Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2014. január 6. hétfő

Bécs: Mi kell a jövő okos városához?

Urban_Solutions1_(c)zit.co.at

Bécs, 2013. 12. 19. (Compress) A jövő nagyvárosai számára megoldásokat nyújtó projekteket keres Bécs. Az „Urban Solutions 2014“ keretében 2 millió euró áll rendelkezésre, melyből egy-egy újítás akár 500 ezer eurós támogatást is nyerhet.

„Városunk növekszik – 25 éven belül Bécs kétmilliós nagyvárossá növi ki magát. Fel kell készítenünk a városunkat a jövő kihívásaira“ – hangsúlyozza Renate Brauner polgármester-helyettes. A jövő nagyvárosai számára innovatív megoldásokkal szolgáló kutatási projekteket vár Bécs Város Innovációs és Technológiai Központja (ZIT) is. A nemzetközi szakértői zsűrinek 2014. március 14-ig energia, mobilitás, épületek, valamint információs és kommunikációs technológiák kategóriában lehet benyújtani a pályázatokat.

unnamed

Az osztrák főváros világszerte a legokosabb városok egyike, ami egy nagyon is tudatos innovációs politika eredménye. „A bécsi vállalkozásokat, melyek már most a jövő megoldásain dolgoznak, kutatási projektek végzésére ösztönözzük. Ezáltal Bécs további sikereit alapozzuk meg, a következő generációk számára pedig lerakjuk egy élhető jövő alapjait“ – mondta Renate Brauner.

A Bécsi Gazdasági Ügynökségből (Wirtschaftsagentur Wien) 2000-ben kiváló ZIT a kutatás-fejlesztés valamennyi állomásán végigkíséri a vállalatokat: tanácsadással, anyagi támogatással, innovációs parkkal valamint a fejlesztések kommunikációjában is segíti a jövőbe mutató megoldásokat. Az energiafelhasználással, a közlekedéssel és a globális felmelegedés mérséklésével kapcsolatos innovációk kiemelt helyen állnak. Eddig 250 projektet támogatott több mint 40 millió euróval, melynek nyomán összesen 130 millió euró értékben valósultak meg beruházások.

További információk: https://zit.co.at
https://zit.co.at/foerderungen/calls/call-urban-solutions-2014.html

További sajtóinformáció:
Molnár Kinga Veronika
Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája
1053 Budapest, Szép u. 3.
Tel.: 266-4051 v. 266-4053
E-mail: kinga.molnar@compresspr.hu

Urban_Solutions2_(c)zit.co.at

Hozzászólások (4): megnézem

  • B. András

    2014. január 6. hétfő 11:04

    #87302

    Így igaz,hogy Bécs okosan gazdálkodik a MAGYAR elprivatizált vagyonnal.Bankjaikba hagyták betelepedni a magyar ÚZSORÁSOKAT,mely az EU segitségével és a Bajnai féle bankmaffia segitségével mindig tudja piszkálni a magyarok érvényesülését.A labancok mindig hiresek voltak az ilyen szövetségekről.A KURUCOK már beinthetnének a labanc bankrendszernek,hogy IRÁNY HAZA és akkor mindjárt kissebb lenne a pofája a kitelepedett magyar MAFFIÁNAK és nem lennének olyan kedves vendégek.És akkor sem lenne Bécs ilyen okos város,ha a magyar szakemberek hazatelepednének.És még egy dolognak sürgösen utána kellene járni,hogy ez az UZSORÁS MAFFIA miképen tud szerttenni a magyar mezőgazdasági területekre.Szerencsésebbek a NÉMET nagytestvér segitségében.De nemsokára nemsokára nem lesznek ilyen büszkék a 2 millios nagyvárosá fejlödhetőségükre,mert szaporodni csak a bevándorlokból fognak,és más náció is meg fog jelenni,aki nem lesz ilyen türelmes mind a MAGYAR,hogy hagyja magát így zsarolni.LABANCOK HAZA!!!

  • Mihály

    2014. január 7. kedd 19:05

    #87306

    Kedves Miklós üdvözlöm. Maximális tisztelettel (nem úgy mint az előttem szóló) az energia előállításról szólnék néhány szót. Azt mindenki tudja hogy a jövő energiája a megújuló energia ami környezetbarát és fenntartható ezért én azt mondom hogy egy város energia ellátása ilyen legyen. De nem a hagyományos rotorlapátos szélerőművekkel amik rugalmatlanok vagy a napelemekre épülő naperőművekkel amik ha este lemegy a nap már nem tudnak energiát szolgáltatni – nem.
    Én azt mondom hogy Kombinált Megújuló Energia Erőmű hibrid erőművekkel, mert ez a jövő útja. A biztonságos energia ellátás ebben a felállásban már megoldható.
    Hogy milyenek a hibrid erőművek? Azok már ötvözik a megújuló energiákat a nap 24 órájában működnek és biztonságos energiaszolgáltatók. Amik új dimenzióba helyezik a megújulók hasznosítását. Én azt mondom hogy a jövőt tervezve ez a jövő útja.

  • Adamkó Feri

    2014. január 11. szombat 20:41

    #87313

    Budapesti ismeretekkel ez valami álom lehet csak, sajnos. Tudatos város vezetés? És nem abban, vagy nem csak abban tudatos, hogy saját kicsinyes egojukat éljék ki? Vagy nagyos is tudatosak ebben, mert azt élik ki, csak nagyon okosan érik ezt el. Kivívják az emberek megbecsülését okos döntésekkel. 🙂
    Persze nem vagyok naiv, nyilván ott is vannak ilyen olyan emberek, ilyen olyan célok, önzések, de mégis, az egész eredője számomra nagyon szimpatikus irányba mutat.

HÁZ-TERV
Idén 650 éves az Osztrák Nemzeti Könyvtár

Bécs, 2018.01.25. (Eurocomm-PR) – Idén ünnepli megalapításának 650. évfordulóját a világ egyik legrégebbi és legszebb dísztermével rendelkező kulturális központja, az Osztrák Nemzeti Könyvtár. Az egész éven át tartó jubileumi programkínálat mellett a könyvtár 12 ékkövét, például Mozart Requiemjének eredeti kéziratát és a Gutenberg-Bibliát is megcsodálhatják a látogatók Bécsben.   Az Osztrák Nemzeti Könyvtár épülete VI. […]

Idén 650 éves az Osztrák Nemzeti Könyvtár
2018. január 26. péntek
ZÖLD
Bécsben nyugodtan vehet egy nagy levegőt

Sajtóanyag | Bécs, 2017.01.24. (Eurocomm-PR) – Az osztrák főváros és környékének levegőszennyezettsége 2003 óta a felére csökkent. A város környezetvédelmi intézkedéseinek köszönhetően a szállópor értékét a 2016-os mérések alapján tartósan 40 µg/m3 alatt sikerült tartani, ami azt jelenti, hogy Bécs tavaly immár 5. alkalommal végzett az Európai Unió által meghatározott határérték alatt. A légszennyezettségi mérések […]

Bécsben nyugodtan vehet egy nagy levegőt
2017. január 24. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább