Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2012. május 6. vasárnap

Tópark lakótelep: telep lakók, tó és park nélkül

Emlékeznek még erre a bombasztikusnak ható képre. 2008-ban írtam a Tópark lakótelepről  :

Nem különbek azok a látványtervi fotók sem, amik úgy adják el a parkot, mint ” Világszínvonalú közlekedési koncepció a TóPARKban“. Ehhez elég bemontírozni egy elővárosi vasutat Tópark Express felirattal, hogy egy laikus is lássa, mindenkit megelőzve itt bizony ilyen vasút fogja majd összekötni a “parkot” a Nagy Faluval. Arról nyilvánvalóan nem esik szó, hogy a beruházás 100 milliárdos költségét ki fogja állni, de most apróságra nem adunk.

Most olvasom az Index cikkét, miszerint csődben a törökbálinti Tópark építője. A részletekkel nem fárasztom az olvasókat, olvassák el az eredeti cikket. A beruházás mindent überelni akaró nagyságrendje engemet már 2008-ban is óvatosságra intett, mert egyszerűen nem hittem benne. A várható építészeti megjelenése a magyarországi viszonyokhoz szokott szem számára is roppant irritáló volt (az a fajta építészeti megjelenés, amit max egy videójátékban fogadnánk el háttérnek).

Nem lehet tudni, hogy a torzóként ott maradó nyers épület csontvázakkal mi lesz? Az azonban biztos, hogy sok-sok milliárdnak ISMÉT CSAK NYOMA VESZETT. Nem először és nem utoljára. Jó lenne, ha egyszer egy tényfeltáró újságíró utána tudna menni és kiderülne, mennyire tervezetten történnek ezek a hirtelen csődeljárások. Egyik pillanatban 100 milliárdokat mozgató cégről olvasunk, majd amikor fizetésre kerülne sor, akkor hirtelen eltűnik, felszámolják, fizetésképtelenné válik. Apropó, a Megyeri híd alvállalkozói megkaptak már a fővállakozótól a nekik járó jogos követelésüket? Mert hogy a 65 milliárdos híd fővállalkozója egy ilyen nagyságrendű projekt után egyszercsak tönkrement. Pont, amikor fizetni kellett volna. Hmmmm

Ismételten beteszem ezt a videót ide a cikk végére, mert roppant mulatságos és persze tanulságos is egyben.

Hozzászólások (5): megnézem

  • margittai

    2012. május 6. vasárnap 12:35

    #84088
  • Szabóbácsi

    2012. május 8. kedd 13:49

    #84105

    Meg kéne szüntetni a korlátolt felelősséget. Sőt, teljes személyes és családi belföldi és külföldi vagyonnal felelni, amiért felelni kell.

  • angryBite

    2012. június 14. csütörtök 13:05

    #84387

    Hová lett a munkavállalók embertelen kiszipolyozásával fenntartott látszat építkezésen megspórolt pénz? Megvan az. Petrovszky úr jóvoltából Svájcban és Monacóban kell keresni. S kié ma a WWIG Zrt? Az is megér egy misét.

  • B. András

    2013. augusztus 3. szombat 11:03

    #86697

    Most kerül megfizetésre a VALUTÁBAN ELADÓSÍTOTTAK hitelezésének megoldáskeresésében.Mert az most ellenzék vezérek nyomatták,hogy valutás hitelből kell lakást venni.Bele is ugrott sok ezer család,amely most csődbement és a lakásukat a bankok ZÁLOGOSÍTOTTÁK.Szoval hiába fizette a család a kölcsönt a TARTOZÁSA az eredetihez még mostis több,de a lakás újra a BANKOKÉ.Így müködött a LAKÁSFELUJÍTÁSI pályázat is 30%önerő+30%önkormányzati támogatás+30% állami támogatás. És mindebből legalább 30% NOKYÁS doboz.Az nemszámit,hogy több ezer lakás eladhatatlan,vagy az ÉPÍTÉSI VÁLLALKOZÁST felszámolták,mert a HITELKERETET lenyulták és a tulajok jórészt a RÉGI RENDSZER ÉPÍTÉSZ VEZÉRKARI INGATLANKEZELŐK PRIVATIZÁTORAI voltak.A mostani feltörekvő ellenzéknek elfogyott a NOKYÁS pénze,mert megint ezzel a modszerrel kampányol.Nem minden pályázathoz kell TÓ ,majd reklámként alátesznek egy tengerparti hirdetést kedvezményes igénybevétellel.

  • B. András

    2013. augusztus 3. szombat 22:14

    #86698

    Miből gondoljátok,hogy magyarországon valamit is ki lehet nyomozni?Ez pont olyan mint a PSZÁF(Szász-ja)MAGYAR FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁG,de „A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete(PSZÁF)a fogyasztókérdekének védelmére tekintettel 2008.február 19.-én hatósági szerződést kötött a Lyoness Holding Europe AG-val(továbbiakban:társaság:székhelye:CH-9470 Buchs,Svájc).”A Lyonesa -rendszer egy nemzetközi vásárlói klub.
    Szóval a FELELÖSSÉGBIZTOSÍTOTTAK pénzét a PSZÁF kiárusította SVÁJCBA,holott a Magyar FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁGOK a PSZÁF+GVH+NFH akik az ALAPTÖRVÉNY M)cikk (2),”és védi a fogyasztók jogait.”És mindezt SVÁJC-nak eladva .
    És mít gondoltok,van-e Magyarországon olyan HATÓSÁG+SZERV aki hajlandó NYOMOZÁST VÉGEZNI???? Ne törjétek a fejeteket,mert nincs,épen úgy mint az ÉPÍTÉSEKBŐL KIMENEKITETT pénzek után sem fognak nyomozni,mert KI MARADNA ÉRINTETLEN???

SZAKMA
Csontvázak a városban | Foghíjbeépítés

A 2008-as válság óta új kategória jelent meg tömegesen az urbanisztikában, a megkezdett és félbehagyott épületek. Van tulajdonos, de nincs befektetési szándék, viszont a nyers épületcsontvázak immáron majd egy évtizede ott éktelenkednek számos város forgalmas útja mellett. Nem ritkán ezek igencsak óriásira nőtt beruházási szándékok lenyomatai, közülük is kiemelkedik a már többször emlegetett Tópark ingatlanfejlesztése, […]

Csontvázak a városban | Foghíjbeépítés
2014. augusztus 30. szombat
HÁZ-TERV
TóPARK – oknyomozó cikksorozat indul

Ugye, nem volt egyetlen reálisan gondolkodó ember Magyarországon, aki szemernyi esélyt is látott volna arra, hogy mindez megvalósul, amit a projekt honlapja MÉG MINDIG HIRDET? A csődközeli állapotról már tavaly megjelentek írások, 2012 májusában magam ezt írtam, hogy Jó lenne, ha egyszer egy tényfeltáró újságíró utána tudna menni és kiderülne, mennyire tervezetten történnek ezek a […]

TóPARK – oknyomozó cikksorozat indul
2013. július 12. péntek

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább