Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2012. szeptember 4. kedd

Mi lesz a Vegyépszer 29 milliárdos adósságával?

Még valamikor kora nyáron olvastam a HVG.hu-n, miszerint

 Nyolcvanadáron mentesülhet adósságaitól a Vegyépszer Hungária, ha a csődegyezséget támadó hitelezői nem járnak eredménnyel.

A Nagy Elek vállalkozó birodalmába tartozó, az első Orbán-kormány idején udvari sztrádaépítő cég tavaly májusban kért csődvédelmet, és azt követően ajánlott olyan egyezséget hitelezőinek, amellyel kapcsolatban felmerült a gyanú: az a célja, hogy a Vegyépszer tulajdonosai tehermentes vagyonhoz jussanak. A hitelezők többsége akkor nem fogadta el a javaslatot, csak negyedik nekifutásra, idén március végén állt rá. Ezzel Pap József jegyzőkönyvbe mondott jóslatának első fele igazolódni látszik, amennyiben a hitelezők mindössze 360–370 millió forintot láthatnak viszont a Vegyépszer Hungáriával szembeni bő 29 milliárd forintos követelésükből. forrás: Gazdaság: Mi lesz a Vegyépszer 29 milliárdos adósságával? – HVG.hu.

Elképzelni sem tudom, hogy lehet 29 milliárddal tartozni egy MŰKÖDŐ cégnek, de azt meg végképp érthetetlen, hogyan lehet mindezt megúszni pár száz millióval? A fennmaradó 28,7 milliárd valahol csak megvan?

Vagy a követelés légből kapott vagy nincs is ilyen ország, ahol ezt meg lehet tenni? Vagy történt már azóta valamilyen „adósságrendezés”?

Hozzászólások (5): megnézem

  • Adamko Feri

    2012. szeptember 4. kedd 08:58

    #84650


    Elképzelni sem tudom, hogy lehet 29 milliárddal tartozni egy MŰKÖDŐ cégnek, de azt meg végképp érthetetlen, hogyan lehet mindezt megúszni pár száz millióval?

    Miklós ne haragudj, egyszerűen kicsi a fantáziánk. 🙂

    Sajnos a dolog egyáltalán nem vicces, ez a kínkeserves viccelődés csak. 🙁

  • Fenyvesi Péter

    2012. szeptember 4. kedd 09:21

    #84652

    Erre fogadták fel őket anno. Mielőtt udvari szállító lett volna is, egy veszteséges, nem túl jelentős cég volt. Kellett a kiszolgáltatott, zsarolható társaság. Érdemes lenne az akkori HVG-cikkeket újraolvasni.

  • ZooLee

    2012. szeptember 4. kedd 10:56

    #84654

    Ez Magyarország!
    Fejétől bűzlik a hal!
    Minden a pártfinanszírozásra vezethető vissza!
    A Vegyépszer mellett ott van a számtalan kis cég is ugyanilyen történettel, csak párszáz milliós tartozással, amik városi szinten mentek a pártokhoz. Sorolni lehetne a cégneveket.
    A munkát elvégző kis cégek csődbe mentek, többek öngyilkosságot követtek el.
    A felelősök élnek, virulnak, az új cégük önkormányzati vagy állami munkákat nyer el, esetleg alpogármesteri vagy egyéb széket kaptak.
    Banánköztársaság vagyunk.

  • Robinhood

    2012. szeptember 4. kedd 14:13

    #84655

    Vanna új Best of Cégek. Nyugi. 🙂 Jó lesz

  • Jesu

    2012. szeptember 8. szombat 18:13

    #84670

    Egy ismerősöm ismerőse börtönben ül.
    Oda jutott volna korábban is, piti sikkasztás miatt, amikor öltönyös „úriemberek” megkeresték, hogy azt és ott akkor megússza, ha azt teszi, amit mondanak.

    Egy NAAGY cég vezérigazgatója lett, külön csapat foglalkozott vele, mit hogy kell tenni bizonyos megbeszéléseken, tárgyalásokon. Látszólag szaladt a szekér, szép autók, nagy pénzek. Aztán eljött a pillanat, hogy dőlni kellett, jött a szomorú vég: hűvös helyiség, teljes ellátás, adófizetők állják a cehhet, minden értelemben.

    Az öltönyösök? Azóta valószínűleg egy másik mozgatható balekot idomítanak „bábunak”.
    Lehet a fele sem igaz, bármi azonosság a valósággal csupán a képzelet szüleménye…
    (???)

SZAKMA
Nagy Nemzeti Adóstérkép

„… Az adóhivatal szerint 5700-nál is több adótartozó van ma Magyarországon. A valós szám ennél persze jóval nagyobb, mert a NAV nem listázza azokat a magánszemélyeket és egyéni vállalkozókat, akik 10 milliónál kisebb adótartozást halmoztak fel. A cégeknél ennek a tízszerese, 100 millió forint az a határ, ami fölött mindenki felkerül a nyilvánosan elérhető szégyenlistára. Ezeket […]

Nagy Nemzeti Adóstérkép
2013. július 19. péntek
ÉPÍTÉSI JOG
Teljesítésigazolási Szakértői Szerv

„… A kormány megelégelte, hogy a válság által kiütött korábbi húzóágazatunk, az építőipar továbbra is gyengélkedik, ezért júliusban új szervezetet állítanak fel. Ennek feladata az itthoni építkezések tömkelegét akár örökre lefagyasztó körbetartozások felszámolása és a vállalkozási környezet megbízhatóbbá tétele lesz. A kormány nekilátott a hazai építőipar egyik legégetőbb problémájának kezeléséhez, legalábbis erről tanúskodik az, a […]

Teljesítésigazolási Szakértői Szerv
2013. június 6. csütörtök

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább