Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. szeptember 8. csütörtök

ArchiCAD BIMx – épületbejárás iPhone/iPad-on

Hamarosan lehetőség nyílik arra, hogy az ArchiCAD-es épületmodelleket iPhone-n és iPad-on is megnézhessük, mi több 3D-ben mozogjunk az épületmodellben, akárcsak a VBE-ben (Virtual Building Explorer).

Az épületmodelleket az ArchiCAD 15-ben a BIMx (Building Information Model Explorer) pluginjával lehet majd elmenteni és megosztani. A felhasználók szeptember 20-tól tölthetik majd le az alkalmazást az Apple App Store-ból. A tervek megosztására Facebook közösség alakult.

A virtuális épületmodellek megjelenítése ezidáig nehézkes volt a BIM modellek esetében a magas szinvonalú, részletes adatbázis-háttér miatt. Ezt az ellenétet oldotta fel a BIMx bevezetésével a Graphisoft és tette lehetővé, hogy az egyre nagyobb elvárásoknak eleget téve a felhasználók a modelljeiket látványos eszközökkel tudják bemutatni.

Néhány kiemelt előny a teljeség igénye nélkül:

 – valós idejű térbeli navigáció
 – sztereo, árnyékolt, takartvonalas kép
 – fóliakezelés
 – ütközések kezelése
 – mutass rá, hogy bemenj az ajtón”
 – mutass rá, hogy odamenj…”
 – közösségi integráció a FaceBookon keresztül

forrás: Graphisoft

További infók:

 

Letöltés: https://www.myArchiCAD.com

https://www.youtube.com/watch?v=7kBNgokxrOc

Hozzászólások (4): megnézem

  • epiteszikon

    2011. szeptember 8. csütörtök 20:15

    #81587

    Eszement jó. Végre az ügyfelek is megnézhetik mindazt amit mi alapból láttunk a gépben. Sokszor küzdöttem is ezzel, hiszen nem elég egy házról 30-40 képet készíteni, nem elég. De ez jó. minden ügyfél kap egy kismac-et:)

  • Tibor

    2011. szeptember 8. csütörtök 22:19

    #81589

    Szeptember 20-án meglesz….
    Addig már ki lehet bírni, de akkor gyertek megnézni a CADStúdióba:-)
    mi ott leszünk, várunk…

  • epiteszikon

    2011. szeptember 11. vasárnap 18:47

    #81641

    Persze, ismerem a VBE-t és egyszer….Lesz is. Mert nélkülözhetetlen. tiszta vicc ,hogy kész a modell és nem tudom bemutatni..jómagam mert 2D-ben is átlátom. DE most átmeneti eszközzel dolgozom, és e kiadás nélkül is remekül be tudom mutatni a terveket. 3D-ban, GDL-ban. 200-500 Megában :). A Magyra az élelmes ember, haha.
    A lényeg amit látok, azt meg tudom mutatni, nem a Páoiens navigál, hanem én, de mindent lát. Képernyőkamera. 🙂

TECH
BIM | 4. Mire alkalmasak az egyes építészeti CAD szoftverek?

Szerettem volna egy olyan táblázatot bemutatni, ami a különféle építészeti CAD szoftverek részarányait mutatja meg, de nem találtam (ha valaki ismer ilyet, azt megköszönöm). A hazai CAD forgalmazók sajnos ezt a legnagyobb titokban tartják. A keresés közben azonban a minap belefutottam egy érdekes ábrába. Ez azt mutatja, ami a címbeli kérdés is: az eredeti cikk […]

BIM | 4. Mire alkalmasak az egyes építészeti CAD szoftverek?
2018. július 30. hétfő
TECH
BIM | 3. BIM (GDL) könyvtárak

A BIMről szóló sorozatunk első részében sok szó esett az objektum könyvtárakról. Idemásoltam egy kis listát, ahonnal paraméterezhető tárgyakat lehet letölteni. A BIM annyiban is különbözik a GDL-től, hogy a nagyobb honlapokon ugyanaz a tárgy több szoftver platformra is letölthető. Ezek persze sohasem teljesek, így gyakran fordul elő, hogy pont nem abban a változatban található […]

BIM | 3. BIM (GDL) könyvtárak
2018. július 26. csütörtök

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább