Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2015. április 13. hétfő

Tanácsok Construma látogatóknak

BV_terkep_aktualis

2015. április 15-19 között rendezik meg az ezévi Nemzetközi építőipari szakkiállítást, a Construma-t, amely a hagyományok szerint szerdától vasárnapig lesz nyitva.  Aki építkezik vagy csak tervezi vagy egyszerűen csak érdekli, hogy hol tart ma az építőipar, annak feltétlenül fel kell keresnie, a szakmabelieknek nem különben.

Minden évben felhívjuk a vásárlátogatók figyelmét pár apróságnak tűnő, de fontos dologra, idén sem maradhat el:

A vásár területe nagy és olyan sok a kiállító, hogy aki nem készül fel előre, az a bőség zavarával fog küzdeni és el fog veszni a tömérdek információban. Legtöbben max 1 napot vagy egy fél napot tudnak rászánni, így egyáltalán nem mindegy, hogy ezt az időt hogyan használjuk fel.

 megközelítés | Construma a Google Maps-on | ha csak egy mód van rá, akkor tömegközlekedéssel, vagyis metró+autóbusz (EXPO járat). Mindkettő kellően sűrűn jár, így garantáltan előbb tudunk bejutni, mintha az autóval köröznénk akár egy órát is, amíg találunk parkolóhelyet (ráadásul ilyenkor mindenki sokáig itt marad > nincs forgás) + elég borsos a parkolási díj. Ha pedig a bejárattól messze kapunk parkolóhelyet, majdnem ott vagyunk, mintha gyalog elsétálnánk a következő metrómegállóig.

 könnyített megközelítés | Hagyja otthon kocsiját, és menjen metróval!

 térkép (kattintson!)

 mi a célja a kiállításnak?

  • újdonságok, hol tart az építőipar,
  • mi a  jelenlegi választék,
  • milyen termékfejlesztések történtek,
  • részletes információszerzés,
  • sok cég ekkora időzíti az új prospektusát/termék CD-jét,
  • szinte mindenki „kötelezően” ad ilyenkor árengedményt,
  • előzetes kapacitásfoglalás, előjegyzés,
  • árajánlatkérés,
  • egyben láthatóak a konkurensek termékei is

 milyen céllal megyünk? | lehetünk puszta bámészkodók, érdeklődők és lehetünk jelenlegi vagy jövőbeni építkezők és persze szakmabeliek

 mit vigyünk magunkkal? | ismét csak attól függ, milyen céllal megyünk? Ha csak bámészkodni szeretnénk akkor jóformán semmit, de minden más esetben célszerű  magunkkal vinni egy jó nagy adag névjegyet, amit oda tudunk adni. A számunkra érdekes dolgot érdemes lefotózni, mert így majd könnyebben tudunk visszaemlékezni.

 hogyan kérjünk ajánlatot? | Ha konkrét anyagot, árajánlatot keresünk, akkor vigyünk magunkkal rajzot több példányban is, amit ott tudunk hagyni, illetve ami alapján könnyebben tudnak ajánlatot mondani a gyártók, kereskedők. Jobban szeretik, ha nem ott azonnal – egyszerre 4 felé figyelve – kell, akár percek alatt ajánlatot összeállítaniuk, hanem csak felvenni a kapcsolatot, kicserélni az elérhetőségeket, majd a kiállítás után, már nyugodtabb körülmények között összeállítani egy komolyabb ajánlatot, megküldve postán, email-en.

összegyűjtenek 15 kg papírprospektust, amiből már másnap jó eséllyel 14,5 kg egyszerű papírhulladék lesz

 mikor kérjünk prospektus? | csak arról, amiről feltétlenül úgy gondoljuk, hogy érdekes lehet számunkra. Ha csak előzetes tájékozódásra van szükség, bőven elég egy egylapos szórólap is. Sokan több kilónyi anyagot gyűjtenek össze, mi több, ha valahol egy komolyabb mappában összegyűjtve adják oda az információs anyagot, arra külön „rárepülnek”, pedig ha nem a témában dolgozó szakember, egészen biztosan nem lesz rá szüksége, majd otthon átvizsgálva a legnagyobb része a kukában végzi, mert rájön, igazából nem tud vele mit kezdeni…Érdemesebb otthon egy gyors rostát csinálni és a megmaradt anyagot átnézni és ha úgy érezzük, hogy még további infóra van szükségünk, akkor felvenni a kapcsolatot a gyártóval/kereskedővel.

 mikor NE kérjünk prospektust? | csak azért ne kérjük el egy vastagabb prospektust, mert ingyen van, de magunk is tudjuk, hogy igazából nincs rá szükségünk. Ez egyszerű pazarlás. Szakmai érdeklődőként korábban sokkilónyi prospektussal gyalogoltam végig a standokat, de ma már nem így csinálom. Inkább elbeszélgetek a standon és azt kérem, hogy állítsanak össze egy komolyabb anyagot és küldjél el postán, vagy egyre több esetben ajánlják fel, hogy a kiállítás után majd felkeres a területi képviselőjük, akivel aztán ténylegesen ki lehet vesézni a részleteket is. Nekem nem kell cipekednem, nekik nem csökkentem a sokszor szűkös katalógus/cd, mintakollekció készletüket. Mindenki örül…..megtörtént a kapcsolatfelvétel…és ez a lényeg.

 mikor nem kell prospektus? | ma már a legtöbb kiállító rendelkezik weblappal és közülük igen sokan gyakran frissítik a weboldalukat és a naprakész infók mellett sok segédanyag is megtalálható rajta. Ilyenkor számomra elég egy névjegykártya és max egy szórólap (könnyítve a vizuális emlékezést)

 mit NE vigyünk magunkkal? | lehetőleg semmi olyat, amit kézben kell vinni (kézitáska, retikül, autóstáska,  diplomatatáska). Ne szégyelljük és inkább egy válltáskát, de inkább egy könnyű hátizsákot vigyünk magunkkal és akkor szabad marad mindkét kezünk, a kapott prospektusokat, termékmintákat egyből el tudjuk tenni, nem kell kézben, zacskóban cipelnünk a következő standig.

 kit NE vigyünk magunkkal? | lehetőleg ne (kis)gyerekkel, mert ez őt nem igazán fogja érdekelni, nagy a tömeg, könnyen elveszhet. Barátot, barátnőt is csak akkor, ha hasonlóan érdeklődik a téma iránt, vagy pont közösen szeretnének kiválasztani valamit.

 melyik napon menjünk? |  lehetőleg ne az első és ne a végén, hétvégén menjünk. Első nap sok stand még nem működik 100 %-on, sokan még akkor rohangálnak a prospektusok, szóróanyag után, még nem rázódtak bele. A végén viszont már mindenki nagyon fáradt, a szóróanyagok, prospektusok, mintadarabok elfogytak és mivel sokan csak hétvégén tudnak kimenni, óriási a zsúfoltság. Mivel rengeteg cég küld ki ingyenes szakmai belépőt, kis ismeretséggel egészen bizonyosan tudunk szerezni és így, ha csak módunkban áll, inkább szakmai napon menjünk ki. Ilyenkor el tudunk csípni egy-egy érdekesebb bemutatót vagy konferenciát, előadást.

 mennyi időt fordítsunk rá? | semmiképpen se egy pontos, előre kiszámított időt hagyjunk rá, mert  bizonytalan a forgalmi helyzet (különösen késő délután, a záráshoz közeledve) részben nem tudhatjuk, hogy mivel-kivel fogunk találkozni és az mennyi ideig fog tartani? nem találunk-e egy olyan érdekes dolgot, amire nem számítottunk vagy egy olyan készséges kereskedőt, aki részletekbe is beavat….

 állóképességi próba | egy kiállításon eltöltött 4-6 óra kemény próbatétel fizikailag is, nem árt felkészülni rá és pl. olyan cipőben menni, amiben tudunk egy teljes napig gyalogolni, ácsorogni.

 wifi | ahogy évek óta, most is működik wifi a vásár területén, de jó tudni, hogy ez fizetős. Nem vészes, ha csak arra kell, hogy megírjunk egy levet, vagy letöltsük őket, esetleg megnézzük egy cég weboldalát.

 online jegyértékesítés | Ne álljon sorba, kattintson! A nagyközönségnapokra már a honlapon keresztül is megvásárolhatja belépőjét, ráadásul kedvezményesen.

ingyenes szakmai belépők igénylése

A kamarai tagok részére a MÉK és a Hungexpo megállapodása ingyenes belépést tesz lehetővé a Construma idejére (ápr.15-19), melyhez regisztrálni kell előzetesen a regisztráció gombra kattintva:  regisztráció

(A fenti írás 5 évvel ezelőtt íródott, most csak aktualizálva lett)

[poll id=”49″]

Hozzászólások (3): megnézem

  • vásározó

    2011. április 4. hétfő 13:41

    #79517

    Az a gond, hogy sokszor:
    – nincs „egyszerű” szórólap, amin a lényeg (elérhetőség, fontos termékek kivonata, …) rajta lenne (egyetlen A4/A5-ös lap), emiatt óhatatlanul drága prosikat kell elvenni.
    – nem érhetők el az anyagok PDF formátumban (ha valakinek nincs honlapja, akár a kiállítást szervező is biztosíthatna ennek helyet, mikor amúgyis van gyártói katalógus) – sajnos kiállítástól függetlenül is sok gyártó van, akinek nem érhető el kellő információ a honlapjáról (pedig a nyomda miatt eleve meg kell szerkeszteni az anyagot, kitenni a netre közel sincs akkora munka)

    Kicsit a jövő, de az egyre jobban terjedő „okos” kütyükkel talán egyre közelebbi: minden standon lehetne egy QR kód, aminek segítségével könnyen letölthetők lennének az anyagok.

  • charlie

    2011. április 4. hétfő 21:07

    #79530

    A MÁV 50% kedvezményt biztosít a vásárra látogatóknak, valamint ha valaki vonattal megy (vagy jön) érdemes elmennie Kőbánya felsőig, majd onnét pár perc séta (vagy aki nagyon lusta ott a 100-as busz).

    Parkolásra 800Ft/nap (bár kiírva csak az van, hogy 800/nap) van kirakva, viszont ilyenkor tényleg nem lehet a környéken közlekedni (ez a a 100-as busznak is betesz, mivel csak az Expó tértől a Kerepesi-ig van buszsáv)

  • Szabóbácsi

    2014. április 2. szerda 13:32

    #87890

    Inkább notesszel szoktam menni meg fényképezőgéppel és rögzíteni az ott látottakat, akár a szöveget is így „beszkennelve”.

SZAKMA
Construma 2018 – ÉMI program

(sajtóközlemény) Az idei Construma szakkiállításon is tartalmas és érdekes témákkal várjuk az ÉMI standjára érkezőket. A szakmai és lakossági napokon is hasznos tudnivalókat, aktuális információkat hallhatnak szakembereink és meghívott vendégeink révén. Mindemellett látványos vizsgálati bemutatókat is megtekinthetnek az érdeklődők. Szerdai és csütörtöki szakmai programunkon MÉK-pontot kapnak a résztvevők. Várjuk az ÉMI kiállítói standján: A pavilon – […]

Construma 2018 – ÉMI program
2018. április 10. kedd
SZAKMA
Építési szezonnyitó rendezvénysorozat

    2014. február 19-21, Syma Rendezvényközpont Comfort Épületenergetikai és Épületfelújítási Szakkiállítás Color Festékipari Szakkiállítás Burkolattechnika Szakkiállítás Az „épületkomfort” jegyében, 2014. február 19-21. között immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a COMFORT Épületenergetikai és Épületfelújítási szakkiállítás, melyhez ezúttal csatlakozik a Burkolattechnika 2014, és a COLOR festékipari szakkiállítás. A rendezvények tematikája átfogja a hűtés-fűtés-klímatechnika, a hő-, víz- […]

Építési szezonnyitó rendezvénysorozat
2014. január 26. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább