Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. március 28. hétfő

Látvány szökőkút a Balokányon

A tizenhét civil szervezetből, valamint a Pannon Filharmonikusokból és a Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft.-ből álló Balokány Ligetért összefogás még tavaly írt alá szándéknyilatkozatot az önkormányzattal arról, hogy a ligetet közösen felújítják és üzemeltetik. Hamarosan a konkrétumokat tartalmazó szerződésre is aláírás kerülhet, megalakul ugyanis a Balokány Ligetért Egyesület.

A liget szökőkútja mindenesetre a város közvetlen anyagi támogatása nélkül is megújult, szombaton már át is adták az Aranyeső-forrást. forrás

Hozzászólások (6): megnézem

  • TÜKE

    2011. március 29. kedd 06:12

    #79349

    Tetszett. Főleg az, hogy a honlapról megfeledkeztem már (sok fénykép )- én csak a bama.hu cikket olvastam, ill. ott is voltak fotók.
    Sajnálatos, hogy még mindig nem bírom megállni, hogy a „hozzászólásokat” ne olvassam el ! Valahogy „kedvem szegte!” – ( pécsi újságban)- annak ellenére, hogy elég sokat olvastam már arról is, mi lehet az oka a „szélsőséges” hozzászólásoknak.

  • TÜKE

    2011. április 7. csütörtök 14:38

    #79586

    Előre is elnézést,ha nem megfelelő témánál írom, ill. senkit sem akarnék más témától elvonni.
    Aki nem olvasta volna és érdekelné https://ddkovizig.hu/magyar/hirek/mi_lesz_veled_tuskesret Kérik a lakosságot,hogy szavazzanak. Remélem, nem reklám.
    Ezt találtam még a témához https://sites.google.com/site/frisshajtasok3/project-definition

  • TÜKE

    2011. április 9. szombat 05:38

    #79596

    Senki hangulatát nem kívánnám elrontani ezzel a hírrel !
    Sajnos, de ez történt.
    https://bama.hu/galeria/49500 Cikk is tartozik hozzá,akit érdekelne, keresse öntevékenyen. Ha nem működne a link, akkor a cím kb. az, hogy megrongálták a szökőkutat.

  • TÜKE

    2011. április 11. hétfő 05:20

    #79647

    [re=79599]Koós Miklós[/re]:
    Elnézést kérek, hogy időm rövidsége miatt nem találom azt a hozzászólásomat, melyben arról írtam, hogy Nyílt Nap lesz a Zsolnayban, szombaton, 04/09-én. Én, akinek semmi köze a programhoz, itt és most KÉREK ELNÉZÉST azoktól, akik csalódtak volna a program lebonyolításában. Régebben is olvastam arról, hogy többen/sokan vannak, akik akár az ország távolabbi pontjáról is eljönnek ide egy-egy ilyen rendezvény okán.Csak halvány elképzelésem van, hogy esetleg milyen érzéseik lehettek. (?)- együttérzésem !
    Olvasok más blogokat is,- idéznék az egyikből : ” 10-re mentem oda,de akkor csak az előző (9 órai) csapatból visszamaradottakat engedték be a mauzóleumba. … nem voltam egyedül ezzel,aki ezen feldühödve és morgolódva eljött.”
    Talán, kárpótlásul https://www.pecsma.hu/galeria/2011/04/09/nyilt-nap-a-zsolnay-negyedben/
    Teljesen lényegtelen,hogy tükeként én egyhamar arra a tájékra nem megyek !-de ez egy más történet.

  • TÜKE

    2011. április 17. vasárnap 07:37

    #79792

    Ezt itt azoknak, akik- hozzám hasonlóan – ritkábban mozdulnak ki otthonukból, és/vagy nem pécsiek.
    https://www.pecskep.hu/logic/pages/showdoc.php?id=871
    Természetesen ajánlom a többi oldalt is,ráérőbbeknek.

KREATÍV
Zsolnay Fényfesztivál Pécs 2018

Tegnap kezdődött és 4 estén/éjszakán át folytatódik a Pécsi Zsolnay Fényfesztivál. A fél belvárost világítják be statikus és animált fotókkal, fényekkel. Ezek mellett számtalan egyéb program (zene, tánc, kézművesség, performansz…) is lesz ezen a hétvégén. Külön gondoltak a gyerekekre, nekik külön programokat szerveznek. A dolog természetéből adódóan az attrakciók este 21:00-kor kezdődnek, a fő attrakció, […]

Zsolnay Fényfesztivál Pécs 2018
2018. június 29. péntek
HÁZ-TERV
A pécsi sürgősségi betegellátó Karácsonykor

2014. szeptemberében adták a pécsi Sürgősségi Betegellátó Osztályt.  2015-ben kiegészült a kórház egy helikopter leszállóval, amiről mi is beszámoltunk anno. A tetőről szinte közvetlenül szinte a műtőbe kerülhet a súlyos beteg. A földszinten kialakított épületblokk megközelítése mind gyalog mint autóval nagyon egyszerű. Maga az épületrész lehető legtöbb üvegfelületet megkapta, így a közösségi terek igazán világosak. A […]

A pécsi sürgősségi betegellátó Karácsonykor
2017. január 11. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább