Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2015. május 12. kedd

Miláno 2015 | magyar pavilon

A sokat vitatott magyar pavilon megépítése utáni fotó mindent elmond. Ráadásul erről az oldalról korábban nem fotózták. Az a két beleerőszakolt lift…. hát mit lehet erre mondani?

samandob-milano

Ilyen az, amikor egy építészetileg értékelhetetlen giccset még el is rontanak, mi több le is egyszerűsítenek. Nem csodálom, hogy az eredeti alkotók elhatárolódtak, bár az is igaz, az eredeti tervüket is jobb lenne nem beletenni a portfóliójukba.

fotó és cikk

Hozzászólások (9): megnézem

  • nzse75

    2015. május 12. kedd 14:05

    #107179

    Kedves Miklós!

    A behivatkozott Index cikkben, és azóta majd minden cikkben látható „látványterv”, ami pl. a bálnacsontváz motívumot is hordozza, nem Ertseyék műve, hanem egy rossz minőségű egészen gagyi kép, amit már jóváhagyás nélkül készítettek.
    Az eredeti terv és látványterv egy kicsit finomabb, több gondolatot tartalmaz, és kevésbé debil:
    https://epiteszforum.hu/alakor-a-2015-os-milanoi-expo-magyar-pavilonjara-kiirt-palyazat-masodik-dijas-terve

    A megvalósult épület hátborzongató, újra a vas és acél, bocsánat réz, országa vagyunk.

    Üdvözlettel:
    nzse75

  • Huszti István

    2015. május 12. kedd 17:18

    #107183

    Ez az egész már egy lerágott csont, mármint a téma és a megjelenés is. Pontos lenyomata a jogtalanságnak, a fél tudásnak (a dilettáns ehhez képest pozitív fogalom), a pocsolya szintű etikátlanságnak. ahányszor meglátom ezt a házat, elfog az indulat. Ennek sem az országhoz, sem az építészethez semmi köze, ez egy beteges grénium agybetegsége. Ideje lenne már összefogni a szakmát tisztességesen végző építészeknek, mérnököknek (ez a többség, csak nem ők vannak a kirakatban), hogy ezektől szélhámosoktól elhatárólódjon.

  • Fenyvesi Péter

    2015. május 13. szerda 09:53

    #107184

    A lift ezen már nem sokat tudott rontani, csak egy kis hab ezen az ehetetlen tortán. Biztos viccnek szánták, pedig annak elég durva.
    Egy elsős építészhallgatót örökre eltanácsolnának, ha ilyen sufnituninggal akarna megoldani egy problémát. (Főleg egy ilyen projektnél, ahol a pénz nem számított)
    Szégyen.

  • Fenyvesi Péter

    2015. május 13. szerda 18:17

    #107187

    Miklós! Hát mondom, hogy hab a tortán, korona a tökfejen, a non plusz ultra. Méltó tükre hazai közállapotainknak, mint anno a Nemzeti Színház, amit csak az akarnokság emlékművének tartok, amiként a Szabadság téri szörnyűség a megszállottságé szerintem.

  • JOCI

    2015. május 13. szerda 23:31

    #107188

    ELŐSZÖR AZT HITTEM PÁLINKAFŐZŐ 🙂 VAGY NETÁN KŐOLAJ FINOMÍTÓ, ESETLEG TRABANT KARBURÁTORBA ÚSZÓ. AZ ÚJSÁGBAN OLVASTAM HOGY A MAGYAROK ÉPÍTETTEK MILÁNÓBA EGY KONGADOBOT! CSAK MEG NE ÜSSENEK!! TAVALY SZEDTEM LE A PADLÁSRÓL EGY TÖBB SZINTES DARÁZSFÉSZKET (KELTETŐT) ESKÜSZÖM FORMÁSABB VOLT. EZT A SZÉGYENT!!!

HÁZ-TERV
Karcagiak örvendjetek, tiétek lesz a Sámándob!

Szombathely megmenekült. Eredetileg úgy volt, hogy a szelektív hulladékgyűjtő helyett a várost tartották megfelelő lerakónak arra, hogy letárolják ezt a kulturális hulladékot. A sors kifürkészhetetlen akaratából mégis inkább Karcagot büntetik vele, így ez a város kénytelen befogadni az ősi magyar múltat szimbolizáló bálnatetembe oltott sámándob kettőst. A felállítása után vélhetően tízezrek fogják megtekinteni. A vizuális környezetszennyezésre […]

Karcagiak örvendjetek, tiétek lesz a Sámándob!
2016. január 2. szombat
HÁZ-TERV
Saját maguktól kellene elhatárolódni

Olvasom, hogy a milánói világkiállításra kiválasztott épület tervezői elhatárolódnak attól, ami Milánóban épül. Értem én, hogy ha kihagyják őket az épület megvalósításának terveiből, akkor ezen berágnak és elhatárolódnak, kérdés, hogy mi ezzel a céljuk. „“Kénytelenek vagyunk kijelenteni, hogy a pavilon megvalósuló, végső változatától elhatárolódunk, annak építészeti – műszaki színvonaláért, működőképességéért, a terem hangzásáért felelősséget nem […]

Saját maguktól kellene elhatárolódni
2015. április 9. csütörtök

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább