Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. október 20. csütörtök

ZBR | Ismét lehet pályázni napkollektorokra

USZTR-ZBR-NAP-2011 Pályázat napkollektor-rendszerek beszerzésére és telepítésére

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2,97 milliárd forint keretösszegben ír ki pályázatot az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer keretében használati meleg víz előállítását és fűtésrásegítést szolgáló napkollektor-rendszerek beszerzésére, és telepítésére, amelynek forrásait a nemzetközi szén-dioxid kvótaértékesítés bevételeiből biztosítják – jelentette be Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár 2011. október 12-én, Kaposváron.

Napkollektoros rendszerek beszerzése és telepítése pályázható.

A használati-melegvíz előállítására, épületek fűtésére, vagy ezen célok kombinált, esetleg egyéb hőigények kielégítésére is szolgáló, többcélú napkollektoros rendszerek beszerzésére és telepítésére magánszemélyek és maximum 12 lakásos társasházak nyújthatnak majd be pályázatot. A támogatható tevékenységek közé tartozik – a lakóingatlan építési technológiájától függetlenül – a napkollektorból és csatlakozó elemekből álló rendszer és annak telepítése is.

Ha kíváncsi a támogatás mértékére és a pályázat részleteire, olvassa el az Energiavadász cikkét

Hozzászólások (12): megnézem

  • tanúsító

    2011. október 21. péntek 06:12

    #82110

    Hány éves vagy?
    És még hiszel a mesében?
    Ez a pályázat is olyan lesz, mint az előző! Több, mint egy hete megjelent a Pályázati Felhívás, de a hivatkozott honlapokon azóta se találni a benyújtáshoz szükséges adatlapokat, mellékletek jegyzékét, semmit, amit majd október 25-én elektronikus úton be kell adni!
    Nem akarom minősíteni ezt a munkát+

  • tanúsító

    2011. október 21. péntek 06:43

    #82111

    Sajnálom, tévedtem! Tegnap este 8 órakor még nem találtam, ma reggel 6-kor ott volt az ÉMI honlapján egy három oldalas „Tájékoztató” arról, mi mindent kell négy nap alatt beszerezni a sikeres pályázathoz. Sok sikert! (A véleményem változatlan.)

  • ger82

    2011. október 21. péntek 06:57

    #82112

    mi az előzőre adtuk be ami betelt 2 nap alatt, még időbe beadtuk.
    Viszont a pályázatíró szerint talán hónapokig vagy évekig nem lesz semmi.

    Állítólag, a tavaly októberi pályázat indulóit még csak most értesítik, nem hogy fizetnének valamit. Durva.

    Komolytalan az egész, mese habbal, jól hangzik de egy rakás szar az egész rendszer.

  • tanúsító

    2011. október 22. szombat 06:22

    #82133

    Megjelentek a hiénák, vigyázat!
    Kilószámra érkeznek az ajánlatok napkollektor-pályázat elkészítésére, a rendszer felszerelésére, beüzemelésére. Ezzel még nem is lenne bajom,
    DE amellett, hogy rám erőltetnék saját termékeiket, még pénzt is kérnek (többet, mint egy energiatanúsítvány díja!) azért,
    – hogy a pályázati űrlapot kitöltsék (holott nekik sem áll rendelkezésükre!),
    – a vázlatos gépészeti tervet elkészítsék (a kész blokksémák már a fűszeresnél, vagy a patikában is elérhetők, azok közül egy cukrász is ki tudja választani a neki megfelelőt)
    – ajánlati költségvetést és kivitelezői szerződéstervezetet adjanak (amit minden normális esetben a vállalkozó saját költségére és veszélyére készít el!)
    Mindenkit óvok az ilyen firmáktól!

  • biosolar

    2011. október 23. vasárnap 17:28

    #82152

    A gyorséttermekben evéshez hasonlóan, néha már majdnem elfelejtem, hogy miért nem járok megújulós kiállításokra.
    Ilyenkor elég felfrissíteni az élményeket egy újabb kísérlettel, és akkor megint nem lesz évekig hiányérzetem 🙂
    Így jártam a CEP Clean Energy & Passive House Expo rendezvénnyel is, mely 2011.10.19-20. között zajlott Budapesten.

    A kiábrándítóan elhagyatott üzletházban megrendezett eseményen a tapasztalatom szerint csak azok a kiállítók tarthattak számot némi érdeklődésre, ahol presszógép, vagy jó fajta pogi volt elérhető.
    Persze az illem megkövetel néhány udvarias kérdést a termékkel kapcsolatban is, de miután lecsúszik a ropi az ember torkán, tovább is lehet lejteni.

    Szóval ilyen hatékonyan régen fecséreltem az időmet. Elég lett volna fél órára való aprót bedobni a parkoló automatába, mert a rendezvény tartalmilag nem töltötte volna ki azt az időt sem.

    Engem viszont érdekelt volna, hogy a szóban forgó pályázat ad-e lehetőséget a már megvásárolt napkollektorok beszámítására.

    Kezdtem a ÚSzT (Új Széchenyi Terv) felirat alatt ücsörgő leányzónál. Ő szabadkozott, hogy ez nem az ő asztala, a szemközti standon unatkozó ÉMI-s barátnőjével próbáljak szóba elegyedni ez ügyben. Szívesen éltem a lehetőséggel, de tőle sem kaptam több információt annál, hogy remélhetőleg még a pályázat lezárása előtt elérhető lesz a melléklet, amely tartalmazni fogja a szükséges információkat.

    Nekem határozottan az az érzésem, hogy ezekben a szervezetekben alkalmazási feltétel az inkompetencia. A pályázók között pedig azt a kevés pénzt osztják szét, ami a szervezet működtetési költségein felül a kvótapénzből megmarad.

  • tanúsító

    2011. október 25. kedd 15:33

    #82168

    Az ÉMI honlapján megjelent a pályázat kézikönyve, a kitöltendő űrlapok, meg úgy általában minden szükséges infó. Időben, ugyanis ma hajnaltól lehetett beadni a pályázatot. Hasznos lett volna, ha valaki kontrollálja a feltöltött anyagot mind tartalmi, mind formai szempontból.
    -Az adatlapok (van vagy öt!) első fele-harmada betűről betűre megegyezik: arra kíváncsiak, hogy le tudom-e írni hibátlanul, háromszor egymás után a saját nevemet? Vagy minden lapot más szerkesztett, és nem beszéltek egymással?
    -Az energetikai adatlap az utolsó betűig megegyezik az előzővel: tölteléknek szánták, vagy nem készült el az utolsó pillanatra sem?
    -Egy elvi kérdés, jó lenne, ha a számítástechnikában jártas kollégák segítenének: utasítgatnak arra, hogyan állítsam át a gépemen a browsereket, ha pályázni akarok. Biztos van, akinek ez nem gond, nekem az, a szerviz beállította a gépemet úgy, ahogy jónak látta, a részletek nem érdekeltek. Ha pályázni akarok, előbb tanuljak számítástechnikát? Honnan tudhatom, hogy az új beállításokkal a régi, rendszeresen használt programok továbbra is hibátlanul fognak működni? Normális dolog ilyen technikai feltételeket szabni?

  • atuse

    2011. október 25. kedd 17:30

    #82169

    Semmi ördöngösség nincs benne, csak a javascript-eket kell engedélyezned. itt leírják minden böngészőhöz részletesen Ez nem egy veszélyes opció: egy kis programocska biztosítja a biztonsági kapcsolatot, valószinüleg nálad is engedélyezett.

  • pályázó

    2011. október 25. kedd 22:46

    #82173

    Aki kíváncsi az NFÜ és Energiaközpont hatékony munkájára: olvassa el az alábbi eseteinket: Tavaly Sok ZBr-t készítettünk, sokat nyertünk. Egyet vesztettünk hiányzó dokumentum miatt, ami a másolatunkban benne volt. Akkor ez még nem tűnt fel. Miután idén volt ez a 3 napos ZBR kabaré és túllőttek a célon az első lépés az volt, hogy a tavalyi időben leadott, de még nem elbírált pályázatokat visszaküldték (1 év után), nyertes pályázat felirattal, forráshiány miatt elutasítva. Idén is leadtunk a 3 napos agymenés végén jópár pályázatot. Eltelt 2 hónap az első két hiánypótlás megjött, majd jött két adathiány miatti elutasítás. Mondanom sem kell, hogy a leadott pályázatról készített 2-2 másolat aminek egy példánya nálunk egy pedig hál istennek az ügyfélnél volt tartalmazta a hiányzó dokumentumokat, tehát az ő megtévesztésükre nem tehettük bele később, hogy az elutasítást fedezzük. A hiányzó dokumentumok mindig mások. Persze ha kikérnénk addigra már hiányoznának is. A kiírást megtekintve előre sejthető volt, hogy az A4-es oldalnyi elutasítási feltétel nem véletlenül van benne, ezért alaposak voltunk, gondolom a többi pályázó is. Ígyhát a harmadolásra irányuló szándékot ez sem alapozta meg. A valós formai hiányosságok észlelésére mért vártunk két hónapot? Miért most küldték dömpingszerűen? Miért van egyáltalán ennyi hiánypótolhatatlan dokumentum, aminek az energetikai eredményhez és az építés tényéhez semmi köze nincs?
    Senkinek nem kívánom a 6 milliós álomba ringatott családok e-mailjeit és számonkérését, figyelembe véve azt is hogy a pályázat elkészítése komoly szakmai felkészültséget igényelt, nem is volt kis munka és persze nem ingyen készült. A napkollektor pályázat

  • pályázó

    2011. október 25. kedd 23:20

    #82174

    Egyébként a ZBR elszámolás is kabaré.
    A pályázat benyújtástól jelenleg egy év van a megvalósításra, vajon hány hónap marad a szerződéskötéstől számítva?( jelenleg még csak az első sorszámok hiánypótlása zajlott le)?
    Napkollektor pályázat: pályázati útmutató 28 o., kézikönyv 25 o., pályázati űrlap 5 o. 217 kérdéssel és adatkéréssel. Szükséges ez?
    Irány Európa! Energiatakarékossággal a szebb jövő felé.

  • tanúsító

    2011. október 26. szerda 06:08

    #82176

    [re=82169]atuse[/re]: Köszönöm, megnyugtattál!

  • ger82

    2011. október 26. szerda 13:58

    #82179

    [re=82174]pályázó[/re]: állítólag, bent fog maradni egy csomó eu-s pénz mert nem elég gyors a pályázatok feldolgozása meg a kifizetés, ezért elbukunk egy csomó pénzt, ezt meg nem adják ki, rohadjanak meg ezt is jól el.szták,(ennél enyhébben nem tudom megfogalmazni a véleményem)

  • tanúsító

    2011. október 26. szerda 22:32

    #82187

    [re=82179]ger82[/re]: Nem értem! Most arról írsz, ami a közelmúltban történt, vagy ami most?

ZÖLD
E.ON Energy Globe | Pályázzon október 15-ig, és nyerjen egy 100% elektromos Nissan LEAF-et!

Elindult a nevezési időszak a 2017-es Energy Globe Magyarország programra, amelynek keretében már 6 kategóriában – Vállalat, Önkormányzat, Jövő generációja, Épület, Ötlet, Egyéni kategória – keressük a legjobb hazai környezet- és energiatudatos kezdeményezéseket. Az Energy Globe Magyarország díj a 177 ország részvételével zajló Energy Globe nemzetközi verseny hazai fordulója, amelyet idén immáron másodjára hoz el […]

E.ON Energy Globe | Pályázzon október 15-ig, és nyerjen egy 100% elektromos Nissan LEAF-et!
2017. szeptember 8. péntek
JÓTANÁCS
Smart Grid … eladhatjuk majd a szomszédnak is a napelemeinkkel termelt áramot

„… Teljesen átalakíthatják az energiaellátás ma ismert rendszerét az iparágban zajló folyamatok a nem túlságosan távoli jövőben. Így előbb-utóbb Magyarországon is lehetővé válik az úgynevezett mikrogridek alakítása, amelynek alkalmazásával akár a szomszédunktól is tudunk majd áramot vásárolni és viszont; a blockchain technológia közvetlenül összekötheti majd a fogyasztókat és termelőket; az új energiatárolási lehetőségek pedig versenyképes […]

Smart Grid … eladhatjuk majd a szomszédnak is a napelemeinkkel termelt áramot
2017. augusztus 16. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább