Regisztråció/Belépés

tovĂĄbbi cikkek

Avatar photo
KoĂłs MiklĂłs
2011. oktĂłber 22. szombat

Viszik a cikkeinket

Örömteli, hogy az utĂłbbi idƑben több helyen is talĂĄlkoztam a cikkeimmel, aminek persze örĂŒlök, annak viszont nem, hogy nem olvassĂĄk el (a lap indulĂĄsa Ăłta fent lĂ©vƑ) copyright szöveget.

AmĂ­g csak egy-kĂ©t bekezdĂ©st vesznek ĂĄt Ă©s megadjĂĄk a linket, addig rendben is van, de amikor Ășgy vesznek ĂĄt teljes cikket, hogy arrĂłl nem is tudok, no azĂ©rt mĂĄr szĂłlnom kell. Az ok egyszerƱ Ă©s azt gondolom elfogadhatĂł. A blog nonprofit vĂĄllalkozĂĄs, az egyes cikkek megĂ­rĂĄsa sokszor több ĂłrĂĄt is igĂ©nybe vesz, nem ritkĂĄn napokig kĂ©szĂŒl, sok energia fekszik benne Ă©s ebbe termĂ©szetesen beletartoznak a segĂ­tƑk Ă©s a tĂĄrsszerzƑk is.

Hogy egyértelmƱ legyen ezzel kapcsolatban az ållåspontom, idemåsolom a blog ide vonatkozó oldalåt, amit a mai nappal megvåltoztattam:

A következƑket teheted a mƱvel: szabadon mĂĄsolhatod, terjesztheted, bemutathatod Ă©s elƑadhatod a kooseptar.hu honlapon megjelenƑ cikkeket, de csak az alĂĄbbi feltĂ©telekkel:

  • Nevezd meg!. A szerzƑ vagy a jogosult ĂĄltal meghatĂĄrozott mĂłdon fel kell tĂŒntetned a mƱhöz kapcsolĂłdĂł informĂĄciĂłkat (pl. a szerzƑ nevĂ©t vagy ĂĄlnevĂ©t, a MƱ cĂ­mĂ©t Ă©s eredeti megjelenĂ©si helyĂ©t – linkjĂ©t).
  • Így add tovĂĄbb!. Ha megvĂĄltoztatod, ĂĄtalakĂ­tod, feldolgozod ezt a mƱvet, az Ă­gy lĂ©trejött alkotĂĄst csak a jelenlegivel megegyezƑ licenc alatt terjesztheted.
  • az eredeti cikk terjedelmĂ©nek maximum az 50 %-ĂĄt lehet ilyen mĂłdon megjelentetni
  • 2011. 10. 22. a mai naptĂłl kezdve maximum 1000 karakter hosszĂșsĂĄgĂș szöveg vehetƑ ĂĄt az eredeti cikkekbƑl
  • akĂĄr a teljes cikket vagy annak csak egy rĂ©szĂ©t szeretnĂ©d publikĂĄlni, az kizĂĄrĂłlag csak Ășgy jelenhet meg, hogy a cikk elejĂ©n jelezned kell, hogy ki a cikk eredeti szerzƑje Ă©s pontosan honnan lett ĂĄtvĂ©ve (közvetlenĂŒl az adott posztra mutatĂł linkkel, tehĂĄt nem elĂ©g, hogy kooseptar.hu)
  • bĂĄrmilyen felhasznĂĄlĂĄs vagy terjesztĂ©s esetĂ©n egyĂ©rtelmƱen jelezned kell mĂĄsok felĂ© ezen mƱ licencfeltĂ©teleit.

Hozzåszólåsok (5): megnézem

ÉPÍTÉSI JOG
FordulĂłponton az Ă©pĂ­tĂ©szeti alkotĂĄsok szerzƑi joga

„KihirdetĂ©sre kerĂŒlt az egyes törvĂ©nyeknek az Ă©pĂ­tĂ©szeti alkotĂĄsokra, mƱszaki lĂ©tesĂ­tmĂ©nyekre Ă©s azok terveire vonatkozĂł szerzƑi jogi szabĂĄlyozĂĄssal összefĂŒggƑ mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄrĂłl szĂłlĂł 2018. Ă©vi CXXXIV. törvĂ©ny Ă©s az egyes kormĂĄnyrendeleteknek az Ă©pĂ­tĂ©szeti alkotĂĄsokra, mƱszaki lĂ©tesĂ­tmĂ©nyekre Ă©s azok terveire vonatkozĂł szerzƑi jogi szabĂĄlyozĂĄssal összefĂŒggƑ mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄrĂłl szĂłlĂł 280/2018. (XII.21.) Korm. rendelet. A jogszabĂĄlyokkal kapcsolatban tĂĄjĂ©koztatĂĄsul közzĂ© tesszĂŒk dr. GĂĄts […]

FordulĂłponton az Ă©pĂ­tĂ©szeti alkotĂĄsok szerzƑi joga
2019. februĂĄr 7. csĂŒtörtök
ÉPÍTÉSI JOG
Jobs Ă©s az ĂĄtalakĂ­tott Porsche

MielƑtt a cĂ­m miatt többen lehurrognĂĄnak, tudom, hogy Steve Jobs (a gyengĂ©bbek kedvĂ©Ă©rt az Apple elnöke Ă©s teljhatalmĂș ura) Mercedes-szel jĂĄr, de most nem is az Ƒ autĂłjĂĄrĂłl lesz szĂł. A mai bejegyzĂ©st kezdjĂŒnk egy hosszabb idĂ©zettel. A cikk a  https://iddqd.blog.hu blogon jelent meg. AmerikĂĄban nagyon jĂłl fut a hasznĂĄlt jĂĄtĂ©kok piaca, a jĂĄtĂ©kbolthĂĄlĂłzatok szĂ©p […]

Jobs Ă©s az ĂĄtalakĂ­tott Porsche
2010. oktĂłber 13. szerda

legfontosabb jogszabĂĄlyok

minden (2019 mĂĄrciusĂĄig megjelent) fontos jogszabĂĄlyt, amire szüksĂ©g lehet, egy helyre gyƱjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanĂșsĂ­tĂĄsrĂłl, a bĂ­rsĂĄgokrĂłl, az egyszerƱ bejelentĂ©srƑl, ... stb tovĂĄbb 

érdekességek