Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2014. március 24. hétfő

Kápolnatervezéshez keresnek ingyen tervezőt

vilag-kiralynoje

Az alábbi levelet kaptam :

Kedves Miklós!

Tegnap kaptam ezt a nem mindennapi „ajánlati felhívást”. Kérlek kísérd figyelemmel ez a nem éppen jogszerűnek tűnő, Minisztérium által támogatott kezdeményezést.

Kíméljük meg a leendő „versenykiírásnak eleget tevő, INGYEN Tervező Kollégát” egy esetleges etikai fegyelmi eljárástól. Természetesen a mai napon Mi tisztelettel visszautasítottuk ezt a megtisztelő felkérést. Vigyor

Ha arra érdemesnek találod, kérlek foglalkozz a témával bővebben a honlapodon. 

és a felhívás

Kedves Engesztelő Testvérek!
A Főegyházmegyével, Süllei László helynök úrral folytatott személyes megbeszélés alapján elindítottuk a tervek előkészítését az Engesztelő Kápolnához.
Minden lépésünket egyeztetjük a Miniszterelnöki megbízott úrral, a Helynök úrral, valamint a XII. kerületi önkormányzattal is.
A tervezők és a tervek kiválasztása az Ő jóváhagyásukkal fog történni melyet meg kellene, hogy előzzön a helyszín kiválasztása. A tervezőkkel tervezett helyszíni bejárás a Szent Anna-réten 2014. 04. 05-én a 15.00 órai szentmise után kerülne megtartásra.
Szeretettel várjuk azokat a személyeket, akik emlékeznek, hogy az előző alapokat hova tették le. Szeretettel várjuk tervezők jelentkezését.
Éljen a Világ Királynője!

Köteles László
Világ Királynője Engesztelő Mozgalom Elnöke
Komlóska polgármestere

„az ingyenes tervezés előnyt élvez”, de azért a tervező rendelkezzen felelősségbiztosítással, ütemezhető legyen és itt a bónusz:

a Hermány Géza (lásd itt fenn a nyitóképet) terve irányadó. Történelmi stílusú legyen: „A kápolna lehetőleg történelmi építési modorban készüljön, a környezetnek megfelelően, s az engesztelő, áhítatos lelkület szolgálatában.”

Ezentúl meg kell felelnie a „Jézusi műszaki leírásnak”, amiről végképp nem tudom, mi fán terem, de nyilván fontos, ha értékelési szempont.

Összefoglalnám:

volna itt egy jól fizető ingyenmunka egy kápolna tervezésére, de igazából nem is kell megtervezni, mert valamikor a 40-es években már megtervezte valaki, amit egyébként az akkori hercegprímás is látott és jóváhagyott. De legyen felelősségbiztosításotok!

Akit a munka érdekel, itt keresgélhet! Most azt hiszem én is passzolok…

anno pár éve beszámoltunk már egy hasonló ügyről, igaz ott egy szimpla szélhámos volt, valamilyen kamuszervezet képviseletében szeretett volna irodát és 3 db privát lakást részben önköltségi (vagyis ingyen), részben „okosba” terveztetni …

Hozzászólások (11): megnézem

  • Ördögh László

    2014. március 25. kedd 08:17

    #87857

    Én támogatom az ötletet. Javaslom, hogy tegyék közzé a kivitelezőknek szóló hasonlóan ingyenes munkát kérő, valamint az építőanyagokat, a kazánt, és villanykapcsolókat, kilincset stb. gyártóknak küldött… ingyenes „orosz cementöt” is kérő levelet is. Továbbá érdekes lenne a közműszolgáltatóknak küldött ingyenes áramot kérő pályázati felkérést igényló levelet is. Így megvalósulhat a napjainkban unalomig hallgatott szlogen: Magyarország jobban teljesít(i) a rezsicsökkentést!!!

  • Pató Károly

    2014. március 25. kedd 08:25

    #87858

    Talán lehet róla szó, ha
    a felhívást közzétevők/kiírók, támogató minisztériumi tisztviselők felajánlják egy éves fizatésüket a kápolna építési munkáinak támogatására, vagy egyéb jótékonysági célra.

  • Sariri-Baffia Enikö

    2014. március 25. kedd 09:08

    #87859

    A tervezési díj keresztény devizában esedékes: Isten fizesse meg!!! Milyen dolog, hogy egyesek csak az anyagiakra gondolnak!

  • Fenyvesi Péter

    2014. március 25. kedd 20:50

    #87862

    Legyen minden nonprofit! Ja, ilyen volt már, nem működött, ha jól vagyok informálva.

  • Tóth Szilveszter

    2014. március 25. kedd 23:02

    #87863

    amúgy jogilag tervezhetünk ingyen? mondjuk ha a szüleink, feleség, mi magunk vagy akárki más az építtető?
    különben nem értem a poénkodást a témával, kivetni valót nem látok benne, hogy társadalmi munkába valaki felajánlja a munkáját. vagy pénzt kérnétek az árvízi zsáktöltésért? vannak, akik ingyen tanítanak hátrányos helyzetűeket. szóval szerintem belefér, hogy valaki ingyen tervezzen például egy kápolnát.

    az persze már egészen más tészta, hogy egy viszonylag jómódú szervezet – és akkor merőben diplomatikusan jellemeztem az ország egyik leggazdagabb önkormányzatát és a rom.kat.eh-t – állami hátszéllel kifejezetten utazzon erre. ráadásul az ajándékló fogára is tesz elvárásokat. ezzel a részével már tudom mi a bajom 🙂

  • Tóth Szilveszter

    2014. március 26. szerda 21:19

    #87866

    [re=87864]Koós Miklós[/re]: itt nyilván nem erről van szó, örülök, hogy egyetértesz velem 🙂

  • Szabóbácsi

    2014. március 31. hétfő 23:49

    #87877

    Most akkor mégis van ingyenebéd? Eddig csak a haranxóról tudtam 🙂
    Viszont annyiban jó hogy tiszta helyzet. Mennyivel rosszabb ha tisztes javadalmazásért történne egy tervezés, majd a végén pénz az ablakban!

  • Pálffy Dénes

    2014. május 13. kedd 19:18

    #88277

    [re=87877]Szabóbácsi[/re]: Személyes tapasztalatom, hogy még a „harang szó” sincs ingyen. Amikor édesanyámat temettük, bizony ez a kb. 30 másodperces szolgáltatás is megjelent a számlában. Ha átszámítom órabérre, akkor kb. 60.000,- Ft jött ki, igaz már benne volt a 27%-os áfa is!
    Emlékszik itt még valaki az ügynökségen az alapítók elveire, a kőtáblák tartalmára vagy a kérésekre adott válaszokra?
    Arra emlékszem, hogy add meg a császárnak (vagy a funkció bitorlójának)ami jár, add meg a legfelsőbb hatalomnak is ami jár, de az ügynökség javadalmazásáról nem emlékszem, hogy ilyen mértékű lett volna.

    a gépész aki inkább bádogos

  • Pálffy Dénes

    2014. május 13. kedd 19:35

    #88279

    Még egy megjegyzés.
    Érdemes tenni egy gyors sétát a Google segítségével Komlóskán. (BAZ megye)Elszomorító a látvány. A szakadt viskók/házak, a folt hátán folt út, a rozsdás Uaz a vegyesbolt mellett. Igaz van egy templom is, ahol talán meghallgatásra találhatna a hívek fohásza. Ha én ott polgármester lennék talán nem a kápolna potyán megtervezése lenne a legfőbb gondom. Próbálnék valami munkát szerezni a választóimnak, jobb utakat, közműveket abból a sok csunya gonosz EU által küldött pénzből.
    Persze mire az emberből polgármester lesz, talán már nem …

  • Szabóbácsi

    2014. május 13. kedd 19:43

    #88280

    [re=88277]Pálffy Dénes[/re]: Ez egyszeri alkalom. Egy cimborám lakott Sopron belvárosában az Orsolya templommal szemben a 2. emeleten. Ott teljesen ingyen harangoztak naponta többször közel az ablakához :-)Egyébként való igaz hogy semmi sincs ingyen. Ezt is valahol valakinek meg kell fizetni.

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább