Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2015. július 3. péntek

Tervpályázat | Creaton Equitone szálcement homlokzatok alkalmazására

creaton-montazs_3

Az anyag természete”
Equitone szálcement homlokzatok az építészetben
Pályázat ÉPÍTÉSZEK számára

Két év és három forduló alatt a CREATON South-East Europe Kft. kerámia tetőcserepek alkalmazását számba vevő Építész pályázata valóban szép és változatos áttekintést adott az örök klasszikus a kortárs építészetben és a műemlékek felújításán történő alkalmazásáról.

A cég 2015. évben az építészek munkáját elismerő pályázatainak körét bővítette.

Az épület másik felületét, a homlokzatot meghatározó, szintén nagy hagyományokkal rendelkező anyag, a szálcement anyagú Equitone homlokzati lapok friss és kreatív alkalmazásait szemléző pályázat 2015. évben építészek és építészhallgatók munkáit díjazza.

A Kiíró célja, hogy a tervezett és/vagy megvalósult épületeken az Equitone anyagok változatos felhasználási lehetőségeinek, megvalósítási módjainak vonzó és kreatív, építészeti minőségében figyelemre érdemes példáit, illetve azok tervezőit díjazza, és ezzel támogassa a példaértékű referenciák és alkotóik széles körben való megismerését.

A Bíráló Bizottság azokat a pályaműveket részesíti előnyben, amelyek példaértékűen ötvözik a színvonalas építészeti és műszaki megoldásokat, és minél jobban szemléltetik az Equitone anyagok építészeti és kreatív lehetőségeit. A bírálat során szerepet játszhat még a fenti értékek bemutatásának minősége.

Az építészek bármilyen funkciójú tervezés, új építésű-, vagy felújított épülettel indulhatnak a nyílt és nyilvános pályázaton.

A pályázat egyfordulós és a díjazásra összesen 800 000 Ft a Bíráló bizottság rendelkezésre. Az október 31-i beadási határidőig akár tervezés alatt álló, megvalósulás közbeni, illetve akár megvalósult, használatba vételi engedéllyel rendelkező épületekkel egyaránt lehet pályázni.

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG

  • Patartics Zorán, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
  • Tima Zoltán, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
  • Csagoly Zoltán, okl. építészmérnök, Homlokzati üzletág

JELIGE: „A fantázia természete”

creaton-montazs_4

Emellett Kiíró elkötelezett és érdekelt abban, hogy a konkrét épületek, tervek mellett, az anyag szokásostól eltérő, rendhagyó alkalmazásait is bemutassa és ösztönözze, így „A fantázia természete” jeligével külön díjazhatja a pályázók érdekes, rendhagyó, nem feltétlenül építészeti témájú, tervezett vagy kivitelezett alkotásait, installációt. A díjazott pályamű a 2015. új anyagával, a LINEA lapokkal megvalósítható, a lapokban rejlő különlegességet kiemelő megoldás lehet, amelyek megmutatja a lapok a homlokzati alkalmazások melletti változatos felhasználási lehetőségeit.

Ebben a kategóriában is várja az építészek munkáit a kiíró.

  • Benyújtási határidő: 2015. október 31.
  • Bírálat és értesítés: 2015. december 1-jéig
  • További információ és a pályázatok online feltöltése: www.creatonteto.hu/epiteszpalyazatok

Hozzászólások (0): megnézem

SZAKMA
FAKRO fusion – befor & after – 10.000 euró összdíjazású nemzetközi építész pályázat

A FAKRO és a BIMobject nemzetközi építészpályázatot hirdet tetőterek felújítására és átformálására. Sötét és elfeledett tetőtéri terek, tele felesleges kacatokkal, ez már a múlt – a jelenlegi divatnak köszönhetően a tető alatti élettér népszerűvé vált a belsőépítészek és építészek számára világszerte. Az elrendezés és kialakítás sokfélesége a szokatlan alaprajzoktól és a különböző tetőszerkezeti formákból ered. […]

FAKRO fusion – befor & after – 10.000 euró összdíjazású nemzetközi építész pályázat
2018. január 4. csütörtök
SZAKMA
E-Tervpálya | a Lechner Tudásközpont kérdőívének eredményei

Vajon a terv- és ötletpályázatokkal szemben támasztott igények azonosak a pályázóknál, a bírálóbizottsági tagoknál és a kiíróknál? Mindhárom szereplő közérthetőbb és egyértelműbb szabályozási környezetet szeretne, mely biztosítja a versenyt és a minőséget – derül ki a Lechner Tudásközpont által elkészített kérdőíves felmérésből. További tanulság, hogy a pályaművek elkészítésében egy gyorsan és áttekinthetően működő online rendszer […]

E-Tervpálya | a Lechner Tudásközpont kérdőívének eredményei
2017. november 15. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább