Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2012. október 4. csütörtök

Épületvetítés – Paint Up! 2012

3D látvány és interaktivitás 1000 nm-en
Világszínvonalú bemutatófilm a Paint Up! döntőn a Műcsarnoknál

A pályamunkák mellett idén is lesz világszínvonalú bemutatófilm az épületvetítés egyedülálló seregszemléjén, az október 6-án a Műcsarnoknál megrendezendő Paint Up! virtuális épületfestő versenyen. Az 1000 nm-es méretben vetített animációban a 3D technikát a laikusok által eddig nem látott interaktív megoldásokkal színesítik az alkotók.

Bordos László Zsolt nemzetközileg elismert videomapping művész meghívott alkotótársaival minden évben készít egy egyedi, versenyen kívüli alkotást a Paint Up! Visualpower virtuális épületfestő versenyre, amely a nézők szórakoztatása mellett, a building mapping műfaj aktuális trendjeit is hivatott szemléltetni. HMár-már hagyomány, hogy a művész erre a projektre a korábbi évek Paint Up! győzteseit is felkéri, így idén az alkotók sorában a 2010-es és a 2011-es év első helyezettjei is megtalálhatók.

Az idei animáció azonban nem csak a fentiek miatt különleges, hanem főként azért, mert a 3D művészek a Kitchen Budapest csapatával kooperálva elhatározták, hogy megmutatják a közönségnek, hogy ebben a műfajban hol tart ma a világ.

Futurisztikus installációjukban az előre gyártott 3D motívumokat helyszíni, emberi interakcióval vezérelt, valós időben zajló elemekkel ötvözik. Ez azt jelenti, hogy az épület virtuális „felrobbanása” vagy éppen „kivirágzása” mellett, a nézők testközelből láthatják majd azt is, hogy hogyan lehet a Műcsarnok 1000 négyzetméteres architektúráját egyszerű kézmozdulatokkal vezérelve, a helyszínen „átszabni”.

A film 3D látványát Bordos László Zsolt, Kovács Ivó, Szalkó Dániel, Balogh András Miklós, Kovács Zoltán, Lóránt Demeter, Ferenczy Zoltán és Sípos Ádám készítik, az interaktív elemeket pedig a Kitchen Budapest munkatársai, Korai Zsolt, Kiss László a Balla A. Benjamin jegyzik.

Az alkotók előrejelzése szerint azoknak, akik kilátogatnak az eseményre, eddig még nem tapasztalt, felejthetetlen élményben lesz részük.

A Paint Up! Visualpower virtuális épületfestő versenyt, melynek fő attrakciója az említett alkotás, október 6-án, 19-22.30-ig a Műcsarnoknál rendezik meg, a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kiemelt eseményeként. A program megtekintése INGYENES!

További információk: https://paintup.visualpower.hu/

A részletes program innen tölthető le

Hozzászólások (0): megnézem

OFF
Archiatric, avagy a mentális betegségek házakkal bemutatva

Csöpögő falak, téglára omló szerkezet, repedő vakolat és tüskés homlokzat. Így néznének ki a legszörnyűbb mentális betegségek, ha házak lennének. Federico Babina az építészet segítségével próbálja megmutatni a „normális” embereknek, mit éreznek a mentális betegségben szenvedők. Archiatric nevű projektjében 16 dermesztően elvont geometrikus házzal ábrázolja, mit élnek át többek közt a paranoiával, skizofréniával és autizmussal küzdő betegek.   forrás és […]

Archiatric, avagy a mentális betegségek házakkal bemutatva
2017. február 25. szombat
OFF
Faces in Places

Arcok, képmások megjelenése (belelátása) tárgyakban. Forrás: Faces in Places

Faces in Places
2015. július 30. csütörtök

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább