Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. április 7. csütörtök

Ez a véleményem a koos.hu-ról 2011-ben

Eltelt egy újabb év és ismét megkérdeztük az olvasóinkat, kik ők, mivel foglalkoznak, hogyan találtak ránk, amit kerestek, megtalálták-e, miképpen értékelik az oldalt? A tavalyihoz képest idén már 2 hét után lezártuk a kitöltés lehetőségét, így is 175-en tiszteltek meg minket a válaszaikkal.

Összehasonlítva a tavalyi illetve a tavalyelőtti eredménnyel, a következő kérdések kapcsán lehetett elmozdulásokat észrevenni:

Honnan szerzett tudomást a blogunkról? 2009|2010|2011
az internetes keresés továbbra is kiemelkedik,  a többi forrás elég kiegyenlített. Jól látszik (de majd egy másik kérdésnél is), hogy a twitter a számunkra teljességgel érdektelen, helyes döntés volt megszüntetni a Twitter oldalunkat.

Milyen rendszerességgel keresi fel a blogunkat? 2009|2010|2011
egyértelműn látszik az a trend, hogy az oldalt egyre inkább rendszeresen olvassák, jelentősen növekedett a törzsolvasók száma, ami igen örömteli.

Elsődlegesen honnan értesül, ha új cikk jelenik meg a blogon? 2009|2010|2011
két fontos tendencia látszik, az egyik, hogy növekedett az email-en feliratkozottak száma és nem lehet nem észrevenni a facebook igen jelentős előretörését, így ebben valószínűleg némiképp felül kell bírálnom korábbi álláspontomat. Az urlguru-t és a propellert, mint linkajánlókat el lehet felejteni.

A Facebook adatokkal azonban valami nem stimmel számomra, mert a Google Analytics a fentinél sokkal kisebb arányokat mutat, de ez már az a pont, ahol azt hiszem, be kellene vonnom egy SEO szakértőt a számok és trendek szakszerű értelmezéséhez.

Használja Ön az alábbiakat?
az ábra önmagáért beszél, számomra meglepő, hogy a cikk előzetest ilyen sokan nézik, nem gondoltam volna. A kereső mellett a cikkvégi ajánló és a szavazások is sokakat érdekelnek.

Ön elsősorban milyen minőségében olvassa a blogunkat?
A kooseptar.hu olvasóinak eloszlása alapvetően nem változott, azok olvassák, akiknek elsősorban szánjuk, az építészet iránt érdeklődő laikusoknak.

Használ Ön mobilinternetet?

itt jelentős változás történt, hiszen az „57% nem” és as „4 % nincs, de tervezem” mellett, immáron 39% használja. Ez azért fontos számunkra, mert továbbra is oda kell figyelnünk az un. „mobilnézetre”, ami a telefonokon való megjelenítést jelenti.

Használja/olvassa Ön az alábbiakat?

A Facebook – ahogy várható volt – lekörözte az iwiw-et, de ugyanakkor érdekes adat, hogy milyen sokan rendelkeznek bloggal vagy/és honlappal. Ez számomra azt jelenti, hogy nőtt az interneten egyébként is aktív – ezáltal az internetes technológiák és megoldások iránt fogékonyabb – olvasók aránya.

Melyek azok a témák, amik miatt olvassa a blogunkat?

Továbbra is a Tervkritika a legnépszerűbb rovat, de jelentős figyelmet kaptak a passzívház, fenntarthatósággal, új technológiákkal foglalkozó és persze a szakmai vonatkozású cikkek.

A válaszokat pdf formájában közzétesszük, akit esetleg az egész érdekel, az böngésszen a kérdések és a válaszok között, sok érdekességre és tanulságra lehet lelni.

kérdőív az olvasókhoz – 2011
mérete: 365 KB

A nyereményjátékunkban – mellyel a fáradozásukat szeretnénk meghálálni – holnapután délután az alábbiakat sorsoljuk ki:

Mint eddig mindig, most is szeretnénk egy kis ajándékkal megköszönni a kérdőív kitöltése okozta fáradalmakat. Idén egy igazán exkluzív nyereményt sorsolunk ki: a nyertes 2 éjszakát tölthet el a Villa Fiore panzióban, amelyről már oly sokan beszámoltak, köztük mi is a Hazajáró | Villa Fiore írásunkban. Érdemes kipróbálni a háziasszony konyháját is, mert nemcsak a szállás, hanem a konyha is egyedi és különleges (naponta változó étlap). A nyeremény 2 fő részére 2 éjszaka szállásköltségére ill. bőséges büféreggelijére vonatkozik és 2011. máj. 30-ig vehető igénybe hétköznapokon.

Cím: 8318 Lesencetomaj, Gubacsi malom lavillafiore@gmail.com
Olvasnivaló: www.villafiore.hu, www.gubacsimalom.hu Google Maps

Azok között, akik lemaradnak a fenti lehetőségről, kisorsolunk még 5 db kis könyvecskét, amelyet a vendégek régi kérésére állítottak össze a háziak. Az épület történetén túl természetesen hozzákapcsolták a maguk életét is, hiszen itt minden az ő kezük munkáját dicséri és viseli. Akárcsak a panzióban, a könyvben is igyekeztek maximalisták lenni, így a történeteket és a fotókat a háziasszony, Zsuzsa remekbe szabott receptjei színesítik.
Aki kíváncsi a házra, de még nem tudott volna dönteni, és a fenti sorsoláson sem nyerte meg, annak javaslom vegye meg ezt a kis könyvecskét (a panzió honlapján lehet utánvéttel megrendelni).


Hozzászólások (7): megnézem

  • atuse

    2011. április 7. csütörtök 09:17

    #79576

    Miklós!

    A cikkekről való értesülés arányainál azért van eltérés a felmérésed és a google között szerintem, mert nem mindenki töltött ki űrlapot aki idelátogatott, és aki kitöltötte az otthonosabban mozog a világhálón (azaz nagy valószínűséggel „fészbúkos” is).

  • bobo

    2011. április 7. csütörtök 14:25

    #79585

    [re=79584]Szabadi Ferenc József[/re]: ez mégis mit jelent?

  • atuse

    2011. április 7. csütörtök 15:04

    #79587

    [re=79585]bobo[/re]: rácsapták a metró ajtót és csak egy csík látszik belőle.

  • Szabóbácsi

    2011. április 7. csütörtök 15:24

    #79588

    Inkább így gratulálok Miklós mint a négyéves okán. Ez eddig nagyon szép volt!

  • Fenyvesi Péter

    2011. április 9. szombat 08:24

    #79597

    Én is csak gratulálni tudok, nagyon hasznos, érdekes a koos.hu. Nekem is napi betevőm.
    Csak így tovább, erőt, egészséget,kitartó türelmet is hozzá!

  • Milyen (ne) legyen a koos.hu 2011-ben?

    2011. április 21. csütörtök 00:02

    #79929

    […] kérdőív kiértékelése – ott ahol lehetséges válaszok közül lehetett választani – automatikusan […]

SZAKMA
BIM | 7 . A Lechner féle BIM kérdőív eredményei

A Lechner Tudásközpont felmérést végzett a BIM magyarországi alkalmazásának jelenlegi helyzetéről. Az építőipari szereplők részvételével tárták fel a BIM-mel kapcsolatos véleményeket, tapasztalatokat. A felmérést 2017 végén publikálták. A BIM az építőipari folyamatok és módszertanok új megközelítése. Lehetővé teszi az építmények létrehozásában érdekelt szereplők számára a szakági munkarészek kölcsönös figyelembevételével történő koordinált térbeli tervezést és releváns […]

BIM | 7 . A Lechner féle BIM kérdőív eredményei
2018. november 18. vasárnap
SZAKMA
E-Tervpálya | a Lechner Tudásközpont kérdőívének eredményei

Vajon a terv- és ötletpályázatokkal szemben támasztott igények azonosak a pályázóknál, a bírálóbizottsági tagoknál és a kiíróknál? Mindhárom szereplő közérthetőbb és egyértelműbb szabályozási környezetet szeretne, mely biztosítja a versenyt és a minőséget – derül ki a Lechner Tudásközpont által elkészített kérdőíves felmérésből. További tanulság, hogy a pályaművek elkészítésében egy gyorsan és áttekinthetően működő online rendszer […]

E-Tervpálya | a Lechner Tudásközpont kérdőívének eredményei
2017. november 15. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább