Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2015. május 4. hétfő

Mit nevezzünk luxusvillának? 2. rész

A hazai luxusvillákról szóló első részben leginkább azt próbáltuk bemutatni, hogy milyen hibás képzetek társulnak e kifejezés mellé és miképpen kapcsolódnak össze a luxusnak gondolt valamik az építészeti giccs-csel?

E második részben igyekszünk összegyűjteni azokat az ismérveket, amitől valóban luxusingatlannak tekinthető egy épület vagy éppen egy lakás.

Bár az első példa nem villa, hanem lakás, de egy időben ez volt az egyik legdrágább az ingatlanpiacon. Nem véletlen, mert a sok száz m2-es lakáshoz olyan extrák tartoztak, mint pl. egy több száz m2-es tetőterasz. Ami alapvető ebben a kategóriában, az a hely, a környezet. A Duna-part pedig ilyen, kilátással a Gellért-hegyre.

110808dunapest17

fotó: https://burzsuj.blog.hu/2011/08/08/ez_lenne_pest_legburzsujabb_lakasa

Az ismérvek között előkelő helyen van a kellően nagyvonalú belső térképzés, lehetőség szerint semmi csak akkora, amekkorát megengednek a szabályok, hanem ami a „megfelelő belső térképzés” miatt elvárható.

110808dunapest8

fotó: https://burzsuj.blog.hu/2011/08/08/ez_lenne_pest_legburzsujabb_lakasa

A konvencionális megoldások helyett az egyedi belsőépítészeti kialakítás nagyban erősíti azt a benyomást, hogy nem tucatáruról van szó.

luxus_ingatlan_rozsadomb_1

fotó: https://www.deluxe.hu/luxusingatlan-korkep/20110728

A Duna-parton álló társasház penthouse lakását nyilván csak egy  saját Duna-parttal rendelkező villa tudja überelni, ahol saját mólón ki lehet kötni a motorcsónakkal, kisebb jachttal. A környék és a látvány adott.

luxus

fotó: https://www.luxusingatlanok.com/index.php/component/properties/property/1054-2012-07-06-17-08-16.html?Itemid=

Ha mindehhez egy határozott és következetesen végigvitt stílus is társul, akkor a legjobb úton haladunk affelé, hogy számos irigyünk legyen.

https://www.luxusingatlanok.com/index.php/component/properties/property/1054-2012-07-06-17-08-16.html?Itemid=

A hazai ingtalanpiac kétségkvül szűk szegmensét jelentik azok a frissen épült, igényes építészeti eszközökkel,  sokszor minimál stílusban megépült villák, ahol az építészeti koncepciót nem kötötték guzsba előírások vagy a szűkös pénztárca.

kisvakondpark tothp nyaral-lak

fotó: kisvakond.eu/

további hazai luxusvillák fotókkal és leírásokkal (katt. a fotókra):

svabhegy

gereben-utca

ev-haza-2012-vendeghaz-2

[poll=12]

Hozzászólások (0): megnézem

HÁZ-TERV
Amiért jó, hogy korlátlan méretre kiterjesztik az egyszerű bejelentést

Pár napja nyújtották be T/13849. számú törvényjavaslatot az egyszerű bejelentés 300 négyzetméternél nagyobb lakóingatlan nem kereskedelmi célú építésére történő kiterjesztésével összefüggő módosításáról. A jogszabályi változás nagyon egyszerűen leírható: (2) A természetes személy építtető egyszerű bejelentéssel bejelenti a 300 négyzetméter összes hasznos alapterületet meghaladó új lakóépületet érintő építési tevékenységet, ha azt saját lakhatás biztosítása céljából végzi és az […]

Amiért jó, hogy korlátlan méretre kiterjesztik az egyszerű bejelentést
2017. február 18. szombat
HÁZ-TERV
A világ legdrágább és legnagyobb lakása épül

A 74 ezer m2 négyzetláb (6874 m2) mifelénk már nagyobb kisebb lakótelepet jelent … Forrás: A világ legdrágább lakása épül: 74 ezer négyzetméter láb, és nightclub is lesz benne – HVG.hu

A világ legdrágább és legnagyobb lakása épül
2015. május 29. péntek

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább