Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. szeptember 29. csütörtök

Reklám a házon 3. | a Pepsi ház

Pécsen, a belvároson átvezető 6-os út mellett található ez az ismert ház. Hosszú ideig a Pepsi, majd egy ideig a Media Markt hirdetett rajta. El is határoztam, lefotózom, de addig halogattam, amíg ma meglepetten látom, hogy már új hirdetőt talált a ház.

Igazából azért sajnálom, mert mind a Pepsi, mind a Media Markt -os reklám egy céglogót takart, ami a két márka esetében elég is volt.  Az építészetileg a lehető legpuritánabb ház a markáns vízszintes architektúrájával jó kontrasztot képezett a csupasz függőleges felülettel, még azt is mondanám, hogy jól nézett ki.

A fotón látható Digi láthatóan felnagyította valamelyik online hirdetését, bár senki sem szólt nekik, hogy a tűzfalon nem lehet nyomkodni a 3 színes gombot, legfeljebb a festék fog lejönni. Láthatóan nem zavarta őket az sem, hogy a felület mérete és aránya köszönőviszonyban sincs a hirdetésükkel. Amatőr munka.

Ha valakinek megvolna esetleg a Pepsi-s vagy MM-os hirdetéssel fotója, örömmel venném.

Tavaly új sorozatot kezdtünk címmel, ami a közterületeken és épületeken megjelenő reklámokkal kívánt foglalkozni, bemutatva a rossz és a jó példákat is természetesen. Akkor nem lett folytatása, most igyekszünk majd rendszeresen jelentkezni ezzel a témával. A reklámot széles értelemben vesszük, így beleértjük pl. az épületeken megjelenő feliratokat is, amik jelölhetnek pl. cégnevet, funkciót stb.

Örömmel vesszük, ha kapunk alapanyagot is, hogy ne csak a mi szubjektív szűrőnkön átjutott anyagok jelenjenek meg. Mi elsősorban pécsi példákat igyekszünk majd bemutatni (mert ez van kéznél), de a probléma természetesen nem városhoz kötött.

Kérjük az olvasókat, ha találkoznak kirívóan rosssz vagy éppen jó példákkal írjanak nekünk és küldjenek fotókat

Hozzászólások (5): megnézem

  • Peter.G

    2011. szeptember 29. csütörtök 08:18

    #81865

    Az igaz történet vagy csak legenda, hogy a pepsi-s házat véletlenül 180 fokkal elforgatva építették meg? Egyszer azt hallottam, hogy a képen látható függőfolyosós homlokzat eredetileg a vasút felé nézett volna. Csak egy érdekesség, ha valóban igaz.
    Ez az épület valóban ikon lett a városban, mert annó felfestették rá a pepsi reklámot. Pár évvel ezelőtt még nem volt fent ez az intersportos „szalag”. Nem is tartom igényesnek.

  • Tüke

    2011. szeptember 29. csütörtök 16:29

    #81870

    Mint „Tüke” megpróbálnék segíteni. Hagyján, hogy utálom az épületet és a D-i oldalát még sosem láttam. Sajnos,a vele szemben álló (É-ra) volt Bikali Étterem – kedvelt helyem volt anno, most valamilyen kínai bolt. Ne bonyolítsam !
    https://www.pecskep.hu/logic/pages/showdoc.php?id=924 Címe : Szabadság út-(Indóház utca)
    Van 2011.02.03-i képsorozat,-abban is ott a sarokház.
    Van 2007.06.30.-i képsorozat- (legalul) abban még jobb kép van?- (egy piros taxi megy előtte) A sok kis kép között (nagyítható) van egy olyan, ahol az épület K-i oldala is látszik egy kissé. (az alja)
    Régebben (?) – volt, hogy a függőfolyosón (végig) virágok voltak.
    Hát, ennyit – nektek ! :-)-bocs,ha időigényes lesz !

  • Fenyvesi Péter

    2011. szeptember 30. péntek 09:31

    #81877

    Jártam, a 70-es években a Pollackra. Nem ezt a házat hívták régen „zsiráfetető”-nek ?

  • Koós Bence

    2011. október 10. hétfő 10:40

    #81948

    Ajánlom ezt az oldalt, ugyan nem itthoni példák, de rendkívül ötletesek:
    https://www.toxel.com/inspiration/2009/11/09/creative-advertising-on-buildings/

SZAKMA
Vigyázz a mérnöki kőre!

Vigyázz a mérnöki kőre, több ezer forint értékű mérnöki munka fekszik benne! forrás: Pinterest

Vigyázz a mérnöki kőre!
2017. június 30. péntek
TECH
Hogyan változott az íróasztalunk 20 év alatt

Egy igen szemléletes cikk jelent meg a CreativeAds-on azzal a címmel, hogy Így tisztult le az íróasztalunk 20 év alatt – CreativeAds – Kreatív reklámok a nagyvilágból. Forrás: https://bestreviews.com/#reviews

Hogyan változott az íróasztalunk 20 év alatt
2014. szeptember 11. csütörtök

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább