Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2013. március 23. szombat

Felújítunk | 8. Bonyolítsuk! Építsünk ívet a falba!

Március 22. a felújítás 15. munkanapja

A fürdőben a lezárás előtt egy üreget alakítottunk ki, amely majd egy tárolószekrény funkciót kap. A nagy méretű csempék miatt egész csempe méretrendű lesz az ajtaja, így az egyszerűség kedvéért csak a csempézés után lesz kivágva, hogy pontos legyen.

20130322-lakasfelujitas-koosmiklos-04

A fürdőben le lettek zárva a gépészeti vezetékek, immáron csak a gipszkarton látszik, akár lehetne csempézni is, de az még arrébb van, előbb még szigetelni kell!

20130322-lakasfelujitas-koosmiklos-02

A földszint nappalija és étkezője közé eredetileg egy 4m-es ajtó került volna, gondolkoztunk toló, nyíló változatokban is, de olyan magas árajánlatokat kaptunk (0,65-1 millió), hogy inkább lemondtunk róla és úgy döntöttünk, hogy inkább összekapcsoljuk a teljes alsó teret.

A konyha el van szeparálva, van nyíló ablak+ lesz elszívó is, így a szagoktól nem tartunk, cserébe viszont igencsak tágas lesz az alsó szint. A funkciók elválasztásának azt a módját választottuk, hogy egy nagy méretű ívet teszünk az elválasztó falba, ami összekapcsol és szét is választ.

ives-nyilas

20130322-lakasfelujitas-koosmiklos-07

A megvalósítás gipszkarton esetében nem is ördöngösség, az U profil be lett vágva 20 cm-ként, így könnyen ívre lehetett hajtani. A gipszkarton lett először pontosan kivágva és ehhez lett illesztve az íves fémprofil, majd amikor a helyére került, jöhettek a függőleges bordák, majd a másik oldali gipszkartonozás illetve az ívbe való 10 cm széles darab elhelyezése.

20130322-lakasfelujitas-koosmiklos-08

ivesfal-3

Mivel elkészült az összes gipszkartonfal, holnap jöhet a mennyezeti fa burkolat!

20130322-lakasfelujitas-koosmiklos-10

Ha valaki esetleg nyomon szeretné követni a lakásunk felújítását …

Hozzászólások (5): megnézem

  • Szabó Attila

    2013. március 27. szerda 13:58

    #85508

    Tisztelt Koós Úr!

    Ha az étkezőt el akarja választani egymástól akkor -a véleményem szerint- egy ilyen ál fal ál boltívvel csak rontja az összképet. Leszűkíti a teret és az utóbbi divat szerinti „Tüzép barokkos” lesz.Nem akarom megsérteni de snassz lesz. Ízlésekről nem érdemes vitatkozni ez csak a véleményem.

    Üdv:Szabó Attila

  • Szabó Attila

    2013. március 28. csütörtök 02:10

    #85511

    Kedves Miklós!

    Való igaz hogy a vágyainknak csak a zsebünk szab határt!
    De egy lakásátépítés hosszútavú elhatározás.Miután 68 éves elmúltam és volt néhány lakásunk kialakult bennem az a nézet hogy nagyobb tereket szeretnék ami több funkcióban variálható.Persze ehhez hozzájárult az is hogy mi sajnos csak hárman voltunk de mi rendeztük a családi összejöveteleket és igy volt hogy 38 voltunk.Ilyenkor szükség volt minden négyzetcentiméterre.Nekem szimpatikusabb az a koncepció amikor a nappali és az étkező meg a konyha ha egy szinten van és kapcsolódik, nemes kővel van burkolva és padlófűtést alkalmaznak hozzá.Az elképzelhető hogy a burkolat színe változik(nem erős kontrasszal)de ez izlés kérdése.
    További jó munkát kívánok !
    Üdv:Szabó Attila.

  • TÜKE

    2013. december 10. kedd 16:51

    #87248
HÁZ-TERV
Tervbemutató | Szabóbácsi lakásátalakítása

Levelet kaptam Szabóbácsitól: Szevasz Miklós! Láttam a tervkritikádban egy lakás átalakításának kísérletét. Nemrég lett ilyenre szükség. Egy házaspár barátom három óvodáskorú kislánnyal (1+ikrek) megvett két szomszédos társasházi lakást egy épülő társasházban. Elég kevés az utcai homlokzat, mély, sötét belső terek vannak, D-É-i fekvésű. Viszont az építőtől megkapták a két lakás közti közös folyosórészt. Pillérvázas épület, a […]

Tervbemutató | Szabóbácsi lakásátalakítása
2016. április 26. kedd
TERV KRITIKA
Tervkritika 128 | belső átalakítás, bővítéssel

A tervkritikára egy meglévő épület átalakítására vonatkozó tervet kaptunk, elég szűkszavú kisérőlevéllel: Üdvözlöm! Kérem véleményezzék a tervrajzunkat! Mi konkrétan: a konyha és a fürdő méreteit kicsinyeljük. A belső pincelejáróról lemondanánk már, de még mindig nem tetszik a konyha,és fürdő mérete. 3D tervnek is nagyon  örülnék :). Véleményét előre is köszönöm! kezdem azzal, hogy a 3D-s megjegyzést nem igazán értem, de talán nem […]

Tervkritika 128 | belső átalakítás, bővítéssel
2015. április 19. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább