Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2012. április 3. kedd

Idén ismét Budapest100

A Budapest100 a százéves budapesti épületek köszöntésére önkéntesek, lokálpatrióták és a házukat szerető lakók összefogásával szerveződő program, melynek elindítója az OSA Archívum, projektgazdája a KÉK – Kortárs Építészeti Központ. Idén is az év századik napjához közel eső hétvégén, 2012. április 14-15-én szervezzük meg Budapest100 néven a százéves budapesti épületek nyitott hétvégéjét. A levéltári kutatások alapján idén mintegy 250 budapesti épületet tekinthetünk százévesnek, melyek térképes listája megtalálható a program honlapján:

Közülük már közel 40 épület részt vesz az eseményen.

Már sok lakóközösség döntött arról, hogy április 14-15-én egy hétvégére kinyitja kapuit, és lehetővé teszi a nagyközönségnek, hogy körülnézzen az évszázados falak között. Sok helyen a lakók programmal is várják majd az érdeklődőket.

forrás és további információ: https://www.budapest100.hu/programok/programok_2012

Hozzászólások (0): megnézem

SZAKMA
Végleg lefejezték a hazai műemlékvédelmet

A hazai műemlékvédelem – ha több lépcsőben is – úgy tűnik végleg megszűnt, pontosan ellehetetlenült. Már rég elvesztette a hatósági jogköreit, különféle főosztályok és helyettes államtitkárságok megtűrt munkatársi nagy részének épp most mondtak fel.  Műemlékvédelem híján pedig nincs, aki a legminimálisabb mértékben is ellenőrizzen védendő épületek felújítását, átalakítását. 2008-ban egy Bp. Király utcai műemlék épület homlokzati […]

Végleg lefejezték a hazai műemlékvédelmet
2018. november 17. szombat
OFF
Ez se nem autóbuszmegálló, se nem szabadtéri színpad…

… hanem felújított vagy éppen felújításra váró kőszobrok várják, hogy visszahelyezzék őket a felújított kastély homlokzatára… (Potsdam, 2015)

Ez se nem autóbuszmegálló, se nem szabadtéri színpad…
2017. augusztus 21. hétfő

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább