Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. március 6. vasárnap

Pályázat | Fémlemez burkolat az építészetben

A Prefa Hungária Kft. és a Magyar Építész Kamara országos, nyilvános, névaláírásos versenypályázatot hirdet a minőségi fémlemez burkolatok alkalmazási lehetőségeinek bemutatása céljából az alábbi kategóriákban:

A. PREFA anyaggal fedett – burkolt megvalósult épületek.

B. PREFA termék felhasználásával megvalósítható építészeti alkotás tanulmányterve vagy engedélyezési terve.

C. Egy tetszőlegesen kiválasztott hazai műemléképület PREFA termékkel megvalósítható felújítási, korszerűsítési koncepcióterve.

KIÍRÓ
PREFA HUNGÁRIA KFT. 2040 Budaörs, Gyár u. 2. Képviselő: Nemere Judit cégvezető
Tel: 0623/511-670

SZAKMAI PARTNER
Magyar Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 061 / 318-2444 E-mail: mek@mek.hu

LEBONYOLÍTÓ
Publicitás Art – Média Kft. 1021 Budapest, Tárogató út 26. Pályázati kapcsolattartó: Novák István Tel.: (061) 200-7330 E-mail: novak.istvan@publicitas.hu

A PÁLYÁZAT CÉLJA
A pályázat célja annak bemutatása, hogy – a minőségi fémlemez fedések és burkolatok rendkívül széles körben, műemléki és modern környezetben egyaránt alkalmazhatók.

– a minőségi fémlemez fedés és burkolat esztétikus és könnyű megmunkálása miatt nem szab határt a tervezői fantáziának, vagyis alkalmazásával akár a legkülönlegesebb építészeti elképzelés is megvalósítható.
– a minőségi fémlemez fedés magas élettartamú és időjárás tűrő.

A KIÍRÁS JELLEGE
Országos, nyilvános és névaláírásos verseny.

A VERSENYEN RÉSZT VEHETNEK
– építészek – építészhallhatók

A PÁLYÁZAT IDŐRENDJE
A kérdések határideje: (A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a lebonyolítónak e-mailben vagy postai úton lehet feltenni.)
A válaszok határideje:

Beadási határidő: 2011. április 11.

A teljes pályázati kiírás innen tölthető le

Hozzászólások (5): megnézem

  • TÜKE

    2011. március 7. hétfő 04:05

    #78949

    Szeretném elkerülni azt, hogy a szépkorúak ( meg a laikusok ?) az újdonságokkal szemben állnak, nehezen fogadják be ? Nekem tetszik !
    Gondolataim:
    Nem tudom,ki-mennyi Boris Vian könyvet olvasott ?- egyik könyvében olvastam plébános = bádogbános 🙂 Így aztán – belenézve a honlapba – kissé meglepett, ha ötvözött alumínium (?) a burkolat anyaga, akkor miért van olyan, hogy : bádogos keresése ! OK!- jobb szót én sem tudnék,- bár megnyugtatóbb lenne pl. a tetőfedő ?- (tető és falburkoló ?) ne bonyolítsam! Ill. láttam, van szakmai oktatás is.
    Házunk körül van pár bádoggal burkolt felületem,- sajnos 7-8 év alatt sem szoktam meg, ha „veri” az eső (néha jég) és „kopog” / zörög – vajon az ilyen (Al) burkolat mennyire lehet zajos ?
    Nem kritika,de csak-csak szívesen olvastam volna olyasmit is, hogy mik a hátrányai ? Elolvastam pl. az összefoglalt előnyeit.
    Na,ez legyen a „hozzáértők” és/vagy a szakemberek témája,hogy mik a hátrányai.
    Remélem, hozzászól olyan is, akinek ilyennel burkolt a háza.

  • njudit

    2011. március 7. hétfő 10:08

    #78952

    [re=78949]TÜKE[/re]: Kedves Tüke, néhány válasz a felvetett kérdéseire: bádogos keresése: mert a bádogos építi be. Bár homlokzatra, illetve tetőre kerülnek az elemek, a beépítésük szakszerű kivitelezést kíván. A tetőfedő a cserépfedést tudja szakszerűen megoldani, a bádogos a fémlemezfedést, illetve burkolatot. A kiegészítő elemek, profilok gyártása szaktudást, és nem utolsó sorban szerszámokat igényel.

    A fémlemez burkolatok zaj szempontjából nagyjából egyformán viselkednek, az alumíniumnak a könnyű súlya, az ellenállóképessége a nagy előnye. Ha zörög a burkolat, én mindenképpen megnézetném szakemberrel, hogy a rögzítések megfelelőek-e. Az ilyen problémákat gyakran okozza ugyanis kivitelezési probléma. Egy szakszerű fémlemezfedés nem lehet zajosabb, mint pl. egy tetősíkablak. A burkolat bizonyos fokú hullámosodása normális lehet, hiszen a fémlez a hőingadozások miatt tágul, de ezt a megrendelők szerencsére tudják.
    Üdv. Nemere Judit

  • Kocsis Krisztián

    2011. március 7. hétfő 15:52

    #78962

    [re=78949]TÜKE[/re]:

    Zajgátlásra van kifejlesztve anyag az ún antidhröm neveztő bitumenfilc-szövet, melyet pl: fém párkányok hátoldalára is szoktak ragasztani és nincs vészes árban .
    De a szakszerű kivitelezés itt is alapfeltétel:)

  • TÜKE

    2011. március 8. kedd 06:10

    #78972

    [re=78952]njudit[/re]:
    Köszönöm a választ! Max.egyetértek! Magam is tapasztaltam,hogy a bádoglemezem felerősítése a szomszédomtól elválasztó téglafal tetején, nemes egyszerűséggel, műanyag tipliben -facsavarral van megoldva. Anno egy kisebb munkához kerestem bádogost, majd megtapasztaltam,hogy mennyien nevezik/tartják magukat annak!- holott pl. csak másodállásban „űzik az ipart!” Én (laikusként) arra célozgattam, ehhez is (PREFA) igazi szakember kell és megfelelő szerszámok! [Kimaradt : beköltözésünk után -első évben – pl. a (kis) kertünk földjéből ástam ki a bádogozásból megmaradt anyagokat! 🙂 – igaz, pl. a megmaradt meszet is elásták a kert végében! ill. találtam sok egyéb mást is. ]-de ez egy más történet.] 🙂

  • Acskó

    2011. március 24. csütörtök 15:03

    #79233

    Gratula a PREFA csapatának! Ez jó buli, érdekli az építészeket és népszerűsíti a szakmánkat!

SZAKMA
FAKRO fusion – befor & after – 10.000 euró összdíjazású nemzetközi építész pályázat

A FAKRO és a BIMobject nemzetközi építészpályázatot hirdet tetőterek felújítására és átformálására. Sötét és elfeledett tetőtéri terek, tele felesleges kacatokkal, ez már a múlt – a jelenlegi divatnak köszönhetően a tető alatti élettér népszerűvé vált a belsőépítészek és építészek számára világszerte. Az elrendezés és kialakítás sokfélesége a szokatlan alaprajzoktól és a különböző tetőszerkezeti formákból ered. […]

FAKRO fusion – befor & after – 10.000 euró összdíjazású nemzetközi építész pályázat
2018. január 4. csütörtök
SZAKMA
E-Tervpálya | a Lechner Tudásközpont kérdőívének eredményei

Vajon a terv- és ötletpályázatokkal szemben támasztott igények azonosak a pályázóknál, a bírálóbizottsági tagoknál és a kiíróknál? Mindhárom szereplő közérthetőbb és egyértelműbb szabályozási környezetet szeretne, mely biztosítja a versenyt és a minőséget – derül ki a Lechner Tudásközpont által elkészített kérdőíves felmérésből. További tanulság, hogy a pályaművek elkészítésében egy gyorsan és áttekinthetően működő online rendszer […]

E-Tervpálya | a Lechner Tudásközpont kérdőívének eredményei
2017. november 15. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább