Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2013. október 14. hétfő

Felújítunk | 20. A nappali

20130928-kertutca-nappali-05

Igazából a nappali változott a legkevésbé, ha azt nézzük, milyen munkákat végeztek, leginkább csak annyi történt, hogy le lett bontva az étkező fala. A mennyezetre új világítás került és megváltozott a fal színe, no meg persze, részben kicserélődött a bútorzat.

A mennyezeti világítás már a múlt évben elkészült. Egy olyan lámpát vettünk meg, amin a 4 lámpa egy fémrúdról lógott le. Mi ezt szétszedtük, vettünk hozzá egy szóló lámpát és az egészet ráraktuk egy gipszkatonból készült dobozra.

20130928-kertutca-nappali-08

Az állólámpa régi darab, kb. 15 éves, akárcsak a könyvespolcon látható fekete ernyős IKEA lámpa.

Ugyancsak régi bútorok, legalább 20 évesek a natúr fenyő üveges könyvespolcaink is. Szépen beérett a színük és mivel a könyveknek üveg mögött a legjobb a helye, megmaradtak, csak átkerültek a szoba másik oldalára, az ülőgarnitúrával némi takarásban. Ugyanez a 80×80 cm-es üveges-polcos szekrény szolgál bárszekrénynek is.

A képek a falon családi örökségből származnak. A szőnyeg régi, nem igazán passzol ide, de egyelőre ez marad.

20130928-kertutca-nappali-01

Az ülőgarnitúra és még tavalyról származik, a Tutti Mobiliben vásároltuk meg egy akció során.  Modul rendszerű bútor fehér színű, mosható bőrtapintásű szövetborítással. A kanapé párnáit Rita varta.

Terveztem egy dohányzóasztalt és már épp az asztalosnál volt a megrendelés, amikor megláttuk ezt az üveges dohányzó asztalt és megtetszett. Ez is ugyanabból a bútorcsaládból származik, mint az étkező és a tálaló. Az asztalost lemondtunk, ezt pedig megvettük.

A kanapéhoz fonott fotelt találtunk ki, viszont nem volt sehol sem, ami kényelmes lett volna és tetszett is volna mindkettönknek. Végül a Butlers-nél akadtam rá. Ezt a boltot lakberendezési apróságok boltjaként ismerik általában, ha jól tudom az összes üzletük valamelyik plázában található. Mint kiderült un. kisbútorokat is árusítanak, általában a rusztikus fajtából.

A bútor annyira ritka az árúkészletükben, hogy még az eladók sem ismerték, én is egy webes katalógusban találtam meg. Jellemző, hogy még a webshopjukban sem volt benne. Hetekig nyomoztak utána és majd 3 hónap telt el, mire be tudták hozni ezt a két darabot (Németországból). Előzőleg kiderítették, hogy a bp-i Aréna plázában található 1 db, ott megnézhető és kipróbálható. Nem volt mese, felutaztunk és egyből megrendeltük. Szép, könnyű és nagyon kényelmes.

20130928-kertutca-nappali-02 20130928-kertutca-nappali-03

A TV-nek terveztem egy hosszúkás asztalt fiókokkal és nyitott polcokkal, ide kerültek át a gyakorlatilag már nem nagyon használt hifi elemei is. A szekrény anyaga laminált faforgácslap duplungolva, 2×18 mm vastagságban.

20130928-kertutca-nappali-04

Régóta kerestünk függönyt, de ami tetszett volna drága volt. A Kika-ban jártunk más ügyben, ahol szembejött velünk ez az anyag, egyből megtetszett, de sajnos elfogyott. Kiderült, kifutó termék, viszont egy másik áruházukban még volt belőle, így féláron megkaptuk, igaz kellett rá 3 hetet várni. Szerencsénk volt.

20130928-kertutca-nappali-07

Végül a szoba színe. A nappalink volt már kékes, sárgás árnyalatú, most valami sötétet szerettünk volna. Meg is találtuk a színt, bár egy kicsit tartottunk tőle, különösen, amikor még csak egy rétegben volt fenn és még az sem száradt meg teljesen. A második réteg viszont már mindent elfedett.

A fotókon nem igazán lehet látni a valódi szinét, talán az alábbi félkész mutatja a legjobban. Ha pontos szint akarnák mondani, olyan mint a csomagolóanyagok, a kartondobozok szine. Amikor egy ilyet elé tettünk, eltűnt, mint egy blue box-ban. Ma már sötétebbre festenénk, mert tónusban nagyon hasonló, mint a bükk vagy a tölgyfa, és pont kontrasztot szerettünk volna, de az az igazság, hogy elgyávultunk és nem mertünk ennél sötétebbet kérni.

20130928-kertutca-nappali-09

Ha valaki esetleg nyomon szeretné követni a lakásunk felújítását …

Hozzászólások (2): megnézem

  • Otthonteremtő

    2013. október 18. péntek 12:02

    #87112

    Ehhez a csomagolóbarna színhez tudsz kódot mondani?

HÁZ-TERV
Tervbemutató | Szabóbácsi lakásátalakítása

Levelet kaptam Szabóbácsitól: Szevasz Miklós! Láttam a tervkritikádban egy lakás átalakításának kísérletét. Nemrég lett ilyenre szükség. Egy házaspár barátom három óvodáskorú kislánnyal (1+ikrek) megvett két szomszédos társasházi lakást egy épülő társasházban. Elég kevés az utcai homlokzat, mély, sötét belső terek vannak, D-É-i fekvésű. Viszont az építőtől megkapták a két lakás közti közös folyosórészt. Pillérvázas épület, a […]

Tervbemutató | Szabóbácsi lakásátalakítása
2016. április 26. kedd
TERV KRITIKA
Tervkritika 128 | belső átalakítás, bővítéssel

A tervkritikára egy meglévő épület átalakítására vonatkozó tervet kaptunk, elég szűkszavú kisérőlevéllel: Üdvözlöm! Kérem véleményezzék a tervrajzunkat! Mi konkrétan: a konyha és a fürdő méreteit kicsinyeljük. A belső pincelejáróról lemondanánk már, de még mindig nem tetszik a konyha,és fürdő mérete. 3D tervnek is nagyon  örülnék :). Véleményét előre is köszönöm! kezdem azzal, hogy a 3D-s megjegyzést nem igazán értem, de talán nem […]

Tervkritika 128 | belső átalakítás, bővítéssel
2015. április 19. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább