Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Harkay Gábor
2014. augusztus 25. hétfő

Az energetikai tanusítvány értelmezéséről 1.rész.

energiavadaszAz energiatanusítványról jelent meg egy cikksorozat az energiavadász oldalán

Az energetikai tanusítvány lényege, hogy megmutatja, hogy a ház, vagy lakás milyen energetikai osztályba tartozik, tehát mennyi az energiafogyasztása.
Ennek gyakorlati haszna, még nem terjedt el, nem mindenki számára egyértelmű.
Gondoljunk arra, hogy húsz évvel ezelőtt még könnyedén eladható volt egy használt luxusautó, az ára nagyon baráti volt, nem törődtek a vevők a fogyasztással. Mára a piac teljesen átalakult, nehéz nagy fogyasztású autót eladni, illetve a legtöbb vevő a kisfogyasztású autókat keresi.

Az épületek energetikai tanusításának is hasonló a lényege. A tanusítványból megtudjuk, mennyi a lakásunk vagy házunk energia fogyasztása, leginkább a fűtési energiára koncentrálva. (Lakáscélú épületeknél a villamosenergia fogyasztást az energetikai tanusítvány nem veszi figyelembe.)

a teljes cikkért kattintson ide!

Hozzászólások (4): megnézem

  • tanúsító

    2014. augusztus 26. kedd 05:30

    #92129

    Jaj de jó, itt reklámozni is lehet?

  • Avatar photo

    Koós Miklós

    2014. augusztus 26. kedd 07:36

    #92130

    [re=92129]tanúsító[/re]: Gábor számos cikket írt már ide a koos.hu-ra https://kooseptar.hu/author/harkaygabor/. Ha neked is van témába vágó cikked, rajta … !

  • tanúsító

    2014. augusztus 27. szerda 06:08

    #92159

    [re=92130]Koós Miklós[/re]:
    Kedves Miklós!
    Épületenergetikával kapcsolatos gondolataimat, gondjaimat a saját, Tőled is elérhető (MÉB 89) blogomon osztottam meg az arra kíváncsiakkal. Még ott is tartózkodtam attól, hogy önérdekű üzleti hirdetést csempésszek az írások közé, sőt -ahogy magad is műveled-, a hozzászólásokban felvetett kérdések megoldásában „baráti” tanácsokkal próbáltam részt venni. Mindez, sajnos már a múlt.

  • Avatar photo

    Koós Miklós

    2014. augusztus 29. péntek 12:35

    #92247

    [re=92159]tanúsító[/re]:
    minden linkelés felfogható reklámnak is, sőt mi több a KOOS.HU EGY ÓRIÁSI REKLÁM, amiben én szépnek, fiatalnak, szőkének és egyben roppant okosnak akarom eladni magamat. Minden írásommal.

    az itt publikálók jelentős része (önálló) vállalkozóként dolgozik. Számos cikksorozat készült már itt el, amiért a koos.hu nem fizetett, cserében a cikk végén megjelent a vállalkozás elérhetősége. A MÉB összes „interjúja” reklámnak is felfogható, mert számosan közülük anyagilag érdekeltek. Nem csak hobbi blogirók léteznek. Szerintem ezzel nincsen baj és eddig ezt nem is tette senki sem szóvá. Ha nem felejtettem el, ezen cikkek végére általában odatettem az (x) jelzést. Nem mindig, igaz.

ZÖLD
Napelem nélkül nincs jó energiatatanúsítvány

Pár hónapja felindultan keresett meg egy építtetőm, aki az elkészült házára most készíttetett energia tanúsítvány és az eredmény C besorolású lett. Mindez azért érdekes, mert egy kvázi passzívházat terveztünk neki megfelelő vastagságú hőszigetelésekkel, nyílászárókkal, hőhídmentes csomópontokkal, megfelelő gépészettel. Anno be is mutattam itt a házat a kooseptar.hu-n is Családi ház Gödöllőre Kézhez véve a tanúsítványt, […]

Napelem nélkül nincs jó energiatatanúsítvány
2018. február 1. csütörtök
ÉPÍTÉSI JOG
7/2006. (V. 24.) TNM rendelet az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról

az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló  7/2006. (V. 24.) TNM rendelet soron következő változásait ide gyűjtjük össze, hogy egységesen, egy helyen lehessen nyomon követni A jelenlegi jogszabály 2017. december 31-ig lesz érvényben. E rendelethez szorosan kapcsolódik az energetikai tanúsításról szóló rendelet: Svájci bicska az építési joghoz | a legfontosabb jogszabályok egy helyen   ***     […]

7/2006. (V. 24.) TNM rendelet az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról
2016. január 16. szombat

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább