Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2012. augusztus 29. szerda

Rossz hírek a húsevőknek …

Szinte egységesen sárga (értsd teljesen kiszáradt) kukoricatáblák fogadják azokat, akik kilátogatnak a határba, vagy csak mezőgazdasági művelésű területek mellett haladnak el. A napraforgó táblák talán még szomorúbb látványt nyújtanak, már lekókadtak a fejek, amik egyszerűen nem tudtak megnőni, de ami megnőtt, azokból is jóformán hiányoznak a magok.

Egy mai hír szerint 400 milliárd Ft-ra becsülik az idei aszálykárt, ami pillanatok alatt be fog gyűrűzni az élelmiszeripar számtalan területére, lévén a kár nagyobb része az állati takarmányokat érinti.

Sajnos katasztrófa ez is, úgyhogy kemény ősznek nézünk elébe, de most mindannyian.

Hozzászólások (4): megnézem

  • iStván

    2012. augusztus 29. szerda 21:24

    #84632

    Egy kis saját készítésű, saját bodza és szilva lekvárral elleszek egy darabig. 🙂
    Ez mindenhogyan kemény év.

  • B. András

    2012. augusztus 30. csütörtök 10:24

    #84633

    Tulajdonképen teljesen mindegy,hogy milyen év van a mezőgazdaságban az ÁRAKBAN mindig begyürüzik valami.Ha sok eső van akor egész évben mutogatnak egy tócsát a közepén egy-két szál növénnyel.Most,hogy aszály van mutogatnak egy képet ahol késön vetették a kukoricát és csak csalamádénak lehetett volna silozni,-hát akkor miért nem adta el csalamádénak,mikor kevés lesz a takarmány.Mindez azért van mert a TERMELŐK megszokták,hogy MINDIG TÁMOGATÁST kérjenek és kapnak is.Nem azt a megoldást kellene követni,hogy csak búzát és kukoricát kellene termelni,hanem többféle terméket.Mert igy egyszerübb-bevetem ,learatom-és kész.
    Ha megkapnak minden féle támogatást és KÁRTÉRITÉST,akkor az áraknak nemvolna szabad többszörösére emelkedni,hanem meghatározott áron LEHETNE ÉRTÉKESÍTENI,mivel a támogatást az ÉN PÉNZEMBŐL KAPJA!!!A termelő úgy van vele,hogy nem is bánja,hogy ha jön valami szélsőséges időjárás,mert akkor,nincs sok gondja a betakarítással csak az igényt kell benyujtani a KÁRTÉRÍTÉSRE!!!TERMELJENEK TÖBBFÉLÉT,ha az egyik nemjön be a másik potolja.

  • Adamko Feri

    2012. szeptember 4. kedd 09:22

    #84653

    [re=84633]B. András[/re]:
    Bocs, de te ugye tősgyökeres városi ember vagy?

  • Kati

    2012. szeptember 4. kedd 20:19

    #84658

    [re=84653]Adamko Feri[/re]:

    Aki ilyent ír, az valószínű, hogy városi.
    Az biztos, hogy soha nem próbálkozott semmilyen növényből termést kihozni. Az eső sem áldás számára, ahogy a víz sem valószínű, hogy érték.

OFF
Menekülők? Menekülök …

Bármennyire is tudjuk, hogy más ha valamit a TV képernyőjén látunk és az, amit személyesen megtapasztalunk a helyszínen, eléggé megütött, amikor ma vonattal Bp-re mentem és a Keletiből kijöttem ez a kép fogadott. Egészen elképesztő és szürreális a látvány. Több ezren lehetnek, többségük a földön ülve pokrócon, de a többség inkább szétszedett papírdobozokon. Az ott […]

Menekülők? Menekülök …
2015. szeptember 3. csütörtök
OFF
Elszáll a tető

Most találtam. Ritkán látni olyat, amikor elszáll egy háztető … Elég horrorisztikus. Le vent arrache le toit d’un bâtiment (Russie) by Spi0n

Elszáll a tető
2015. április 21. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább