Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2012. június 15. péntek

Búcsúzik a Graphisoft CAD Stúdió

Ma jelent meg a CAD Studio honlapján:

Átalakult a CAD Stúdió…    Új utakat nyitunk,            új irányokat veszünk…

20 éves múltra tekint vissza a CAD Stúdió. Ez a múlt sokat jelentett a magyar építésztársadalom számára is, egy fél emberöltő munkája van ennyi idő „mögött”.

Az oldal az eddigi formájában elbúcsúzik, a hét végével megszűnik, hogy egy új formában, tartalommal és gondolatvilággal jelenjen meg a jövő héten. A cég változásait követve úgy a tartalom, mint a koncepció, amely mögötte van, megváltozik. Súlypontja az építészeti kommunikáció irányába helyeződik át, hogy mindenre kiterjedő támogatást tudjon nyújtani a nehéz helyzetben lévő építészek számára az építési folyamatok bármely fázisában. a vezetői tanácsadás, ‘coaching’ nehéz terület, de eredményei egy építésziroda egészére nézve érzékelhetőek. Hitvallásunk, hogy ez a támogatás – a híd építése a különbözpő felek között kiutat mutat az építészet mai nehéz helyzetéből.

„Búcsúzni csak azért kell, hogy lehessen újra találkozni”….
Köszönet jár azért a sok eredményért, élményért, amely érte a CAD Stúdió minden régi és még régebbi munkatársát.

SEIDL Tibor    tseidl(kukac)cadstudio.hu
( a név kötelez )

Hozzászólások (1): megnézem

  • Tibor

    2012. június 21. csütörtök 12:49

    #84413

    Furcsa dolog a 20 év.
    még házasságban is…

    Az, amit a húsz év alatt a CAD Stúdió elért, az egy ismertség. Sokak megismerték rajtunk keresztül az ArchiCAD programot, azt a szemléletmódot, ahogy az építész ezzel a progammal dolgozni tud, eredményeket tud felmutatni.
    Volt is eredmény, nem is kevés.
    Számolgattunk és megállapítottuk, hogy ügyfeleink között vannak közel húsz éves múltra visszatekintő partnereink, van mögöttünk több, mint egy millió négyzetméter feldolgozott épület, sok munkatárs, aki ezeken dolgozott, számolgattuk, hány CAD Stúdiós gyermek van körülöttünk, hányan diplomáztak a segítségünkkel, a CAD Stúdióban töltve néhány utolsó álmatlan éjszakát a beadások előtt…
    …és hányan voltak munkatársak, akik hasonlóképp egy-egy feladat sikeres befejezése érdekében éjszakáztak bent, csicsergett ránk a hajnali madár is akár egy húzósabb határidő előtti napokban.
    Nem szeretnék kihagyni senkit a „listáról”, mindenkinek, aki kapcsolódott, kötődött a CAD Stúdióhoz, hálás vagyok az együtt töltött időért. Sokat tanultam mindenkitől, sok mindent megértettem, és van amit ma sem értek.

    Az új CAD Stúdió más. A szellemiség megmarad, de alapjaiban változott meg mindannyiunk élete – lassan megtaláljuk az új utakat, a kapcsolódási pontokat. Bízunk a jövőben, azokban a lefektetett elvekben, amelyek biztos alapokat adnak az építkezéshez.

TECH
GDL | TONDACH API az ArchiCADhez 2013

Ma reggel kaptam az alábbi értesítést a CAD Studiotól, amiben arról tájékoztattak, hogy egy fontos építőanyaghoz érhető el ismét kiegészítő az ArchiCAD-hez, ráadásul – számomra különösen öremteli módon – Mac formátumban is. Megjelent a TONDACH tetőcserepek kiegészítő megoldása az ArchiCAD 15, 16 és 17változatokhoz MacOS és Windows változatban. A kiegészítő telepítésével a teljes termékcsalád tervezhető, megjeleníthető, a kapcsolódó kigyűjtések automatikusan elérhetők. A letöltések […]

GDL | TONDACH API az ArchiCADhez 2013
2013. november 25. hétfő
TECH
Beszámoló az ArchiCAD 16 bemutatóról

Múlt héten Pécs volt az ArchiCAD 16 bemutató körútjának soronkövetkező állomása, melyet a Zsolnay Negyed Panoráma termében tartottak meg a CAD Studio szervezésében a Graphisoft munkatársai. Igyekszem majd az újdonságokról részletesebben, külön cikkben is szólni, egyelőre vegyük végig a legfontosabbakat. Alakzat eszköz Talán a legrégebben várt eszköz jelent meg az ArchiCAD eszköztárában, amivel tetszőleges, szabadon […]

Beszámoló az ArchiCAD 16 bemutatóról
2012. október 2. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább