Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. április 23. szombat

MÉB 101. | Ötletek Építkezőknek

Mit érdemes tudni Rólad?

Én vagyok az-az ember aki belenőtt az építőanyagok világába…Szüleim kezdtek el építőanyaggal foglalkozni, engem pedig nagyon érdekelt. Suliból hazaérve beálltam melléjük a pult mögé és rengeteg dolgot megtanultam, úgyhogy 18 évesen már többen magáztak, mit tegeztek…A közben eltelt majdnem 20 év alatt pedig sok ismeret, tudás „ragadt” rám.

Szeretem a szép házakat, ami akár lehet kicsi vagy nagy, régi vagy új… úgy vagyok vele, mint Gombóc Artúr a csokival. Jó elálmodozni azon vajon egy nagyon régi romos épület milyen is lehetett fénykorában és vajon milyen gyönyörű lehetne most, ha felújítanák.

Számomra büntetés lenne, ha az otthonom felújítása nélkülem történne – pedig mennyi ember lenne boldog ezért. Örömmel tölt el, ha egy-egy felújítási munka részese lehetek. Rengeteg apró „trükköt”, „praktikát” lestem el a munkálatok során a mesteremberektől, így nem csak elméletben ismerem az építőanyagokat. Ha érdekel 7 titkom, olvasd el itt.

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Felhívni az emberek figyelmét arra, hogy ne „csak” az építőanyagok árát nézzék, hanem azt is, hogy ez mit is takar. Milyen anyagot, minőséget, mennyit az adott termékből stb. Legyenek kicsit tudatosabbak, hiszen egy rossz döntés eredményét nem csak egy -két napig „viselik”, hanem hosszú évekig netalántán évtizedekig. Az utólagos javításokról pedig még nem is beszéltünk…

Kapcsolódik-e és ha igen, miképpen a munkádhoz, mivel foglalkozol a bloggoláson kívül?

A kettő összekapcsolódik, építőanyag kereskedelemmel foglalkozunk. A tanácsadás, a segítés offline és online is az életünk része.

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra?

Először „csak egy sima” netes megjelenést szerettünk volna, mely hozta magával az ötletet, hogy akkor már hasznos is legyen a honlapunkra látogatók számára.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Heti 1-2 cikk jelenik meg.

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Nagyon szerettük a vakolatszín választást segítő sorozatunkat. A legtöbb ember ezt úgy képzeli el, hogy bemegy egy márkakereskedésbe és pár perc alatt sikerül is választania. Ott szembesül  a színek sokszínűségén át a srtuktúrák különbözőségén keresztül egy halom kérdéssel, mely mind az ő sikeres színválasztását hivatott elősegíteni.

A hozzánk érkező levelekből is születtek már cikkek, hiszen ezáltal számunkra is kiderül, mi is az amivel egy „átlagos” építkező nincsen tisztában, ezekre a hibalehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmet.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

Mivel augusztusban indultunk, ezért konkrét számokról még nem beszélnék, viszont szépen haladunk előre. Egyre látogatottabb a honlapunk.

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásod?

Az építkezők, felújítók számára még mindig „mumusnak” számít a külső hőszigetelés, hibalehetőségei, penészesedés, lábazat szigetelés, de nagyon kedveltek a falszín választást elősegítő cikkeink is vagy a nemrég kapott Kreatív blogger díjunk is.

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

Eleinte arról írtunk, amiről úgy gondoltuk, hogy érdekli az építkező embereket, később kaptunk leveleket, árajánlatkéréseket, melyekből kiderült, hogy a számunkra alapnak tűnő dolgokkal is kellene foglalkoznunk.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Mivel még új a honlap, ezért napi szintű munkálatok folynak, frissítések, karbantartások, feltöltések.

Van kapcsolatod, személyes ismerettséged más bloggerekkel?

Természetesen, van akivel levélváltásban vagyunk vagy Skype-n tartjuk a kapcsolatot, de személyes találkozások is voltak már. Nagy örömünkre érkeztek megkeresések, így más oldalakon is megjelennek az írásaink.

Melyek a kedvenc MAGYAR nyelvű (építészeti, design, zöld) blogjaid?

Nagyon sok van, ezért nem szeretnék megsérteni senkit sem, ha véletlenül kihagynám a felsorolásból.

Van-e kitűzött célod, vagy pl. meddig tervezed írni a blogot?

Közhelynek tűnhet, de szeretném, ha a szakma becsülete visszaállna, ha az építőanyagokhoz értő emberek állnának a pult mögött. A kereskedelemről nem is beszélve, hajdanán gyönyörű szakma volt…

Meddig tervezed írni a blogot?

Jó kérdés, mivel most kezdtünk elindulni inkább a fejlődés lehetőségét keressük.

Van más blogod is?

A blog.hu-n indultunk először teszt jelleggel, innét „költöztünk át” a honlapunkra.

Elérhető vagy a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

Igen Twitteren és Facebook-on is elérhetőek vagyunk.

Mennyire tartod fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

Facebookot fontosnak tartjuk, ezért igyekszünk napi szinten új, hasznos információt közölni. Twitterrel még most ismerkedünk…

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Legyenek tudatosabbak ne csak élelmiszer vásárlás során, hanem amikor a házukról, úgymond a jövőjükről van szó akkor is.

/wp-content/uploads/icons/rss-podcast/podcast%20copy-2.pngÖtletek Építkezőknek
A blog indulása: 2010 | A blog szerzője (nickneve) : Horváth Judit | publikus emailcím: info kukac otletekepitkezoknek pont hu | Facebook

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png magyar építészeti blogok és bloginterjúk
ne maradjon le a további MÉB bloginterjúkról, iratkozzon fel itt a téma RSS-ére.

Ha ismer olyan blogot, ami a fenti MÉB listában nem szerepel, akkor kérem ne titkolja tovább, írja meg ide vagy egy hozzászólásba. A lista folyamatosan bővül……

[poll id=”37″]

Hozzászólások (0): megnézem

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább