Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2013. február 16. szombat

EMOT’ON Öko Architektour 2013

emot'on

EMOTON ÖKO ARCHITEKTOUR 2013– TERVEZZ A TERMÉSZETTEL!  2013 március 7-8

Szeretnék figyelmébe ajánlani egy nemzetközi szakmai rendezvényt, mely gyakorlati példákon keresztül mutatja be az ökologikus építészetben rejlő lehetőségeket.

Az öko építőanyagok alkalmazásának, minél szélesebb körű bemutatására a legérdekesebb osztrák referenciákat választottuk, melyek között szerepel, Ausztria első minősített passzívház tetőtere, luxus alpesi stílusú wellness hotel, minősített irodaépület, faházak és a bécsi Buddha Vallási Központ.

Olyan tudást nyújtunk, amiről ma még nagyon kevés információ áll rendelkezésre. A gyárlátogatások alkalmával lehetőség nyílik betekinteni a kulisszák mögé, megismerhetőek a gyártási eljárások. Az érdeklődők elsőként értesülnek a legújabb ECO Innovation díjas fejlesztésünkről és tekinthetik meg azt élőben.

Az előadások és a szállásunk helyszínéül egy különleges, alpesi stílusú luxus szállodát választottunk, mely méltón képviseli a rendezvény szellemiségét.

Kamarai pontok MÉK: 2 pont (2012/414)

Szakmai előadások

A rendezvény és az azt szervező cégek és szakmai partnerek legfőbb célja, hogy a résztvevő építészeknek, tervezőknek és belsőépítészeknek a legújabb ismereteket adjuk át, olyan tudást mellyel új irányt mutathatnak ügyfeleinek, ötleteket meríthetnek saját projektjeihez.

1. Harald Weihtrager – Nemzetközi épületbiológus szakértő, tulajdonos EMOTON cégcsoport. Előadás címe: A természet ereje! High Tech építőanyagok a természetből.

2. Major Attila – okleveles Építészmérnök, Egyetemi oktató. Megvalósult ajkarendeki ökologikus passzívházának bemutatása.

3. Hofatex – Európa egyik legnagyobb természetes hőszigeteléseket gyártó cége, mely több mint 60 év tapasztalattal rendelkezik ezen a téren. Jakub Čajko – technikai vezető előadása, gyakorlati példákon keresztül mutatja be a speciális lágyfarost hőszigetelések alkalmazási lehetőségeit.

4. Gebri László – Ügyvezető Variosystem Kft. Gyártóként és kivitelezőként nagy tapasztalattal rendelkezik a könnyűszerkezetes házak építésében. 2012-től egy olyan egészséges, és energiatakarékos készház koncepción dolgoztak, mely a legmagasabb elvárásoknak is megfelel az európai piacon, sőt sok esetben iránymutató. Ezt a Bioház koncepciót először itt mutatják be.

5. Günther Nussbaum – független építésügyi igazságügyi szakértő, közismert tv-s személyiség, az ATV-n futó nagy sikerű „Pfusch am Bau” műsorvezetője. A világ legelső pluszenergiás passzívház tetőtér kiépítését mutatja be –mely egyben saját háza -, és vezet bennünket körbe otthonában.

6. Reiter Josef – tulajdonos Reiter Baustofftechnologie GmbH. Öko építőanyagok alkalmazása a házépítésben. A Reiter Baustofftechnologie, egy rendkívül innovatív cég, mely folyamatos újításokkal jelentkezik a betontechnológia, a természetes kültéri vakolatok területén.

Regisztráció:*

www.vályogvakolat.hu oldalon. A regisztrálók ajándékba kapnak egy ügyviteli programot, és 2 regisztráló egy mesés wellness hétvégével lesz gazdagabb egy négycsillagos wellness szállodában. *korlátozott, a szabad kapacitás erejéig, biztosítsa Ön is a helyét még ma!

Üdvözlettel / Best Regards / Mit freundlichen Grüßen:

Biró Péter Ügyvezető Igazgató

image003

EMOTON MAGYARORSZÁG KFT. 
Szőnyi köz 16/16
H-5700 GYULA
Tel.:+36-70-946-1616; Fax +36-70-9020306
peter.biro@emoton.hu
www.emoton.hu

Hozzászólások (0): megnézem

SZAKMA
ÉMI | Építésügyi műszaki irányelv konferencia

Az ÉMI szakmai konferencia-sorozatot indít azzal a céllal, hogy a szakmai közvélemény minél szélesebb körével ismertesse meg az építésügyi műszaki irányelv-tervezeteket és minél többen kifejthessék véleményüket, gondolataikat a témában. Az első konferencia június 13-án, az ÉMI szentendrei Tudásközpontjában kerül megrendezésre. A hazai építési gyakorlatban – eltekintve az utóbbi három évtizedtől –, jó hagyománya volt a […]

ÉMI | Építésügyi műszaki irányelv konferencia
2018. június 10. vasárnap
HÁZ-TERV
Szuper vályogházak a nagyvilágban

Kezdjük azzal, hogy a vályogból való építést egyes országokban igen magas szinten művelik, elég Jemenre, Iránra vagy egyes észak-afrikai országokra gondolni. Ha megnézzük ezeket a fotókat, akkor csak ámulunk s bámulunk, hogy mi mindenre képesek vályogból. Kattints a fotókra! Érdemes elolvasni  az alábbi útleírást, ami hagyományos vályogházakat mutat be. https://www.facebook.com/dawa.zhanma/videos/1700436133514334/ Van azonban egy teljesen más […]

Szuper vályogházak a nagyvilágban
2016. március 15. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább