Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2012. szeptember 18. kedd

ÉTDR Nyílt Nap

Kevés fontosabb dolog történt az elmúlt 25 évben az építésügyben, mint hogy a jövő januárban bevezetik az  ÉTDR-t vagyis a teljesen elektronikus építési hatósági eljárásrendet. Ettől az időponttól kezdve elektronikusan kell beadni az engedélyezési terveket, itt történik a szakhatósági megkeresés, a teljes ügyintézés. Nincsen postázás, hagyományos levelezés.

A rendszer bevezetéséről már korábban többször is írtam. Az építészeti közélet ingerküszöbét még nem érte el a hír fontossága, pedig sokkal több figyelmet érdemelne. A héten országos ismertető körútra indul az ÉTDR-t kidolgozó szakmai team, hogy bemutassa azt az érdekelteknek. az alábbi ismertető is ezt a cél szolgálja:

Szakmai tájékoztató az építésügyi e-ügyintézés megvalósulásáról, az Építésügyi hatósági engedélyezési eljárást Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszer (ÉTDR) fejlesztéséről. A pécsi előadás 2012. szeptember 21-én lesz. A rendezvény ingyenes, és kreditpontos. Legfeljebb 100 fő regisztrálhat!

A Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkársága sajtónyilvános szakmai tájékoztatót tart az építésügyi e-ügyintézés megvalósulásáról, az Építésügyi hatósági engedélyezési eljárást Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszer (ÉTDR) fejlesztéséről, a bevezetéssel járó tudnivalókról, teendőkről az ország több pontján.  A rendezvényre tisztelettel várjuk az érintett és érdekelt beruházókat, építtetőket, tervezőket.
HelyszínekA Nyílt Nap minisztériumi szervezésben és a területi szakmai kamarák közreműködésével kerül megrendezésre.

  • Budapesten 2012. szeptember 17-éna Belügyminisztérium Márvány Aulájában (Budapest V., József Attila utca 2-4.)
  • Miskolcon 2012. szeptember 19-én City Hotel Miskolcban (3529 Miskolc, Csabai kapu 6.)
  • Pécsett 2012. szeptember 21-én, a helyszín szervezés alatt, lásd hamarosan a honlapon
  • Veszprémben 2012. szeptember 26-án Gizella Hotelben (8200 Veszprém, Jókai Mór u. 48.)
  • Debrecenben 2012. szeptember 28-án a helyszín szervezés alatt, lásd hamarosan a honlapon.

Program

08:00 – 09:00
Érkezés, regisztráció

09:00 – 10:00
Bevezető előadás:
Az ÉTDR funkcionalitása, elvi működése
Varga Illés Levente, BM ÉFO SzMCs

10:00 – 10:15
Szünet

10:15 – 11:00
Ügyféli oldal bemutatása
Eljárás indítása, ügyféli jogok gyakorlása
Szobonya Margit, BM ÉFO SzMCs

11:00 – 11:45
Tervezői feladatok:
Az építészeti-műszaki tervdokumentáció
Varga Illés Levente , BM ÉFO SzMCs

11:45 – 12:30
12:30  – 14:00

Kérdések – válaszok:
Nyilvános beszélgetés
Személyes beszélgetések

14:00
Zárás

További részletek, regisztráció az ÉTDR honlapján!

Regisztráció


Az események – tekintettel a helyszínek korlátozott befogadó-képességére – regisztrációhoz kötöttek. Jelentkezni 2012. szeptember 12-ig lehet az alábbi regisztrációs lap kitöltésével.


Információs anyagok


A rendezvényekhez igazítottan készültek el a rendszer bevezetését, a változó ügyintézést beharangozószórólapok és plakátok, melyek az ország polgármesteri hivatalaiban kerültek kihelyezésre. A Nyílt Napon elhangzó bevezető előadás anyagát már a szervezéskor közzétesszük. A rendezvénysorozat után ezen oldalon tesszük közzé az ügyféli oldal bemutatásáról és a tervezői feladatokról szóló előadás anyagát is.

az ÉTDR-rel kapcsolatos közbeszerzés kihirdetésével egyidejüleg létrehoztak egy szakértői csoportot, melybe beleválogatták a területtel kapcsolatos különféle szervezetek képviselőit, így az építéshatóságoktól, a kamaráktól, a különféle szakhatóságoktól, CAD forgalmazóktól stb. kértek fel közreműködésre szakembereket. Igyekeztek széles kört lefedni (pl. kisebb és nagyobb önkormányzatok építési előadóit), így kerültem bele magam is a tervezőket képviselő 2 fős válogatásba. A tervezett módosítás elsősorban az építéshatóságokat érinti, értelemszerűen az ő érdekeik voltak a legfontosabbak. A teljes építésügyet lefedő, több tucat szakember bevonása ha nem is garancia a sikerre, de legalábbis széleskörű vélemény nyilvánítást tett lehetővé az elmúlt 1 év során.

Hozzászólások (0): megnézem

TECH
Nem biztonságos az Ügyfélkapu oldala

Egy mai cikkből: A Chrome böngésző elkezdte letiltani az állami Ügyfélkaput, és helyette egy lopásveszélyre figyelmeztető feliratot tölt be. Most még csak a Google böngészőjéből elérhetetlen az oldal, de hamarosan a többi böngészőből is az lesz, ha a kezelői nem javítanak egy hibát, amelyről már jó ideje tudni lehet, hogy probléma lehet belőle. A szakértő […]

Nem biztonságos az Ügyfélkapu oldala
2018. november 23. péntek
TECH
Ismét működik az ÉTDR

2017.12.31. reggel 6:00-tól ismét teljes funkcionalitással működik az ÉTDR. az információk szerint adatvesztés nem történt. A Lechner Tudásközpont tájékoztatása szerint: „A honlapra kitett hirdetmény nem csak az üzemzavarról, hanem az ügyintézéshez kapcsolódó jogszabályi rendelkezésekről is tájékoztatott, melynek értelmében az üzemzavar nem okozhat joghátrányt. Ebből adódóan fel sem merülhet, hogy a határidő elmulasztás az ügyfél számára hátrányt, […]

Ismét működik az ÉTDR
2017. december 29. péntek

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább