Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. szeptember 13. kedd

Megalakult a Napenergia Szövetség (MÉGNAP)

Megalakult a Magyar Épületgépészek Napenergia Szövetsége (MÉGNAP ) szeptember 2-án, Balatonkenesén, a MÉGSZ szakmai közéleti napjának zárásaként.

Az alakuló ülés első napirendjeként a kezdeményezők egyike, Varga Pál indokolta az egyesület alapításának szükségességét. Szerinte a Magyar Épületgépészek Szövetsége Napenergia Tagozatának utódaként létrejövő egyesület a kormányzattal és hivatalokkal folytatott tárgyalásokon hatékonyabban tud fellépni a napenergia-hasznosítással foglalkozó épületgépészek nevében és reménye szerint jelentős tagsággal és szervezettséggel is fog működni

A jelenlévő 27 vállalkozó elfogadta az egyesület alapszabályát, amelynek fontos pontja, hogy a MÉGNAP önállóan, de ugyanakkor a Magyar Épületgépészek Szövetsége tagegyesületeként fog működni annak érdekében, hogy az együttműködésben rejlő előnyök minél jobban érvényesüljenek. Az egyesületbe 2011-ben belépőket az alapító tagok között fogják nyilvántartani.

forrás: MÉGSZ

Hozzászólások (3): megnézem

  • biosolar

    2011. szeptember 19. hétfő 00:05

    #81689

    #1. „Megalakult a Magyar Épületgépészek Napenergia Szövetsége… A jelenlévő 27 vállalkozó elfogadta az egyesület alapszabályát…”

    #2. „Megalakult a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség, a magyar napkollektor piac 12 jelentős kereskedőjének és kivitelezőjének közös akaratából… ”

    Csak kapkodom a fejem!
    Talán robbanászerűen terjed az energiatudatosság a lakosság körében? Valószínűbb, hogy valamilyen nagyobb konc bukkant fel a semmiből, amit közös erővel kell megszerezni.
    Ha figyeljük a híreket kiderülhet, hogy a devizafalu minden házát napelemek és napkollektorok fogják ellátni energiával. Ekkora költségvetési és EU-s pénzekre már érdemes lehet szövetkezni!

  • Tüke

    2011. szeptember 19. hétfő 07:40

    #81690
  • Tüke

    2011. szeptember 19. hétfő 07:48

    #81691
JÓTANÁCS
Smart Grid … eladhatjuk majd a szomszédnak is a napelemeinkkel termelt áramot

„… Teljesen átalakíthatják az energiaellátás ma ismert rendszerét az iparágban zajló folyamatok a nem túlságosan távoli jövőben. Így előbb-utóbb Magyarországon is lehetővé válik az úgynevezett mikrogridek alakítása, amelynek alkalmazásával akár a szomszédunktól is tudunk majd áramot vásárolni és viszont; a blockchain technológia közvetlenül összekötheti majd a fogyasztókat és termelőket; az új energiatárolási lehetőségek pedig versenyképes […]

Smart Grid … eladhatjuk majd a szomszédnak is a napelemeinkkel termelt áramot
2017. augusztus 16. szerda
EGYÉB
115 milliárdos energiahatékonysági program családi és társasházaknak

… A februárban jelzett 33% helyett már 10%-os önerő is elegendő lesz annál a lakossági energetikai felújítási programnál, amely ősztől nyílik meg és ma jelentette be a Magyar Fejlesztési Bank. Az uniós hátterű program 115 milliárd forintos kerete ráadásul 20 milliárdos magyar kerettel megtoldható lesz a kereslet függvényében. Márpedig a kis önerővel és az akár […]

115 milliárdos energiahatékonysági program családi és társasházaknak
2016. június 5. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább