Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2012. október 30. kedd

Passzívházas szakember kerestetik!

a kép csak illusztráció. forrás:https://www.passivhaustagung.de/dreizehnte/index.html

„Társasházi beruházásokkal foglalkozó cég keres Zuglói munkahelyre passzívház megvalósításban, energiatakarékos épület-rendszerek, geotermikus hűtés-fűtési rendszerek kiépítésében, üzemeltetésében, napenergia hasznosításban jártas, ezen a területen megfelelő gyakorlattal rendelkező építészmérnök és/vagy gépészmérnök végzettségű szakembert, energiatakarékos épületek szakszerű megvalósításának lebonyolításához.

Kizárólag csak azon pályázók jelentkezését várjuk, akik e területen megfelelően biztos gyakorlatot szereztek, rendelkeznek megfelelő kapcsolatokkal, képesek önálló, és gyors munkavégzésre, kiváló koordinációs, logisztikai és kommunikációs képességekkel bírnak.”

Nem is telt olyan sok idő, és már keresettek lettek azok, akiket az építészszakma nagy része leszólt, lenézett. Talán egyre többen rádöbbennek, hogy erre visz az út, ehhez viszont meg kell tanulni az elméletet és az használni kell tudni az eszközöket. Csak az bújhat a „lélegeztetőgépes kockaház” paravánja mögé, aki tudatlan.

Az utóbbi időben, amikor igencsak megcsappantak a magánerős építkezések is, aki mégis elszánja magát, az minimum alacsony energiás házat vagy egyre többen már passzívházat szeretnének. PHPP számítást kérnek, csakhogy tisztában legyenek a pontos értékeknek.

A legutóbbi szerződésünk építtetője azért akar passzívházat építeni, mert úgy véli, ha majd el akarná adni, így sokkal jobb esélye lesz és ha sikerül eladnia, lényegesen magasabb összeget kaphat érte.

Hozzászólások (2): megnézem

  • Kőmíves Kelemen

    2012. október 30. kedd 21:10

    #84872

    Nálam is AE házak tervei „hevernek”, hála égnek egyre jobban előtérbe kerül az energiatakarékosság.
    Épitész szempontból azért is jók ezek a munkák, mert komplett kiviteli tervet és tervezői művezetést igénylenek (és kérnek az ügyfelek), azaz végig lehet kisérni az épitkezést.

    Mondjuk a kivitelezők dilettanizmusa megérne ezzel kapcsolatban egy misét, de ez más tészta…

  • Robinhood

    2012. október 30. kedd 22:33

    #84874

    A tervezők 50 % rosszul képzett, szakmaiatlan, de a kivitelezőknél ez arány magasabb. Nincsenek alapszakemberek, nincsenek építésvezetők.

TERV KRITIKA
Tervkritika 193 | modern egyszerűség falusi környezetben

Kedves Miklós! Még az év első felében találkoztunk, hogy egy Pest megyei családi ház tervezéséről egyeztessünk. Akkor nem Önt választottuk tervezőként, viszont most szeretnénk tervkritikára beküldeni az elkészült terveket. A kiviteli tervcsomag építészeti része közel végleges állapotban van, most a gépészeti/elektromos/statikai tervezésnél tartunk, ezeket januárban szeretnénk befejezni. Az építkezést ez év őszén szeretnénk megkezdeni. A […]

Tervkritika 193 | modern egyszerűség falusi környezetben
2018. január 24. szerda
SZAKMA
Passzívházak 2016 | Történtek jó dolgok is …

A Passzívházak 2016 sorozat eddigi írásaiban csupa rossz dolog került szóba, itt a végén kerüljenek szóba a jók is. A passzívházak Németországból kerültek hozzánk, közel 20 éves késéssel. A jelentőségük és különösen a hatásuk elvitathatatlan. Szélesebb körben való elterjedését, a szakmai közbeszédbe való bekerülését azonban nem a mérnök, szorosabban véve az építész társadalomnak köszönhetjük. Az építtetők […]

Passzívházak 2016 | Történtek jó dolgok is …
2016. december 8. csütörtök

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább