Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. június 23. csütörtök

ÉTDR | Elektronikus lesz az építési engedélyezés

 

Nettó 391 millió forintból akarja megteremteni a Belügyminisztérium az építésügyi hatósági engedélyezési eljárást támogató, elektronikus dokumentációs rendszert – az erre kiírt tárgyalásos közbeszerzés felhívása a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az elektronikus dokumentációs rendszer központi adatbázisa átfogja az egész országot. Így az ország bármely településén lakó építtetőnek lehetőséget ad arra, hogy az építési engedélyt és annak mellékleteit elektronikusan nyújtsa be.

A hatóság is elektronikusan intézi az ügyet, és a szakhatóságok is így kommunikálnak a hatósággal.
A munka a megalapozó tervek elkészítésével indul, és a tesztelt rendszer átadásával ér véget. Ajánlatot az a cég tehet, amelynek az árbevétele – az elmúlt három év átlagában – elérte a nettó 600 millió forintot, és ennek fele alkalmazásfejlesztésből, valamint informatikai projektmenedzsmentből származott.

A közbeszerzésre július 15-ig lehet jelentkezni. A második fordulóba jutó cégeket augusztus 12-ig értesíti az ajánlatkérő.

forrás : e-epites.hu

Hozzászólások (9): megnézem

  • Kocsis Krisztián

    2011. június 23. csütörtök 21:02

    #80862

    Nettó 391 millió?!?!? Basszus mi lesz ez, A Mátrix 4?
    Széchenyi Újratöltve?

  • epiteszikon

    2011. június 23. csütörtök 21:07

    #80863

    Nem lesz feketézés 🙂 Minden adott.

  • Rezsnyák Péter építész

    2011. június 23. csütörtök 21:33

    #80865

    Ez a legnagyobb bajunk most. Rohadtul utálom a tervlapokat monitoron nézegetni. Ha egy lukon kukucskálva akartam volna dolgozni, mehettem volna nőgyógyásznak. Szegény előadók hogy fognak „végiglapozni” egy teljes dokumentációt??

  • Szabóbácsi

    2011. június 24. péntek 01:36

    #80868

    Üdvözlöm, végre. Persze bizonyos méret fölött valóban csak kukucskáló lehet a vizsgálódás, mert a mai monitorok is általában A3-A2 méretűek.
    Megeléxenek 2D-s adatokkal, pdf, remélem, vagy 3D-s CAD adatállományt várnak el? Az durva lenne.
    Mindig fájt a szívem a mérhetetlenül sok kinyomtatott papírhalmaztól.
    Viszont amit nem veszek észre monitoron, azt egyből kiszúrom a nyomtatott változatból. Más ezzel hogy van?
    Szóval legalább egy papír kötelespéldányt továbbra is fontosnak tartanék.

  • TÜKE

    2011. június 24. péntek 05:26

    #80870

    [re=80868]Szabóbácsi[/re]:
    Könyvtárba járó és hagyományos módon, sokat olvasó vagyok. Azt tapasztaltam, hogy az olvasásom „minősége” eléggé sokat romlott. Azt vettem észre,hogy kb. úgy olvasom a könyvet is,mintha a monitorról tenném !
    Ha nem is egészen a témához tartozik,de kb. így olvasunk / keresünk :
    https://www.oldalgazda.hu/wiki/sem/hirdetes-a-google-keresoben/keresohelyezesek
    Benne a „Találatok balról jobbra” és az „Arany háromszög” c. bekezdések.
    Vannak olyan oldalak is,ahol arról lehet olvasni, hogy : mi is az információs műveltség
    Nem részletezném jobban, én így vagyok ezzel. Egyetértek a hozzászólásával.
    Esetleg még a témához:
    Fotelből lehet féláron beszerezni a tulajdoni lapot. (Google keresőbe írva)
    Ami engem újabban aggaszt : egyre gyakrabban történik,hogy a szakorvos e-mailben küldi el a vizsgálat eredményét a háziorvosnak! Olyankor gondolok pl. az „arany háromszögre!” 🙂

  • epiteszikon

    2011. június 24. péntek 07:47

    #80872

    Be kell majd küldeni a tervezési díj számláját, ezt az építész kamara ellenőrzi, a BASF megnézi milyen programmal dolgozott az építész (Oprendszer, Cad, Látványtervező, költségvetés-készítő ) (( el kell küldnie az eredeti tervet, megnézik az irodában)) és utána…….az APEH/NAV az Építtetőt előveszi, hogy milyen jogon is épít ekkora házat, havi 120.000.-Ft-ból. A jövő. Tréfát félretéve.
    A munkánkat megkeserítő Hatóságokhoz történő mászkálás (munkaidő 30-50%-a)ezzel meg lehetne könnyíteni. Állásfoglalás véget elég egy emailt küldeni. És erre jön egy válasz. Lehetne valami kódrendszer, amit pl a Kamara ad ki. Stb. S azzal lehetne érvényesíteni. Ezt élvezném.

  • Fenyvesi Péter

    2011. június 24. péntek 13:57

    #80883

    Régóta várok erre én is. Éljen a 21 század!
    Egy papírpéldányt ezután is szívesen beadok.
    A térképmásolat és tulajdoni lap is régóta felesleges, mert az önkorm. interneten eléri az adatbázist. (Törvény mondja ki, h az az irat, dokumentum, ami bármely állami szervnél, hivatalban fellelhető, annak beszerzésére nem kötelezhető az ügyfél. Ahol ezt jeleztem, vagy nem hallottak róla, vagy azt mondták, ok, de két héttel tovább tart)
    Szabóbácsi:Szép nagy monitorokat vehetnek az éphat. munkatársaknak. Én is át szoktam nézni papíron is, van, amit ott veszek észre.

  • guan

    2011. június 29. szerda 17:23

    #80932

    És az ügyfél hogy fogja így aláírni az összes lapot 😀

  • epiteszikon

    2011. június 29. szerda 20:38

    #80933

    Ügyfél egy elektronikus pénzátutalással igazolja, hogy kifizette a tervezőket, haha

TECH
Nem biztonságos az Ügyfélkapu oldala

Egy mai cikkből: A Chrome böngésző elkezdte letiltani az állami Ügyfélkaput, és helyette egy lopásveszélyre figyelmeztető feliratot tölt be. Most még csak a Google böngészőjéből elérhetetlen az oldal, de hamarosan a többi böngészőből is az lesz, ha a kezelői nem javítanak egy hibát, amelyről már jó ideje tudni lehet, hogy probléma lehet belőle. A szakértő […]

Nem biztonságos az Ügyfélkapu oldala
2018. november 23. péntek
TECH
Ismét működik az ÉTDR

2017.12.31. reggel 6:00-tól ismét teljes funkcionalitással működik az ÉTDR. az információk szerint adatvesztés nem történt. A Lechner Tudásközpont tájékoztatása szerint: „A honlapra kitett hirdetmény nem csak az üzemzavarról, hanem az ügyintézéshez kapcsolódó jogszabályi rendelkezésekről is tájékoztatott, melynek értelmében az üzemzavar nem okozhat joghátrányt. Ebből adódóan fel sem merülhet, hogy a határidő elmulasztás az ügyfél számára hátrányt, […]

Ismét működik az ÉTDR
2017. december 29. péntek

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább