Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. június 25. szombat

Téglahordók

fotó: indiaturism

A téglahordás e meglehetősen embert próbáló módjáról már volt szó itt a kooseptar.hu-n is, de az újabb képek azt erősítik meg bennem, hogy amikor vlami neházségért panaszkodunk, akkor igazából nem is tudjuk, mire nem képes a szegénység okozta szükség.

téglahordók

fotó: Greenlie blog

köszönet a fotókért Taliga Józsefné-nak, Dunaújvárosban

bricks on the head

Hozzászólások (8): megnézem

  • Cséti Attila

    2011. június 25. szombat 06:56

    #80889

    26 sor, soronként 10 db tégla, téglánként 5 kg.
    Elgondolkodtató

  • sby f. j.

    2011. június 25. szombat 08:17

    #80891

    [re=80889]Cséti Attila[/re]: ott a tégla vattából van biztos(!)…

  • TÜKE

    2011. június 25. szombat 08:22

    #80892

    Bocs’ csak a tégláról jutott eszembe (sic!)
    https://englishrussia.com/2011/06/20/behind-a-monostery-door/

  • Saftics György

    2011. június 25. szombat 16:38

    #80893

    Számolni pedig érdemes, mert akkor nem kell mindent a hitre bízni.
    Nézzük sorban a szörnyűséges terheket:
    1. kép: A hölgy fején párna, majd 4 sor tömör kisméretű tégla, soronként 2 db, összesen 8 db. A kisméretű tömör tégla súlya mifelénk 3 kg/db, így összesen 24 kg súlyt cipelt a hölgy a fején, ami még hihető is, és magunk között szólva elég ronda munka.
    2. kép: A férfiaknak erősebbeknek kell lenniük, legalábbis a büszkeségünk megkövetelné, de ennyivel?
    A párna az erősebb nemnek is kijár, bármilyen keményfejűek vagyunk is, ezután jön 26 sor tégla, soronként 4 db-bal. Mind összesen: 104 db. Ezt kell szoroznunk 3 kg/db-bal, ami 312 kg, és olyan magas rakat, hogy nem lehet rendesen megfogni, ezért zsonglőrmutatvány a fejen való egyensúlyozása, nem beszélve arról, hogy nem szokványos építési terepen kell vele mozogni.
    Én nem humán statikus vagyok, hanem csak simán statikus, de kijelenthetem, hogy az ember gerincoszlopa, és csontozata nem erre van kitalálva, cáfoljon meg, aki tud.
    A képet arra szánhatta, eléggé el nem ítélhető alkotója, hogy a szörnyűségekkel szemben egyre emelkedő ingerküszöbünket átlépje. Mindeközben pedig lustaságunkra számított, mivel sokkal kényelmesebb a hiszékenység, mint a gondolkodás.
    3. videó: Aki nem hitt volna az előző képeknek, az most videót nézhet ugyanerről, na persze nem a 26 sor magas téglapiramisról a fejen, hanem egy ladikban fejre tornyozott téglamennyiségről, ami már sokkal kevesebb, és ráadásul üreges is. Nézzük tételesen: 11-12 sor tégla, soronként 2 db-bal, az üregek miatt számoljunk 2,8 kg/db-bal, az annyi, mint: 62-64 kg. Ez talán még a hihetőség határán mozog, tekintettel arra, hogy egy cementes zsák súlya 50 kg. Én már emeltem és vittem ez utóbbit, álmomban ne jöjjön elő.
    A videón a teherhordó úriember olyan könnyedén dobálja a téglákat, mintha habkőből volnának, pedig a közel 3 kg-os tömeg tehetetlenségéhez más mozdulatok tartoznának. Nem beszélve arról, hogy térdeit ugyanolyan könnyedséggel rogyasztja a második sor tégla feldobásakor, mint a 11.-nél. Aztán mikor megindul, a teste egyáltalán nem feszül a teher alatt, de ha még ez sem volna elég, nézzük meg, hogy az egy szál palló meg sem hajlik a test és a téglarakás terhe alatt. Szép, nem?
    Tudom jól, hogy az egész nem ér annyit, amennyit foglalkoztam vele, de rémesen bosszant, amikor kóklerek visszaélnek az emberek hiszékenységével, és együttérzésével a nyomorúság iránt, hogy aztán rálicitáljanak, komikumba, meg abszurdba átfordítva az egészet.

  • Instabil multivibrátor

    2011. június 26. vasárnap 13:28

    #80895

    2.kép:

    A 16. sorban lévő bal oldali tégla egyik oldala „felkunkorodott”. Gyanús, hogy a melósok nyakában virágfüzér van.

    Ez szerintem valami felvonulás vagy hasonló, nem konkrét építőipari tevékenység.

  • Hawaii

    2011. június 27. hétfő 10:14

    #80901

    Csatlakozom Instabil multivibrátorhoz. Habosított PS-nek tűnik, amit téglarakásnak álcáztak valamilyen felvonuláson. A virágfüzéren kívül árulkodó még a 2. és 3. egyén női mivolta.

  • Ozona

    2011. augusztus 10. szerda 10:46

    #81277
TECH
Fastbrick Robotics Hadrian, a falépítő (kőműves)robot

Az autó összeszerelő robotok, az önjáró autók után ideje megbarátkozni azzal, hogy az automatizálás eléri az építőipart is, pl. a falazórobotokkal. Ez ugyan nem az első ilyen, de látható, hogy mind kifinomultabb a működésük, és ha továbbra is ilyen ütemben csökken a kőművesek száma, szükség is lesz rájuk… This Robot Can Lay Bricks Three Times […]

Fastbrick Robotics Hadrian, a falépítő (kőműves)robot
2016. október 11. kedd
SZAKMA
Tégla keresztboltozat készítése – szemre

Benécs Jóska hívta fel a figyelmet az alábbi videóra. Nem kell hozzá kommentár

Tégla keresztboltozat készítése – szemre
2013. szeptember 21. szombat

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább