Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. október 29. szombat

Rossz helyen vagyunk a térképen

Jó pár éve vettem észre, hogy akiknek megadtam a címünket, azok rendre nem találtak ide, pontosabban a kertünkbe jutottak. Ezeknek a sorházi lakásoknak ugyanis két utcás telkük van, az apró kertek végén is van egy közúti csatlakozásuk gyakorlatilag egy másik utcára, mondjuk úgy, egy szerviz útra.

Mint kiderült, az összes térképen rosszul van feltüntetve a Kert utca, mert ezt a szervizutat jelöli. Később, amikor mind többen jöttek GPS-szel, mind ugyanígy jártak. A gps-ek térképein is mind rosszul van feltüntetve.

Nem véletlenül kellett egy külön Google Maps-os térképet csinálnom és feltenni a blogba, hogy idetaláljon mindenki.

2 vagy 3 éve bementem az önkormányzathoz, hogy szóvá tegyem, a hölgy elősz9ör nem is akarta megérteni, miről beszélek, de azért egy idő után leesett neki is. Akkor regisztrálta a bejelentésemet, majd persze minden úgy maradt.

Állati kínos, hogy mindenkinek el kell magyaráznom, hogy a gps rosszul jelöli az utcát, ne ott keressenek.

Ma írtam a TopMap Zrt-nek, amelyik többek között az iGo térképeit is szállítja, talán igy rövidre zárva történik majd valami. A bejelentés fogadták, küldtek is egy visszaigazolást.

Ezzel a lendülettel mindjárt bejelentettem a Teleatlas-nál is, ott is rosszul van jelölve

Itt is azonnal visszaigazolták, mi több nyomonkövethető online, hogy éppen hol tart a hiba kivizsgálása. Remek!

Egyedül a Navteq térképén szerepel jól a Kert utca . Hurrá!

Kíváncsi leszek, hogy a következő térképfrissítésekben benne lesz-e ez a javítás? milyen ezeknek a cégeknek a supportja?

Azt nem tudom, hogy a Google Maps-nak van-e valahol valamilyen hibabejelentős oldala? Tud valaki ilyenről?

*******

Kiegészítés:

Ma reggel kaptam egy levelet Nagy Balázstól – amiért innen is köszönet – amivel kiegészíthető a fenti a lista. Leginkább azért tettem közzé az egészet, hogy ha valaki hasonló cipőben jár, tudja hová kell fordulnia.

[Nagy Balázs] Kíváncsiságból megnéztem én is két térképet, de én adom hozzá hol lehet bejelenteni a hibát:

https://turistautak.hu/forum.php?id=terkepek

Ez gyorsan fog menni, csak meg kell kérni a fórumon egy térképrajzolót, hogy javítsa. Ha ebben kijavítják, akkor a frissítés automatikusan átkerül az openmaps-ba is.

A másik térkép: https://www.garmin.hu/terkephiba-bejelentes-naviguide-magyarorszaghoz

A google maps-nak is van hibabejelentője , de most hirtelen nem találom / Angol nyelv ismerete szükséges hozzá/

Kiegészítés 2.

Időközben megtaláltam a Google Maps Hibabejelentőjét, még pedig ott, ahol mondták, a jobb alsó sarokban. Eddig azért nem vettem észre, mert csak a Google Maps elinditásakor látszik, ha elkezdünk belenagytani, akkor valamiért (nekem legalábbis) eltűnik.

A visszaigazolás azonnal meg is jött.

Hozzászólások (7): megnézem

  • Ördögh László

    2011. október 29. szombat 08:06

    #82207

    Immár évek óta a Szegedi Füvészkert is rosszul van feltüntetve a Szegedi Tudományegyetem saját web oldalán. https://www.fuveszkert.u-szeged.hu/ Ha valaki ellátogat az oldalra, fent a díszes székelykaput láthatja, de közvetlen alatta a Google Maps kék „jelzőbólyája” a szomszéd telekre mutat. Kár, hogy az intézmény vezetése nem tesz semmit….

  • Kovács József

    2011. október 29. szombat 08:26

    #82208

    2003-ban költöztem családommal Herceghalomba, a Móriczi utcába. Azóta folyamatos harc a hivatalokkal, – lakcímkártya, levelezési cím, stb. -. Valamelyik igen okos ember valahol, valamikor kitalálta, hogy Móriczi út nem létezik, csak Móricz Zsigmond út. Na ezt aztán hiába jeleztem a térképeseknél, hiába jeleztem az önkormányzatnál, senkit nem érdekelt. Azóta is az összes GPS software-ben rosszul van. Ennyit a pontos munkáról, és a folyamatos adatfrissítésről. A saját falunk önkormányzata sem képes lépni, sőt a honlapunkon fentlévő térkép is helytelen. Nem akarom a magyar kormányzati és önkormányzati dolgozók hozzáállását minősíteni, mert minősítik magukat a tevékenységükkel!

  • Tüke

    2011. október 29. szombat 12:44

    #82210

    Még az M6/M60-as autópálya átadása közben vagy után több hozzászólást olvastam,hogy mikor lesz látható a Google Maps-ban,- ott írta valaki, hogy a Top Map térképét veszik át,ill. említettek egy Tele Atlas-t is ? – látom, Miklós is megtalálta ezt https://www.topmap.com/index.php?q=hu
    Laikusként ezt tudom még ajánlani :
    https://oldalgazda.hu/keresomarketing/google/kapcsolatfelvetel-a-google-lel
    Gondolom, a bejelentést követően meg marad a türelmes várakozás ! 🙂
    Úgy emlékszem,az is több évig tartott,amíg a pécsi Perczel M. (M= Miklós)u. név felkerült a térképre !

  • Tüke

    2011. október 29. szombat 12:52

    #82211
  • Veronka

    2011. november 2. szerda 21:24

    #82270

    [re=82208]Kovács József[/re]: Felénk fordítva van, kaptunk egy i betűt. Az i nélküli utcát pedig 10 km-re tette. Nekem reménytelen. Pedig a Norc.hu vagy az önkorm. rendezési tervén ellenőrizhető a valóság. És bejelentést is tettem, de kiirthatatlan. Csak kínos, ha a mester egy külterület csücski helyről hív, hogy miért nem vagyunk otthon, ha egyszer hívtuk.

JÓTANÁCS
Egy népszerű térképi alkalmazás vajon alkalmas egy telek tengerszint feletti magasságának megállapításához?

[kiegészítés a cikkhez 2017.12.02-án] a rövid válasz az, hogy NEM. A cikk azon esetekre szolgált volna például, amikor nem készül vagy nem akarnak megbízni geodétát pusztán a telek sarkának Balti feletti magasságának a megállapítására. az önkormányzatok ugyanis nem rendelkeznek efféle adatbázissal vagy adatbázis hozzáféréssel. Magam tervezési gyakorlatában szinte mindig bevonok földmérőket, mi több a tőlük […]

Egy népszerű térképi alkalmazás vajon alkalmas egy telek tengerszint feletti magasságának megállapításához?
2015. július 20. hétfő
TECH
Javították a Google Maps-ot

Jó féléve javították a Google Maps hazai térképét és ennek kapcsán kíváncsi voltam, hogy a közel másfél éve tett bejelentésemnek lett-e következménye? Örömmel jelenthetem, hogy immáron jó helyen szerepelünk a Google Maps-on is és a legfontosabb navigációs térképeken is.    Az Apple térképadatbázisa sajnálatosan e tekintetben is kissé le van még maradva. Ott még rossz […]

Javították a Google Maps-ot
2013. július 3. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább