Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2013. szeptember 14. szombat

Elindult a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv

magyar-kereskedelmi-iparkamara

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv szolgáltatásainak igénybevételéről a MKIK honlapján értesülhettek az érdekeltek:

Tájékoztatjuk a Tisztelt Érdeklődőket, hogy a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) vezető-helyettesének és 155 tagjának miniszteri kinevezése már megtörtént (a TSZSZ vezetőjének kinevezése folyamatban van).

Mindezek alapján a TSZSZ a működését 2013. augusztus 12-vel megkezdte. Ennek alapján a TSZSZ eljárása iránti kérelmek befogadhatóságának kezdő időpontja a TSZSZ működése megkezdésének a napja.

A TSZSZ eljárása az építészeti-műszaki tervezési, építési, kivitelezési szerződésben meghatározott helyszín szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamaránál, vagy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál (MKIK) a 236/2013. (VI. 30.) Korm. rendelet 1. sz. mellékletének megfelelően a 2013. évi XXXIV. törvény 1. § (1) és (2) bekezdésében foglaltak szerint kezdeményezhető.

Amennyiben a vitatott szerződésben rögzített tevékenység teljesítésre vonatkozó helyszíne több területi kereskedelmi és iparkamara illetékességi területére terjed ki, akkor az eljárást kezdeményező fél székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamaránál, vagy az MKIK-nál kezdeményezhető az eljárás.

A TSZSZ eljárása díjköteles. A szakértői díjat a kérelmező a kérelem beadásakor fizeti meg az MKIK elkülönített 10300002-20373432-71003285 számú alszámlájára.

 A kérelem beadásának módja: az MKIK-nál vagy a területi kamaráinál, lehetőség szerint elektronikusan, illetve ha ez nem lehetséges, személyesen vagy postán.

Elektronikus úton való, az MKIK-nál történő benyújtás esetén a kérelem a TSZSZ eljárása iránt a kerelem@mkik-tszsz.hu e-mail címre küldhető meg.

További információkérés: info@mkik-tszsz.hu

Telefon: Csermely Gábor vezető-helyettes 06-20-277-31-33

További infók az építési jog oldalon

Hozzászólások (1): megnézem

ÉPÍTÉSI JOG
Megjelent az intézkedési terv az építésügy átalakításáról

A Kormány 2015. januárjában fogalmazta meg, hogy az építésügy teljeskörű átalakítására van szükség. A Magyar Közlöny 2015. szeptember 4-i számában jelent meg az építésügy átalakítását célzó intézkedési tervről és a hozzá kapcsolódó feladatokról szóló 1567/2015. (IX. 4.) Korm. határozat, amely már részletesebben meghatározza, hogy az építésügy szereplőinek milyen változásokra kell felkészülniük. Úgy tűnik, hogy például […]

Megjelent az intézkedési terv az építésügy átalakításáról
2015. szeptember 8. kedd
ÉPÍTÉSI JOG
Új szerzőnk: dr. Jámbor Attila – epitesijog.hu

A kooseptar.hu témái között kiemelt szerep jut a jogszabályok bemutatásának, értelmezésének. Eddig ezt a jogszabálybogozást hályogkovács módjára magam igyekeztem megoldani, de számos alkalommal segítségül kellett hívnom joghoz értő szakembereket, nem egy esetben az epitesijog.hu oldalon megjelent információkat használtam fel. Mostantól azonban az oldal vezető jogásza, dr. Jámbor Attila által írt cikkek itt is megjelennek részben […]

Új szerzőnk: dr. Jámbor Attila – epitesijog.hu
2013. december 16. hétfő

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább