Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. április 5. kedd

4 éves a koos.hu blog

4 éve, 2007. ápr. 5-én indult el a kooseptar.hu blog a lehetőségek az új honlapon című bejegyzéssel. A manapság gyorsan keletkező és ugyanilyen gyorsan felhagyott (mikro)blogok világában lassan már veteránnak számít, különösen, hogy szigorúan szakmai blogról van szó. Önvallomás a Mandroid nevű blogon.

4 év | 1061 cikk | 8347 hozzászólás | 1 363 503 látogató | 66 838 spam

Az oldal fennmaradásához nem csak a tartalom, hanem a hűséges olvasók legalább annyira hozzájárultak. A sok pozitív visszajelzés mellett képtelenség is lenne abbahagyni. Amikor lustaságból vagy más miatt egy hétig hanyagoltam az oldalt, többen is „kérdőre vontak”, no akkor el is szégyelltem magamat.

A blog nem önálló vállalkozás, hanem elsősorban hobbi, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem segít a munkámban. Elsősorban felelősség, mert aki közzéteszi az írását, arra hivatkozhatnak, de bármikor vissza is olvasható rá.

Öröm és megtiszteltetés, hogy mind többen publikálnak az oldalon, az „egyszemélyes produkció” már a régmúltté. Köszönet nekik is. Ők is vallják, hogy az építészet nem elsősorban művészet, hanem szolgálat. Külön köszönet illeti charlie-t, az oldal fáradhatatlan rendszergazdáját és kreatív programozóját.

 

 

Hozzászólások (16): megnézem

  • zoli

    2011. április 5. kedd 09:57

    #79541

    Isten éltesse sokáig !

  • atuse

    2011. április 5. kedd 11:04

    #79544

    Várjuk a 10 éves ünnepi bejegyzést is!

  • Joci

    2011. április 5. kedd 16:04

    #79546

    További jó egészséget Miklósnak,és sok türelmet. 🙂

  • Zotya Apa

    2011. április 5. kedd 17:01

    #79550

    Boldog Évfordulót a blognak és a Blogírónak. További sok sikert a bloghoz!

  • Rezsnyák Péter építész

    2011. április 5. kedd 18:19

    #79552

    A tisztelt előttem szólókat meg tudom erősíteni. Az is tény, hogy olvasóként is hiányérzetet okoz, ha két napig nem nézek rá a KOOS.hu ra! Kedves Miklós,megtisztelő, hogy a szakmával megosztod a gondolataidat és a tudásod. Ez abban a korban különösen nagy dolog, amikor a tudás szentélyeiben is irigyen kezdik őrizni az átadandó tudást.

  • iStvan

    2011. április 5. kedd 20:05

    #79554

    Ha együtt lenne a társaság és lenne egy (több) üveg pezsgő a társaságban, bíz isten koccintanék a szülinap alkalmából 🙂
    CSÍT. Csak Így Tovább!

  • Tanúsító

    2011. április 5. kedd 20:23

    #79555

    Gratulálok a Gazdának a Születésnapon, köszönöm fáradozását és türelmét! A továbbiakhoz jó egészséget!

  • Huszti István

    2011. április 5. kedd 21:33

    #79556

    Kedves Miklós
    Csatlakozom a gratulálók sorához. Engem külön tisztelettel tölt el, hogy a problémákat milyen toleránsan tudod kezelni. Én erre nem lennék képes. Személyesen még nem találkoztunk, remélem sor kerül rá, még egyszer gratulálok.

  • Anita

    2011. április 6. szerda 11:37

    #79563

    Tisztelt Koós Miklós!

    A tanácsát szeretném kérni az alábbi ügyben:
    Ikerház építésébe kezdtünk, mi a saját részünket befejeztük és hamarosan be is szeretnénk adni rá a használatbavételi engedély iránti kérelmet. (Az építkezést két megvalósulási szakaszra bontattuk, hogy külön, a másik tulajtól függetlenül kaphassuk meg a használatbavételi engedélyt.)A másik tulajnak időközben elfogyott a pénze és eladta a részét. Az új vevő pedig jött és kicsit átvariálta az egész házát. Az ablakok méreteit elrendezését megváltoztatta ami még nem is zavarna minket viszont az egyik tetőablakunk elé épített egy tetőt. Eredetileg neki oda lapostető volt tervezve az építési engedélyben ami felett mi kiláttunk eddig, viszont ő ezt átépítette sátortetőre. Azt szeretném megtudni, hogy ezt ő a mi megkérdezésünk és beleegyezésünk nélkül megteheti? Az építési engedélyt eddig még nem módosíttatta. Ha a végén bead egy megvalósulási tervet arról amit felépített akkor minden következmény nélkül átvariálhatja a házat és meg fogja kapni a használatbavételi engedélyt? Amikor mi rákérdeztünk, hogy ezt, hogy gondolta fel volt háborodva, hogy mit képzelünk mi, hogy bele akarunk szólni abba, hogy ő mit csinál a saját házával.

    Válaszát előre is köszönöm: Anita

  • Anita

    2011. április 6. szerda 13:27

    #79566

    [re=79564]Koós Miklós[/re]: Kedves Miklós!

    A mi esetünkben egy helyrajzi számon van az ikerház nem lett megbontva a telek. Egy közös építési engedélyünk van amiben az 1-es lakás építtetői mi vagyunk a 2-es lakásé pedig a szomszédunk és két megvalósulási szakasz van bejelentve. (Információink szerint így mi külön, a szomszédtól függetlenül megkaphatjuk a használatbavételi engedélyünket.) Ha szólunk az Önkormányzaton az nem olyan lesz mintha saját magunkat panaszolnánk be? Mi most szeretnénk használatbavételit kérni, e miatt nem tagadhatják meg?

    Köszönöm: Anita

TECH
Ma 10 éves a koos.hu blog és 15 éve van honlapunk

  1996 A legelső internetes honlapom az azóta már megszűnt geocities.com oldalon volt geocities.com/koosm név alatt. 1999 Az index.hu égisze alatt indították el az index topikjait, köztük az Építkezés-felújítás nevű fórumot. Hacsak Tamást lehet tekinteni a hazai internetes építészeti tanácsadás ősapjának, ezt a műfajt ő teremtette meg és űzte elég sokáig igen magas színvonalon. Én […]

Ma 10 éves a koos.hu blog és 15 éve van honlapunk
2017. április 5. szerda
TECH
Ma 9 éves a koos.hu

 9 éves a blog. Jövőre 10 és akkor abbahagyjuk az évfordulózást. A kooseptar.hu ismét átalakulás előtt áll, de most nem a dizájn, hanem a tartalom területén. Ez viszont lényegi változás lesz, hamarosan beszámolunk róla. Köszönet mindenkinek, hogy az oldalnak mind több a hűséges olvasója. Igyekszünk a továbbiakban is olyan cikkeket, híreket, beszámolókat közzétenni, ami érdekli […]

Ma 9 éves a koos.hu
2016. április 5. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább