használt MIGRÁNS szót elhagyni és talán érdemes lenne visszahozni a szóhasználatunkba ismét a disszidens szót. Talán nagyobb lenne az empátia, mert a szó hallatán sokan 56-ra gondolnának és akkor kellően személyessé válna mindez.

20150903-keleti-menekultek-koosmiklos-05

20150903-keleti-menekultek-koosmiklos-07

A sötétszürke falat meg nyugodtan tessék összefirkálni, mert ahogy látszik a lépcsőlejárón a kivitelező elég szar munkát végzett, látszanak az amatőr próbálkozások a javításokra.

20150903-keleti-menekultek-koosmiklos-10

20150903-keleti-menekultek-koosmiklos-08

A burkolatot valóban eléggé leamortizálták, de ennek még bele kellene férnie, amit egy ország vállal ebben az egész borzasztó történetben.

Igyekeztem távolról fotózni a mobilommal, de elég sokan voltak, akik képesek voltak fél méterről fotózni szegényeket. Ők persze tűrték, mit is csinálhattak volna??

20150903-keleti-menekultek-koosmiklos-09

20150903-keleti-menekultek-koosmiklos-11

20150903-keleti-menekultek-koosmiklos-12

20150903-keleti-menekultek-koosmiklos-13

20150903-keleti-menekultek-koosmiklos-14

Hozzászólások (33): megnézem

  • Szakértő

    2015. szeptember 3. csütörtök 23:30

    #107955

    pár dolog nekem is eszembe jutott:
    ha gyerekeket mutatnak csak az ugyanolyan manipuláció, mint az, hogy nem mutatnak gyereket. ezeket valakik pénzelik, ki hiszi el, hogy odakint olyan jó pénzt kapnak az ingatlanokért, háborús övezetben? sajnáltatják magukat, majd követelőznek, majd hatalmat akarnak. hol tartunk most? miért kell mocskot hagyni maguk után? ha van pénzük miért megyünk oda pár kiló kenyérrel? halottnak a csók. mekiben esznek, okostelefonokkal járkálnak. hol van előfizetése? azt hogy fizeti? biztos van aki háborubol menekül, de a java nem az. óriási nagy a baj, europanak vége, ha igy megy tovább.

    • Pálffy Dénes Viktor

      2015. szeptember 4. péntek 20:22

      #107966

      Szakértő!
      Abban biztos vagyok, hogy van néhány dolog, amiben nem vagy szakértő.

      – Pl. Magyar történelem: 1956-ban 250-300 ezer magyar ment el innen néhány nap alatt. Az osztrákok nem foglalkoztak azzal, hogy mért nem eléggé rongyos a ruhájuk, vagy honnan van arany jegygyűrű némelyik ember kezén. Szállást és segítséget adtak nekik és nem lökték vissza őket a dobtárasok elé. Az is tény volt, hogy az 56-os menekülök között a fele sem volt szabadság harcos, volt közöttük jó néhány börtönből szabadult akik jelentős része nem volt politikai. A döntő többség pedig egy jobb élet reményében indult útnak. A mai magyar politikai vezetés ezeket nevezi gazdasági menekülteknek, eléggé alávaló módon.
      – Pl. Tisztességes emberi etika: Ha valaki azért hagyta el a hazáját mert félti a családja vagy a saját életét akkor azt hiszem első sorban segítséget kéne adni neki. Nem azt nézni mi az amit irigyelhetek tőle.
      – Nagylelküség: ezt talán részleteznem sem kéll.
      – Előre látás: Ha ma mi így bánunk másokkal akiknek csak egy kis segítséget kéne adni, akkor ne legyünk meglepődve ha amikor nekünk lesz szükségünk mások jóindulatára, akkor elfordulnak majd tőlünk. Erre a legjobb példa, amit személyesen tapasztaltam. A taxisblokád idején épp Németországban dolgoztam a csapatommal. A németek legtöbbje vagy megköszönte, vagy gratulált nekünk amiért segítettünk annak idején az NDK polgárainak nyugatra menekülni. Barátsággal és jóindulattal fogadtak minket. No ezt alighanem tönkre tette a jelenlegi vezetés és a hozzád hasonló gondolkodású emberek.

      Talán próbálj meg ezeken elgondolkodni.

  • Berta Erzsébet

    2015. szeptember 4. péntek 02:13

    #107956

    Ezek mikori képek? Az biztos, hogy nem szerdán és csütörtökön készültek, mert a helyzet most sokkal-sokkal rosszabb. Ha ma vagy holnap esni fog az eső, az ott lévők fele sem tud behúzódni olyan helyre, ahol nem ázik szét mindenük.
    A 8 mobil WC-n én is megdöbbentem.
    Az embernek a torka szorul össze a látványtól…

  • Hawaii

    2015. szeptember 4. péntek 11:04

    #107959

    A világ népesedési helyzete – https://youtu.be/G7KhqqOa9YM

  • Szabóbácsi

    2015. szeptember 4. péntek 11:05

    #107960

    Bocs’ ezek nem menekülők. Arra ott vannak a szomszédos arab országok, Irán, feltéve ha szírek menekülnek. Meg Oroszország az afgánoknak, pakisztániaknak. Ez a globalizált internet és maffiózók műve. Mi lesz a remélt célállomáson? Vagy hova mennek amikor elérik a sarkkört? A németek máris kezdik a gyújtogatást.
    Ha valakinek a szomszédjába ilyenek költöznek, az háza értékét elveszti, Azt, amiben egész élete munkája fekszik. Azt a hatalmas munkát egycsapásra elveszik tőle.
    Másik, többsajnálkozás történt a Baross tér felújítása felől. Namost itt élőben demonstrálják hogy milyen jó is hogy a korábbi sivár betongödröt felerészben befedték. Fény van, de a tűző nap, eső elől nagyon jól véd és szép is a metró és a pályaudvar közt elhaladóknak. Ja, majd ha egyszer ismét kiürül 🙂

    • Pálffy Dénes Viktor

      2015. szeptember 4. péntek 20:36

      #107967

      Szabó Bácsi!
      Csupán elő kéne venni egy térképet. Mindjárt érthető lenne, hogy azoka Szír állampolgárok a kik vallási hovatartozásuk miatt kénytelenek menteni az életüket (Pl siiták, kopt keresztények stb.), azok nem mehetnek a szunnita ISIS által elfoglalt területek felé. Iránban egyébként nem arabok, hanem leginkább perszák élnek.
      Persze neked nem ez a bajod attól tartok. Benned a „nagylelkűség” dolgozik.

  • Fenyvesi Péter

    2015. szeptember 4. péntek 13:31

    #107963

    Miklóssal értek egyet, az emberiesség, a szolidaritás, az állítólagos keresztény hit, a háború, az éhínség, vagy akár csak a nyomor elől menekülők segítését teszi minden embernek kötelező erkölcsi kötelességévé.
    Sajnos, a magyar kormánynak és fejének csak a gyűlölet szítása, a riogatás fontos, hogy a szigorúbb szabályokat, akár a rendkívüli állapot bevezetését is legitimálja, hogy aztán eljátszhassa a nemzetmentő ripacs hálás szerepét. Kezdem érteni, hogy juthattak hatalomra anno a nyilasok. 🙁
    Csak pár kérdés még:
    Ha most többen jönnek, akkor mi értelme volt 22 milliárdot elszórni kerítésre?
    Ha a menekültek nyugatra mennének, a kormányfő sem akarja, hogy maradjanak, Németország is befogadná őket, akkor mért is tartjuk fel őket?
    Ha el akarják venni a munkánkat, akkor mért mondja most OV, hogy mind Németo-ba készülnek, és ők felelősek mindenért?
    Ha nyugatra karnak menni, akkor mért terelik őket Bp-re, hogy ellehetetlenüljön a város?
    Hogy lehetett ennyit szenvedett, traumatizált embereket, egyáltalán bárkit, úgy átverni, ahogy minap azzal, hogy Sopron helyett Bicskére vitték őket.
    Biztos jobb, hogy most több ezren hányódnak itt, mint ha elfogadjuk a kvótarendszer 160-as keretszámát?
    Biztos hogy kell még pár százezer ellenséget szereznünk, mert a világ minden híradója mutatja, mi folyik Mo-on? Pl. a sínekre feküdt sokkos férfi a családjával.
    Biztos, hogy megint más a hibás azért, hogy a magyar állam ekkora fejetlenséget , felkészületlenséget mutat?

  • Szabóbácsi

    2015. szeptember 4. péntek 18:25

    #107964

    Hát ezt nem fogadom el. Az araboknál mindig is nemzeti sport volt a fegyvereseknek védtelen civilek mögé rejtőzni. Ez a kultúrájuk. Itt feltalálták hogy ezeket a civileket küldik Európának. Szerintem ez invázió. Ez a gyökeresen ellenkező kultúrában rejlik. Ahogy korábban az európai népek sem „menekültek” az arabokhoz, úgy ez fordítva is igaz. A magyarok mivel azonos kultúrában élnek mint a németek, franciák, inkább csak átköltöztek. De lehet menekülésnek tekinteni amikor Szabolcsból Komáromba költözik. (vagy vissza a szüleihez). Ez szervezett invázió és igazából ellenállhatatlan sereggel, védtelen civilekkel. Tavaly, tavalyelőtt miért nem volt ilyen, ennyire?

  • ger82

    2015. szeptember 4. péntek 22:15

    #107968

    Örülök, hogy vannak akik hasonlóan gondolkodnak mint en es a kormanypropagandat ismetlik. Csak attol tartok vagyis ugy erzem a kornyezetemben, hogy mi vagyunk kevesebben.

  • Hawaii

    2015. szeptember 5. szombat 02:12

    #107969

    Röviden az eddigi hozzászólások összegzése: https://m.cdn.blog.hu/re/reklamtorta/image/Elephant2.gif

    Az elefánt jelen esetben se nem kígyó, se nem fatörzs, sokkal inkább nemzetek felett ívelő politikai sakkjátszma, amit az aknakereső szürke mezején játszanak. Éjszaka a sötétben. Élesített töltetekkel.

  • Szabóbácsi

    2015. szeptember 5. szombat 11:43

    #107971

    Nem kívánok győzködni senkit. Érdemes lesz visszatérni a témára jövő nyáron. De utálnám ha igazam lenne 🙁

  • Szakértő

    2015. szeptember 5. szombat 19:37

    #107975

    aki a háború elől jön, azt be kell fogadni. erről ennyit. de merek fogadni(inkább igazam van, mint nincs), hogy ezek nagy része nem a háboru elöl menekül.

    „jobb élet reményében az nyilván összeszed mindent,” ha a jobb élet reményében mennék az usába, elhajtanának, szaudi országokba se mehetek csak ugy, izrael is körbe van véve. ha mindenki a jobb élet reményébe menne máshova, akkor jöhetnének milliárdnyian. kb. engedjük be? hol a határ? majd 50 év mulva is ilyen állásponton leszünk, mikor a víz miatt fogják a torkunkat elvágni? akkor mennyit engedünk be?
    56ot ne keverjuk már ide. világháborúban az usa is megszabta kiket enged be. aki neki jó volt. aki nem, az viszlát.

    aki menekült, az jöhetne legális uton is. miért nem ugy jon? ha háboru elöl menekülök, és tudom igazolni(persze nem hamis libiai utlevéllel), akkor akkor miért nem ugy csinálnom? ha van többezer euróm, és háborus menekült vagyok, akkor elméletileg mindenhol gond nélkül mennének a dolgok. miért nem működnek együtt? évek ota banzáj van sziriában, itt már biztonságba van, nem tud várni? máris követelőzik? ugyan már…

    továbbá teljesen ellentétes kultorkör és vallás, amiből vélhetően még lehetnek problémák.

    vajon be akarnak e integrálodni, vagy csak „idénymunkára” jönnek? majd vissza akarnak menni? ha azt mondanák, hogy jo, itt lehetsz, de pénzt nem kapsz, ellenben ellátást kapsz a munkádért (hogy ne tudjon hazaküldeni pénzt,) akkor vajon hány liberális jogvédő sipitozna ezen? háborus menekült vagy, vissza fogsz menni, adok menedéket… ja hogy mégse az?

    telefontémára meg annyit, hogy adok egy telefont, iphone ezret, és telefonálj vele. sim kártyát nem adok. hol szerez simkártyát? milyen szolgáltató ad neki? előfizetéses? kártyás? papirjuk nincs, hogy vesz?

  • Fenyvesi Péter

    2015. szeptember 6. vasárnap 02:16

    #107976

    Aki nem a kormány politikai haszonszerző propagandájából tájékozódik, hanem pl. meghallgatja a civil segítőket, akik szolidaritásból, emberségből jelesre vizsgáznak, és nap mint nap beszélnek a menekülőkkel, az minden kérdésre választ kapna, és nem ülne fel ilyen álhíreknek, összeeküvés elméleteknek.

  • Szakértő

    2015. szeptember 6. vasárnap 09:13

    #107978

    azt mondta a migration aides vezérjányka, hogy azért van iphone/drága telefonjuk, mert ilyen hosszú útra ha gagyi telefont vennének, akkor ha elromlik, vissza kéne vinni szervizelni. és ezt nehéz megoldani. nekem ennyi tájékozódás éppen elég. volt aki ezerszámra hordta ki a felcimkézett(vélhetően ipari körülmények között készült, otthon nem cimkézel…) ételt, hogy az muszlimkomform, megkérdezték, hogy ki van emögött, ki pénzeli ezt, azt mondták, hogy ez teljesen önkéntes. van otthon gépsora vélhetően… ezeket valakik pénzelik, önszántábol honapokis senki sem tudja ezt ingyen csinálni. aki törökországba menekült, ott dolgozott, majd két év után elindul németországba, az nem lehet háborus menekült. amikor a helsinki bizottság gyakorlatilag bizatásokat fogalmaz meg, hogy szerbia ellen emeljenek kifogásokat, kiskapukat mutatnak, akkor ezt valamiért teszik. azátán lehet összeesküvés elmélet, de inkább van igazság alapja, mint nincs. meg sokszor derült ki ilyenekről, hogy mégis igaz jonagy része. részemről ennyi.

  • Hawaii

    2015. szeptember 7. hétfő 11:56

    #107985

    „…nem kell visszaadni a pénzt a felhasználhatatlan vonatjegyért…”
    A napokban volt egy bejátszás (hirtelen meg nem mondom melyik) hírműsorban, ahol anyanyelvű tolmácsokkal igyekeztek egy-egy menekülttel diskurálni. Egyebek mellett arról sem tudtak, hogy a drága jegyet x napig vissza tudják váltani. Tehát itt az informálás hiányáért jár fekete pont.

    „…az állami gépezet csak fut az események után és teszik az egyre szerencsétlenebb nyilatkozatokat.”
    Ez sajnos így van. Ahogy az EU, úgy kis hazánk sem kompetens a helyzet hatékonyan orvoslásában. Azonban vegyük észre, hogy ebben a történetben semmi sem történik véletlenül. A kormány nagyító és össztűz alatt cselekszik. Nem éppen ideális környezet a megfontolt, hosszútávon is működőképes döntések meghozatalához.

    „…ezért van mindenki felháborodva és nem azért, mert táborokba akarják kényszeríteni őket.”
    Nem egy bejátszásból kiderült, hogy a vándoroltatást szervezők sugalmazásának befolyása alatt állnak. Azt mondták nekik, ne hagyják magukat táborokba zárni, ujjlenyomatot venni és regisztrálni. A reflex szerű ellenkezés eredendően erre vezethető vissza. A népvándoroltatás minden szinten a félrevezetett, tájékozatlan tömeg hülyítéséről szól. Ezt nem győzőm elégszer hangsúlyozni.

    „Egyik sem elfogadható változat egy állami apparátus részéről.”
    Vegyük észre, hogy egy ideje az államapparátusok jobb híján csak kapaszkodnak a viharos, örvénylő környezetben, nem csak Magyarországon.

    „Ehelyett egész Európa megint minket utál. Lehet gratulálni!”
    Legalábbis ezt próbálja sulykolni a média fősodra.

    Fenyvesi Péternek és Miklósnak is javaslom, hogy érdemes hátralépni néhányat, mert túl közelről nem kínálkozik jó rálátás az eseményekre.

  • Szabóbácsi

    2015. szeptember 15. kedd 23:54

    #108004

    Egész Európa minket utál. Ahogy óráról órára változnak a fejlemények, annál megmosolyogtatóbb ez a kifejezés. Persze ez lehet az egyoldalú tájékozódás következménye. Ők nem hozzák le a ” Hilfe uns herr Orban” segélykiáltást. Remélem senki nem fog önkritikát gyakorolni és pár hónap múlva a korábbi ellenkezőjét hangoztatni, ugyanis itt nem tapasztalatlan lurkók nyilatkoztak ki.

  • Szabóbácsi

    2015. november 24. kedd 22:36

    #108183

    érdemes volna ismét boncolgatni ezt a szeptember elején elkezdett témát, hogy is állunk? https://magyaridok.hu/kulfold/osztrak-sajtotszult-fotokkal-174637/ Főleg a „demokratikus és fejlett” országok propagandájával. Párizst föl sem hozom, mert az oroszoknál még többen haltak meg a repülővel. A nyugati országok megteltek, közben napi 5-10e fő áramlik továbbra is. Londonban is lelepleztek nőket, gyermekeket terroristának kiképző bázist. Brüsszelben általános kijárási tilalom volt.

OFF
Elszáll a tető

Most találtam. Ritkán látni olyat, amikor elszáll egy háztető … Elég horrorisztikus. Le vent arrache le toit d’un bâtiment (Russie) by Spi0n

Elszáll a tető
2015. április 21. kedd
HÁZ-TERV
esőzés

A bosznia Zilivince faluban az esőzés következtében megsüllyedt az egyik ház.  Mintha nem is lenne neki alapozása, viszont a képek tanúsága szerint az emeletes rész látszólag egyben maradt. további fotók: https://radiosarajevo.ba/photo/galerija/9504/109719 forrás: 444.hu

esőzés
2014. május 26. hétfő

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább