Regisztråció/Belépés

tovĂĄbbi cikkek

Avatar photo
KoĂłs MiklĂłs
2014. mĂĄjus 29. csĂŒtörtök

A kommenteknek annyi

A tegnapi nap mĂ©rföldkƑ volt a honi internet tovĂĄbbi mƱködĂ©sĂ©ben, mert az AlkotmĂĄnybĂ­rĂłsĂĄg kimondta, hogy egy honlap felelƑs az ott megjelent kommentekĂ©rt.Az AB döntĂ©se szerint mindegy, hogy a honlap mƱködtetƑje tudott-e a kommentrƑl, Ă©s az sem szĂĄmĂ­t, hogy kĂ©rĂ©sre azonnal eltĂĄvolĂ­totta: mindettƑl fĂŒggetlenĂŒl felelƑs a komment tartalmĂĄĂ©rt az MTE, mert az Ƒ felĂŒletĂ©n jelent meg. 

A legtöbb, kĂŒlönösen forrĂł tĂ©mĂĄkat feszegetƑ honlapok esetĂ©ben ez azt jelenti, hogy meg fog szƱnni a hozzĂĄszĂłlĂĄs lehetƑsĂ©ge. Nem ragozom tĂșl, hogy ez mit jelent.

1401365715_60_Comments

Itt nĂĄlunk mindeddig nem volt regisztrĂĄciĂł Ă©s nem volt elƑzetes moderĂĄciĂł, a tegnapi döntĂ©st követƑen ennek mĂĄr nincs is Ă©rtelme. Nem mintha most azonnal be kellene zĂĄrni a kooseptar.hu oldalon a hozzĂĄszĂłlĂĄs lehetƑsĂ©gĂ©t, de mivel bĂŒntetĆ‘ĂŒgyi vonatkozĂĄsa lett annak, ha valaki pont itt, ezen az oldalon ragadtatja el magĂĄt Ă©s valami kifogĂĄsolnivalĂłt Ă­r, nekem is ĂĄt kell gondolnom, hogy mi lesz a jövƑben a hozzĂĄszĂłlĂĄsokkal.

Én azĂ©rt bĂ­zom abban, hogy az ĂŒgy eljut valamelyik eurĂłpai bĂ­rĂłsĂĄghoz is Ă©s ott megsemmisĂ­tik ezt a jogszabĂĄlyt.

Hozzåszólåsok (4): megnézem

  • TamĂĄs

    2014. mĂĄjus 29. csĂŒtörtök 20:39

    #89380

    Mi a helyzet a nagy blog oldalakkal? Mint pl a blog.hu, ahol több ezer blog van. Senki sem tudja, hogy ki egy adott blog Ă­rĂłja. Akkor ki a felelƑs?

  • Sariri-Baffia EnikƑ

    2014. måjus 30. péntek 11:51

    #89400

    Kedves MiklĂłs,

    arrĂłl is szĂłl a rendelkezĂ©s, hogy a kĂŒlföldön megjelenƑ jogsĂ©rtƑ komment is bĂŒntetendƑ? Mert ha nem, akkor egyszerƱ: ĂĄt kell költöztetni a blogot egy olyan szerverre, ami egy a szĂłlĂĄsszabadsĂĄgot tisztelƑ orszĂĄgban ĂĄll.

    Üdv

    EnikƑ

  • Fenyvesi PĂ©ter

    2014. jĂșnius 3. kedd 14:48

    #89577

    Ha nĂ©hĂĄnyan veszik a fĂĄradtsĂĄgot, Ă©s a kormĂĄnypĂĄrti sajtĂł, esetleg a me. oldalĂĄn Ă­rnak rendszeresen olyan bejegyzĂ©seket, akkor lehet, hogy kapcsolnak akik ezt kitalĂĄltĂĄk. Addig is idĂ©zem: „követeljĂŒk a censura eltörlĂ©sĂ©t”, mint ’48-ban!

TECH
Ma van a bloggerek vilĂĄgnapja

A blogger vilĂĄgnapot a Nir Ofir nevƱ izraeli blogger vetette fel. KezdemĂ©nyezĂ©se pedig arrĂłl szĂłl, hogy minden Ă©v augusztus 31-Ă©n a blogĂ­rĂłk osszanak meg öt mĂĄsik blogot az olvasĂłikkal. Az ok egyszerƱ, a tapasztalatok szerint a legtöbb olvasĂł csak kedvenc blogjait, honlapjait olvasgatja.  Ime az ajĂĄnlott 5 blog: https://www.dekooder.hu/ https://falanszter.blog.hu/ https://viztorony.blog.hu/ https://hungarianprovence.blogspot.hu/ https://www.fenntarthatofejloves.net/ Akinek ennyi […]

Ma van a bloggerek vilĂĄgnapja
2014. augusztus 31. vasĂĄrnap
TECH
Törölték a blogomat!

Kedves MiklĂłs!  SajnĂĄlattal Ă©rtesĂ­telek, remĂ©lem elsƑ kĂ©zbƑl, hogy a XXXX, eddigi „barĂĄtom”, minden bejelentĂ©s nĂ©lkĂŒl, pĂĄr nap leforgĂĄsa alatt törölte a blogomat. RemĂ©lem ĂĄtmenetileg… ÁllĂ­tĂĄsuk szerint: robotjuk egy rutinellenƑrzĂ©s sorĂĄn spam jelleget mutatott ki a blogjaimon.  KĂ©rtem a visszaĂĄllĂ­tĂĄst, eleget tettem a spam-szƱrƑjĂŒk tesztjĂ©nek, vĂĄrom a sorsomat… Elgondolkodtat az eset, de most mĂ©g korai lenne […]

Törölték a blogomat!
2010. jĂșlius 6. kedd

legfontosabb jogszabĂĄlyok

minden (2019 mĂĄrciusĂĄig megjelent) fontos jogszabĂĄlyt, amire szüksĂ©g lehet, egy helyre gyƱjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanĂșsĂ­tĂĄsrĂłl, a bĂ­rsĂĄgokrĂłl, az egyszerƱ bejelentĂ©srƑl, ... stb tovĂĄbb 

érdekességek